Από τους 30 θα μείνουν οι τρεις και στο βάθος... Μόντριτς

Δημήτρης Βέργος
Από τους 30 θα μείνουν οι τρεις και στο βάθος... Μόντριτς

bet365

Η αντίστροφη μέτρηση για τον νικητή της Χρυσής Μπάλας για το 2018 έχει αρχίσει και ο Λούκα Μόντριτς φαντάζει το απόλυτο φαβορί για την κατάκτησή της στην πόλη του φωτός.

Την τελευταία δεκαετία στο ίδιο έργο θεατές. Ρονάλντο, Μέσι, Μέσι, Μέσι, Μέσι, Ρονάλντο, Ρονάλντο, Μέσι, Ρονάλντο, Ρονάλντο. Το αποτέλεσμα αναμενόμενο σε μια εκδήλωση που είχε εξελιχθεί σε κούρσα δύο αλόγων. Οι υπόλοιποι έτρωγαν απλά τη... σκόνη τους, πάνω στο κόκκινο χαλί που απλωνόταν για να περνάνε οι δύο μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Το τελευταίο δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει και ότι κάθε χρόνο πρέπει οι ίδιοι να τραβάνε πάνω τους τα φλας των φωτογράφων που αστράφτουν στην λαμπερή εκδήλωση της Χρυσής Μπάλας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εκφράσει την άποψη ότι παίκτες όπως ο Αντρές Ινιέστα και ο Τσάβι, που βρέθηκαν στο παρελθόν μέσα στην τελική τριάδα, είναι κρίμα που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν τη Χρυσή Μπάλα στα χέρια μπροστά στο κοινό του Παρισιού και να υποκλιθεί αυτό μπροστά τους για τη σεζόν που πραγματοποίησαν. Στην τελική τριάδα τα χρόνια της παντοκρατορίας των Ρονάλντο και Μέσι βρέθηκαν βέβαια και άλλα ονόματα. Ο Φερνάντο Τόρες, ο Φρανκ Ριμπερί, ο Μάνουελ Νόιερ, ο Νεϊμάρ, ο Αντουάν Γκριεζμάν. Αλλά παρά τα ηχηρά αυτά ονόματα, οι άλλοι δύο, που ομολογουμένως πήγαν το ποδόσφαιρο σε άλλο... level, ήταν άτρωτοι...

Ωστόσο, πάνω στο κόκκινο χαλί που θα στρωθεί απόψε στις 20:45 στο Grand Palais όλα δείχνουν ότι θα παρελάσει κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά. Ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να μην σκοράρει 40+ γκολ τη σεζόν, να μην κάνει φαντεζί ενέργειες στο χορτάρι, να μην είναι αυτό που λέμε «εμπορικός», αλλά που δικαιούται απόλυτα αυτόν τον τίτλο, κάνοντας τον Ινιέστα να χαμογελάσει και αυτός με την επιτυχία του. Ο Λούκα Μόντριτς που κάνει το ποδόσφαιρο να φαίνεται τόσο απλό ώρες - ώρες, που δείχνει ότι διαθέτει μυαλό ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως φαίνεται θα είναι αυτός που θα σηκώσει απόψε στο Παρίσι (22:00) τη Χρυσή Μπάλα στα χέρια του.

Παρότι δεν σκοράρει συχνά λόγω της θέσης και του ρόλου που έχει μέσα στο γήπεδο, το βραβείο αυτό -αν όπως όλα δείχνουν το κατακτήσει- θα αποτελέσει για τον Κροάτη και ένα προσωπικό... χατ-τρικ, έχοντας κερδίσει ήδη τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς τόσο από την UEFA όσο και από τη FIFA. Άλλωστε πέρα από τις εμφανίσεις του, για τον ίδιο τον Μόντριτς το 2018 είναι σαν παραμύθι, με την τρίτη σερί κατάκτηση Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, και με το ανεπανάληπτο ταξίδι της Κροατίας στα γήπεδα της Ρωσίας, φτάνοντας στο προτελευταίο σκαλοπάτι από την κορυφή του κόσμου.

Γύρω στις 18:00 θα ανακοινωθούν από το France Football και την Equipe οι τρεις από τους 30 υποψήφιους που θα προκριθούν για την τελική αναμέτρηση το βράδυ στο Grand Palais. Από τους Μπέκερ, Κουρτουά, Γιορίς, Όμπλακ, Γοδίν, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Μόντριτς, Καντέ, Ντε Μπρόινε, Ίσκο, Πογκμπά, Ράκιτιτς, Αγουέρο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Καβάνι, Ρονάλντο, Φιρμίνο, Γκριεζμάν, Αζάρ, Κέιν, Μάντζουκιτς, Μανέ, Μπαπέ, Μέσι, Νεϊμάρ, Σαλάχ και Σουάρες, μόνο τρεις θα δουν τα ονόματά τους να διεκδικούν την αστραφτερή Χρυσή Μπάλα το βράδυ, περιμένοντας από τον Νταβίντ Ζινολά που θα παρουσιάσει την εκδήλωση να ανακοινώσει το ένα και μοναδικό όνομα.

Φυσικά, εκτός από το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, θα ανακοινωθεί και ο νικητής του βραβείου Kopa, με το οποίο θα τιμηθεί το αστέρι του μέλλοντος. Δέκα παίκτες κάτω των 21 ετών διεκδικούν αυτόν τον τίτλο, με τον Κιλιάν Μπαπέ (ο οποίος βρίσκεται και στους 30 υποψήφιους για τη Χρυσή Μπάλα) να είναι πολύ πιθανό να πάρει στα χέρια του αυτήν την τιμητική διάκριση. Στους δέκα υποψήφιους για το βραβείο Kopa βρίσκονται οι: Αουάρ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κουτρόνε, Ντοάν, Ντοναρούμα, Χαινταρά, Κλάιφερτ, Μπαπέ, Πούλισιτς και Ροντρίγκο.

 

Τελευταία Νέα