Τσάβι: «Στο Κατάρ θα έπαιζα μέχρι και τα 42, αλλά κουράστηκα...»

Τσάβι: «Στο Κατάρ θα έπαιζα μέχρι και τα 42, αλλά κουράστηκα...»

Τσάβι: «Στο Κατάρ θα έπαιζα μέχρι και τα 42, αλλά κουράστηκα...»

bet365

Ο Τσάβι παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη μετά το φινάλε της τρομερής ποδοσφαιρικής του καριέρας, ανέφερε πως ακόμα κι αν πήγε στο Κατάρ στα τελευταία χρόνια το έκανε επιλέγοντας ομάδα ανταγωνιστικού επιπέδου και μιλάει για την... αφόρητη πίεση στη Μπαρτσελόνα.

Ο εκ των θρύλων των «μπλαουγκράνα», κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια παίζοντας για την Αλ Σάαντ στο Κατάρ, αποχαιρετώντας το κοινό στο παιχνίδι με την Περσέπολις για το ασιατικό Champions League.

Μιλώντας στην Sport αμέσως μετά, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαι χαρούμενος... Αποχωρώ, γνωρίζοντας πως έπαιζα ποδόσφαιρο σε όλη μου τη ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 4 ετών. Ήμουν πολύ τυχερός, πέτυχα τα πάντα. Θα μπορούσα να συνεχίσω μέχρι τα 40 ή τα 42 γιατί στο Κατάρ δεν υπάρχουν οι τεράστιες απαιτήσεις όπως στην Ευρώπη, όμως λυπάμαι. Έχω κουραστεί και σωματικά και πνευματικά. Συνέχισα μέχρι τα 39 και αισθάνομαι ευλογημένος που το κατάφερα αυτό.

Έπαιξα στην Αλ Σάαντ που βρίσκεται σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο, παίζαμε στο ασιατικό Champions League, κατακτήσαμε το πρωτάθλημα... Αν είχα φύγει από τη Μπαρτσελόνα και ήμουν κάπου που θα παλεύαμε για την αποφυγή του υποβιβασμού θα είχα αποσυρθεί πολύ νωρίτερα. Το απόλαυσα όλο το ταξίδι. Και το πρώτο κομμάτι στη Μπαρτσελόνα και το μετέπειτα. Αποχωρώ περήφανος, έχοντας δώσει τα πάντα...».

Αναφερόμενος στο επόμενο επαγγελματικό του κεφάλαιο, το οποίο θα είναι στην προπονητική, ο Τσάβι εμφανίστηκε... πανέτοιμος: «Έκανα τα μαθήματα πέρυσι και μάλιστα παίρνω αμέσως το αεροπλάνο για Μαδρίτη για να μη χάσω τα πρωινά μαθήματα. Έχω ήδη αρχίσει να σχεδιάζω την Αλ Σάαντ της επόμενης σεζόν, να οργανώνω πράγματα, να βρίσκω παίκτες για μεταγραφές, να σχεδιάζω την προετοιμασία. Έχω έναν στόχο και αυτό με βοηθάει πολύ».

Όσο για τη Μπαρτσελόνα και τη διαφορά του επιπέδου και της πίεσης που αντίκρισε και βίωσε εκείνος μετά τη μετακίνηση στο Κατάρ, σχολίασε:

«Στη Μπαρτσελόνα η πίεση είναι συνεχώς και όλοι σε κριτικάρουν. Πάντα θα έχεις κάποιον να σε κρίνει. Φέτος η ομάδα είναι ένα βήμα μακριά από το νταμπλ και ακόμα την κατακρίνουν. Σε όλη μου την καριέρα πήρα τρία νταμπλ μόνο! Τόσο δύσκολο είναι αυτό... Ο Βαλβέρδε μπορεί να το ξανακάνει κι όμως όλοι τον κριτικάρουν γιατί έχασε από τη Λίβερπουλ...».

 

Τελευταία Νέα