«Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, δεν έχουμε γήπεδα, αλλά η Παλαιστίνη πρέπει να νικάει»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε, δεν έχουμε γήπεδα, αλλά η Παλαιστίνη πρέπει να νικάει»

bet365

Ο Αλγερινός τεχνικός της Παλαιστίνης, Νουρεντίν Ουλντ Αλί μίλησε στο gazzetta.gr για τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες η εθνική Παλαιστίνης προοδεύει ποδοσφαιρικά έχοντας γίνει ανταγωνιστική στο ασιατικό ποδόσφαιρο.

Σεβίλλη - Λάτσιο με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις.

Ο Νουρεντίν Ουλντ Αλί δεν είναι ο προπονητής που έχεις συνηθίσει. Ο 46χρονος Αλγερινός εδώ και μια πενταετία υπηρετεί την εθνική ομάδα της Παλαιστίνης επιχειρώντας παρά τις δεδομένες αντιξοότητες λόγω του πολιτικού στάτους κβο και της διαχρονικά έκρυθμης κατάστασης με το Ισραήλ, να βάλει την Παλαιστίνη στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Αλί δούλεψε για πρώτη φορά στην Παλαιστίνη το 2010 αποτελώντας μέλος του τεχνικού επιτελείου του Γαλλοαλγερινού Μουσά Μπεζάζ. Έπειτα από ένα διάλειμμα στην εθνική Μπαχρέιν αλλά και στην πατρίδα του για λογαριασμό της Αλζέρ, επέστρεψε το 2014 στην Παλαιστίνη.

Μέχρι το 2018 έκανε το αγροτικό του, αρχικά στο πλευρό του Αμπντέλ Νασέρ Μπαρακάτ και ακολούθως του Βολιβιανού Χούλιο Σέζαρ Μπαλντιβιέζο για να εξελιχθεί σε χεντ κόουτς οδηγώντας την Παλαιστίνη για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα τελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.Η παρουσία της εθνικής ομάδας από την πολύπαθη χώρα ήταν κάτι παραπάνω από τιμητική. «Λευκές» ισοπαλίες με Ιορδανία, Συρία και ήττα με 3-0 από την Αυστραλία. Η κατάκτηση της τρίτης θέσης του ομίλου σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται αποτυχία.

Στηριζόμενος σε 9 Παλαιστίνιους διεθνείς, οι οποίοι αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού κατόρθωσε να οδηγήσει τα «λιοντάρια της Χαναάν» στο Top 100 του παγκόσμιου ranking της FIFA.

Ο Νουρεντίν Ουλντ Αλί μιλώντας στο gazzetta.gr δεν έκρυψε την ικανοποίηση του από τα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει η εθνική Παλαιστίνης αλλά και την υποστήριξη που λαμβάνει από όλο τον κόσμο.

«Ο λαός της Παλαιστίνης θα πρέπει να είναι χαρούμενος. Νομίζω πως μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να δώσει χαρά στον παλαιστινιακό λαό. Το ποδόσφαιρο ενώνει τους Παλαιστίνιους που βρίσκονται σε κάθε σημείο του πλανήτη. Είναι υπέροχο που δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα συμπαράστασης».

Ο Αλγερινός τεχνικός δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος για τη δυναμική των «Φενταγίν», όπως τους αποκαλούν.

«Οι στόχοι της εθνικής Παλαιστίνης είναι συγκεκριμένοι και παραμένουμε ρεαλιστές. Οι ομάδες της χώρας δεν είναι 100% επαγγελματικές δεν έχουν την δυναμική για να μπορούν να πάρουν μέρος για παράδειγμα στο Ασιατικό Champions League. Η Παλαιστίνη ένα μια υπέροχη χώρα και ένα ιδιαίτερο μέρος».

Η έλλειψη σταδίων, η δυσκολία στα ταξίδια, τα ακραία μέτρα ασφαλείας στην περιοχή ασφαλώς δυσχεραίνουν το έργο της ομάδας.

«Υπάρχουν ασφαλώς πολλά προβλήματα σε ότι αφορά την υποδομή. Δεν έχουμε γήπεδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες ούτε είναι εύκολο να ταξιδεύουμε. Τα πάντα σχετίζονται με την πολιτική. Για να βγούμε από την χώρα χρειάζεται να διασχίσουμε πέντε συνοριακούς σταθμούς, είναι πολύ δύσκολο να βγούμε έξω. Χρειάζονται γερά νεύρα».

Ο Νουρεντίν Ουλντ Αλί, ο οποίος διαμένει στη Νότια Γαλλία δεν γνωρίζει εάν στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσει να καθοδηγεί την Παλαιστίνη, ωστόσο ό,τι και αν συμβει έχει ήδη αφήσει έργο.

«Προσπαθούμε με αργά αλλά σταθερά βήματα να κοιτάζουμε μπροστά. Παραμένουμε ρεαλιστές γνωρίζοντας τις δυνάμεις μας αν και κάποιες φορές χρειάζεται να κάνεις όνειρα. Το ποδόσφαιρο είναι μια παγκόσμια δύναμη και οι άνθρωποι της παλαιστινιακής ομοσπονδίας το γνωρίζουν αυτό. Ήδη εκπονούν πλάνα προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της χώρας.

Ένα κομμάτι το οποίο τους έχω συστήσει να δώσουν βαρύτητα είναι σε ότι αφορά τους προπονητές. Θα ήταν υπέροχο η Παλαιστίνη να αναδείξει τους δικούς της προπονητές».

 

Τελευταία Νέα