Ρονάλντο, Μέσι... “The Best”: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν για τη FIFA (pic)

Gazzetta team
Ρονάλντο, Μέσι... “The Best”: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν για τη FIFA (pic)

bet365

Ρονάλντο, Μέσι, Μπαπέ, Αζάρ, Κέιν, η τριάδα της Λίβερπουλ και τα φυντάνια του Αγιαξ θα δώσουν μάχη για τον Νο1 στον κόσμο. Εκτός 10άδας Νεϊμάρ και Γκριεζμάν.

Ξεκίνησε το 2016 ως αντίπαλο δέος της «Χρυσής Μπάλας». Είναι η προσπάθεια της FIFA να δίνει εκείνη τα πιο σημαντικά βραβεία στο ποδόσφαιρο και τα ονόμασε “The Best”. Τις τρεις πρώτες χρονιές κυριάρχησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία αξιολόγησε τις επιδόσεις των παικτών ημερολογιακά από τις 16 Ιουλίου του 2018 έως και τις 16 Ιουλίου του 2019 και τώρα ανακοίνωσε τους 10 καλύτερους αυτής της περιόδου, από τους οποίους θα προκύψουν τρεις τελικοί μονομάχοι.

Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Μπαπέ ήταν δεδομένο ότι θα υπήρχαν σε αυτή την 10άδα. Ωστόσο, εκτός έμειναν οι Νεϊμάρ και Αντουάν Γκριεζμάν, με την απουσία του δεύτερου να προκαλεί κάποια έκπληξη, μιας και εκείνη του Βραζιλιάνου ήταν λογική εξαιτίας και του μακροχρόνιου τραυματισμού του.

Μεγάλη είναι όπως αναμενόταν η εκπροσώπηση της Λίβερπουλ, με τους Σαντιό Μανέ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να θεωρούνται υποψήφιοι και για τη «Χρυσή Μπάλα». Ματάις Ντε Λιχτ και Φρένκι Ντε Γιονγκ βρέθηκαν ανάμεσα στα μεγαθήρια, με τους Εντέν Αζάρ και Χάρι Κέιν να ολοκληρώνουν τη λίστα, η οποία για ακόμα μία φορά δεν είχε κάποιον τερματοφύλακα, με τον Αλισον να έχει κατακτήσει
Champions League και Copa America και να θεωρείται αδικημένος.

Δείτε και τη λίστα των 10 υποψήφιων προπονητών

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα