H Eλλάδα και φέτος στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία»!

Gazzetta team
H Eλλάδα και φέτος στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία»!

bet365

Το «Football for Friendship» ξεκίνησε για 7η σεζόν και η Ελλάδα θα δώσει ξανά το «παρών» στο πρόγραμμα που αναδεικνύει τις αξίες του αθλητισμού και φέρνει κοντά παιδιά από όλον τον κόσμο.

Η έβδομη σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» (Football For Friendship) ξεκίνησε από την Gazprom, επίσημο συνεργάτη της UEFA Champions League. Οι κορυφαίες εκδηλώσεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν στη Μαδρίτη, από τις 28 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου. Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η προώθηση του αθλητισμού στα παιδιά και στους νέους, η ανάδειξη της σημασίας ενός υγιούς και ενεργού τρόπου ζωής, καθώς και του σεβασμού στους διαφορετικούς πολιτισμούς.

Η Ελλάδα - μετά τις πολύ επιτυχημένες συμμετοχές της στις δύο προηγούμενες σεζόν - συμμετέχει και φέτος στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία, ωστόσο η σύνθεση της φετινής ελληνικής αποστολής δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Αγόρια και κορίτσια, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με διαφορετικές φυσικές ικανότητες, συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Ποδόσφαιρο για την Φιλία και προωθούν τις Εννέα Αξίες του Προγράμματος: Φιλία, Ισότητα, Δικαιοσύνη, Υγεία, Ειρήνη, Αφοσίωση, Νίκη, Παραδόσεις και Τιμή.

Κατά τη διάρκεια της έβδομης σεζόν του προγράμματος «Ποδόσφαιρο για την Φιλία», αθλητικές εκδηλώσεις θα οργανωθούν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η σύνθεση των μικτών Διεθνών Ομάδων Φιλίας που θα δημιουργηθούν θα καθοριστεί με τη διαδικασία της Ανοιχτής Κλήρωσης. Συνδυάζοντας την περιβαλλοντική αποστολή του Προγράμματος, οι Ομάδες θα πάρουν τα ονόματά τους από σπάνια και απειλούμενα είδη ζώων. Όλος ο κόσμος θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποδοσφαίρου για τη Φιλία, παιδιά και ενήλικες από διαφορετικές χώρες θα υποστηρίξουν το Πρόγραμμα, θα συμμετάσχουν στους αγώνες φιλίας και στα ανοιχτά μαθήματα και θα φορέσουν τα Βραχιόλια Φιλίας – το επίσημο σύμβολο του προγράμματος, το οποίο αποτελείται από μπλε και πράσινα νήματα που συμβολίζουν τον ουρανό και το γήπεδο ποδοσφαίρου αντίστοιχα.

Νεαροί δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο θα εκπαιδευτούν στο Διεθνές Κέντρο Τύπου Παιδιών του προγράμματος και θα καλύπτουν τα γεγονότα της νέας σεζόν. Οι νέοι θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες ενός δημοσιογράφου και θα έχουν την ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια των κορυφαίων εκδηλώσεων, αλλά και να συνεργαστούν με κορυφαία μέσα ενημέρωσης του κόσμου με την ιδιότητα του ανταποκριτή.

Όχι μόνο δημοσιογράφοι, παίκτες και προπονητές, αλλά και νέοι διαιτητές - μαθητές σχολών διαιτησίας από διάφορες χώρες – θα είναι φέτος ανάμεσα στους Εκπροσώπους του Προγράμματος. Όλοι θα γίνουν μέρος του International Friendship Camp για μερικές μέρες και θα συμμετάσχουν σε διάφορες αθλητικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις: εργαστήρια από διάσημους ποδοσφαιριστές, προπονήσεις υπό την καθοδήγηση των Young Coaches, καθώς και master classes και παιχνίδια στα πλαίσια του Σχολείου των Εννέα Αξιών.

Κατά τη διάρκεια των κορυφαίων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Φόρουμ του «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία», ενώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Προγράμματος θα διεξαχθεί στην καρδιά της Μαδρίτης - στην πλατεία Plaza Mayor. Στο κλείσιμο της 7ης σεζόν του προγράμματος, οι συμμετέχοντες στις κορυφαίες εκδηλώσεις θα παρακολουθήσουν τον τελικό του UEFA Champion’s League 2019 στο γήπεδο Wanda Metropolitano στη Μαδρίτη.

«Το Πρόγραμμα Ποδόσφαιρο για τη Φιλία, που υλοποιείται από την εταιρεία Gazprom, καλλιεργεί μέσω του αθλητισμού τις ανθρώπινες αξίες στη νεότερη γενιά και δίνει την ευκαιρία στους νέους να ακουστεί η φωνή τους μέσα από μια αποστολή. Στο Ποδόσφαιρο για τη Φιλία εργαζόμαστε σε ένα διαπολιτισμικό κλίμα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη μιας παγκόσμιας αθλητικής κοινωνίας», λέει ο Miquel Puig, ιδρυτής και CEO, Soccer Barcelona Youth Academy.

Η Ananya Kamboj, νεαρή δημοσιογράφος από την Ινδία (15 ετών) σημειώνει: «Το πρόγραμμα Football for Friendship, χάρη στην παγκόσμια εμβέλειά του, την πρωτοφανή δημοτικότητα και τις θετικές αξίες που ενσωματώνει, είναι σίγουρα ένα ισχυρό εργαλείο που μας βοηθά να κατανοήσουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους γύρω μας».

 

Τελευταία Νέα