Όσιμ: «Όταν έπαθα εγκεφαλικό ήμουν στην Ιαπωνία, ήθελα να πεθάνω στο Σαράγεβο»

Όσιμ: «Όταν έπαθα εγκεφαλικό ήμουν στην Ιαπωνία, ήθελα να πεθάνω στο Σαράγεβο»

bet365

Ο Ίβιτς Όσιμ με αφορμή την κυκλοφορία ντοκιμαντέρ με θέμα την ζωή του παραχώρησε συνέντευξη όπου αναφέρθηκε στην σοβαρή περιπέτεια της υγείας του, την Ιαπωνία αλλά και τον Παναθηναϊκό.

Ο 77χρονος Όσιμ, ένας φιλόσοφος του ποδοσφαίρου, μεταξύ άλλων κάθισε στον πάγκο της εθνικής Γιουγκοσλαβίας για έξι χρόνια, δούλεψε στον Παναθηναϊκό, ενώ λατρεύτηκε ως θεός στην Ιαπωνία!

Στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου» λίγο έλειψε να χάσει την ζωή του αφού υπέστη εγκεφαλικό ενώ στη συνέχεια για τρεις εβδομάδες έπεσε σε κώμα! Παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας ο Ίβιτσα Όσιμ δεν το έβαλε κάτω και συνεχίζει να απολαμβάνει στο μάξιμουμ την ζωή του.

«Όταν έπαθα εγκεφαλικό στη Ιαπωνία είπα στη γυναίκα μου πως εάν πεθάνω είναι καλύτερα να βρίσκομαι στο Σαράγεβο και όχι εδώ».

Ο πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε και για το ματς της Γιουγκοσλαβίας κόντρα στην Αργεντινή του Μαραντόνα στο Μουντιάλ της Ιταλίας (1990).

«Έλεγα στους παίκτες μου μην αγγίζετε τον Μαραντόνα. Μην τον πλησιάζετε θα πέσει μόνος του. Ο διαιτητής απέβαλε τον Σαμπανάτζοβιτς σε αυτό το παιχνίδι. Έτσι είναι η ζωή».

O άνθρωπος που χαρακτήρισε την μπάλα ως «πόρνη» τόνισε πως την εποχή που εργαζόταν στον Παναθηναϊκό είχε το μυαλό του συνεχώς στο Σαράγεβο.

«Ήμουν στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήμουν εγώ. Μου τηλεφωνούσαν από το Σαράγεβο και κάθε φορά μου έλεγαν πως έπεσε βόμβα και μου εξηγούσαν ποιο σκοτώθηκαν και ποιοι τραυματίστηκαν. Δεν μπορούσα να το αντέξω αυτό».

Ο Όσιμ για μια τριετία (2003/06) εργάστηκε στην Ιαπωνία με την Τζεφ προτού αναλάβει την εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας.

«Δούλεψα στην Τζεφ και την εθνική Ιαπωνίας. Ωραία χώρας, με ευχάριστη ζωή και καλές απολαβές. Γράφτηκαν για μένα 17 βιβλία και ένα από αυτά πούλησε 400.000 αντίτυπα».

 

Τελευταία Νέα