«Ότι καλύτερο έχω ζήσει ως παίκτης ο Γκώνιας, με σέβονται στην Αίγυπτο»

«Ότι καλύτερο έχω ζήσει ως παίκτης ο Γκώνιας, με σέβονται στην Αίγυπτο»

bet365

Ο Βασίλης Μπούζας μίλησε στο gazzetta.gr για το ιστορικό πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα Αιγύπτου, την επίδραση του Τάκη Γκώνια στο παιχνίδι του, αλλά και την Γουάντι Ντέγκλα που υποκλίνονται άπαντες στην αφρικανική χώρα για το ποδόσφαιρο που παίζει!

Νιούπορτ – Πλίμουθ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Ο Βασίλης Μπούζας προερχόμενος από μια παραγωγική σεζόν με τα χρώματα του Εργοτέλη αντιμετώπισε ως πρόκληση την πρόταση του Τάκη Γκώνια να ακολουθήσει τον τελευταίο στην Αίγυπτο για λογαριασμό της Γουάντι Ντέγκλα.

O πρώην μέσος των Πανιώνιου, Καλλιθέας, Παναιγιάλειου και Εργοτέλη προσαρμόστηκε άμεσα στην βορειοαφρικανική χώρα, ενώ αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των κιτρινόμαυρων του Καΐρου έχοντας συμμετοχή και στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο 25χρονος χαφ την περασμένη Κυριακή (11/11) έγραψε ιστορία καθώς σκόραρε κόντρα στην Ελ Μάσρι (1-1) με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που βρίσκει δίχτυα στην Αίγυπτο.

Ο Βασίλης Μπούζας μίλησε στο gazzeta.gr για την προσαρμογή του στην Αίγυπτο, την φιλοσοφία για ποδόσφαιρο κατοχής που έχει μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες του, ο Τάκης Γκώνιας, το παράδοξο με τις εκπληκτικές εκτός έδρας επιδόσεις της ομάδας, αλλά και το ρεκόρ κατοχής της μπάλας για 3,5 λεπτά στο ματς με την Ζάμαλεκ.

Έχεις καταγράψει ήδη δύο πρωτιές στην Αίγυπτο...

«Είμαι ο πρώτος Έλληνας που σκοράρει αλλά και αγωνίζεται στο αιγυπτιακό πρωτάθλημα. Πράγματι έχω δύο πρωτιές. Η αλήθεια είναι πως όταν πέτυχα το γκολ δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Ήμουν πολύ χαρούμενος που είχα συνεισφορά στο να ισοφαρίσουμε την Ελ Μάσρι, η οποία θεωρείται παραδοσιακή δύναμη στην Αίγυπτο. Μέχρι εκεί όμως. Χάρηκα για λίγο επειδή βοήθησα την ομάδα να κατακτήσει τον βαθμό της ισοπαλίας».

Σου είχε περάσει από το μυαλό πως το γκολ που θα πετύχαινες θα ήταν ιστορικής σημασίας;

«Ήταν κάτι που είχε περάσει αμυδρά από το μυαλό μου πως κάποια στιγμή μπορεί να σκοράρω. Μου αρέσει πολύ επίσης να πασάρω και να βγάζω ασίστ. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αυτό που σκέφτεσαι περισσότερο είναι το πως θα αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο και θα βοηθήσεις την ομάδα σου».

Πόσο σε βοηθάει η παρουσία του Τάκη Γκώνια στην ομάδα;

«Η παρουσία του κόουτς με βοηθάει πολύ, αλλά προσπαθώ, παράλληλα να προσαρμόζομαι στις συνθήκες που επικρατούν. Οι άνθρωποι με υποδέχθηκαν θερμά και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στον σύλλογο. Είμαστε σαν οικογένεια. Είναι όλοι ευδιάθετοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ήταν εύκολη η προσαρμογή. Η γλώσσα μόνο είναι λίγο δύσκολη, αλλά προσπαθώ να την μάθω όσο μπορώ και ήδη λέω κάποιες λέξεις».

Πως σε αντιμετωπίζουν οι Αιγύπτιοι;

«Με αντιμετωπίζουν με σεβασμό. Αυτό έχω εισπράξει μέχρι στιγμής. Υπάρχει μεγάλη αγάπη στη χώρα για ποδόσφαιρο. Οι πάντες παρακολουθούν το πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά το πρόσωπο μου δεν βλέπω κάτι αντίθετο. Με σέβονται».

Πως εξηγείς πως έχετε την δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας συγκομιδή μετά την Ζάμαλεκ, αλλά την ίδια στιγμή «χωλαίνετε» στο γήπεδο σας;

«Η γνώμη μου είναι πως απλά έχει τύχει. Η φιλοσοφία του κ. Γκώνια είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από έδρες. Να προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο είτε παίζουμε με την Αλ Αχλί, είτε με την Ζάμαλεκ. Μέχρι να αφομοιώσουμε όσα ζητούσε ο κόουτς φέραμε κάποια αποτελέσματα που δεν ήταν θετικά. Προφανώς στην έδρα μας κάποιες ομάδες παίζουν κλειστά και προσπαθούν να βγουν στην κόντρα.

Εμείς επιχειρούμε να ανοιχτούμε σε μήκος και πλάτος με συνέπεια στην αρχή να γίνουν και λάθη. Έχουν γίνει και λάθη. Η ομάδα έχει πλέον ανέβει, κάνει καλά παιχνίδια και βρισκόμαστε κοντά σε αυτό που ζητάει ο προπονητής. Είναι σημαντικό πως τελευταία παίρνουμε και αποτελέσματα».

Πως κρίνεις την δουλειά που κάνει ο Τάκης Γκώνιας στην Γουάντι Ντέγκλα;

«Για μένα ο Γκώνιας είναι ότι καλύτερο έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής. Το στιλ του είναι κοντά σε αυτό που μου αρέσει πιο πολύ. Μεγάλωσα βλέποντας την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το θέμα είναι να έχεις την κατοχή της μπάλας. Ο κόουτς βελτιώνει κάθε παίκτη ατομικά. Ασχολείται ξεχωριστά με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεση του. Άλλωστε το νόημα είναι όταν έχεις ένα ρόστερ με 25 ποδοσφαιριστές να τους αξιοποιείς όλους από την στιγμή που υπάρχουν συνεχείς υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Λατρεύω την φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του Γκώνια».

Θεωρείς δύσκολο για μια ομάδα να ακολουθήσει το δικό σας στιλ ποδοσφαίρου;

«Πρέπει να έχεις γνώσεις για να προπονήσεις με αυτό τον τρόπο την ομάδα. Πρέπει να δίνεις συγκεκριμένες εντολές και να ξεκινήσεις από το μηδέν. Να χτίσεις πάνω σε αυτό και με την θέληση των παικτών να φτάσεις πιο ψηλά. Θα είδατε πως απέναντι στη Ζάμαλεκ που παίζει την καλύτερη μπάλα της κατηγορίας κρατήσαμε μπάλα για 3,5 λεπτά. Πιστεύω μέχρι το τέλος της σεζόν θα το ξαναδείτε αυτό αρκετές φορές και ίσως ακόμη περισσότερο χρόνο».

Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι; Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Κάνω όνειρα, αλλά όσο μεγαλώνω γίνομαι περισσότερο ρεαλιστής. Ο στόχος μου είναι να παραμείνω υγιής και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την ομάδα. Δεν σκέφτομαι τίποτα αυτή τη στιγμή. Ούτε να επιστρέψω στην Ελλάδα, ούτε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το μόνο που με απασχολεί είναι το επόμενο ματς και να βοηθήσω την ομάδα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά θέλω να βελτιώνομαι».

Υπάρχει κάτι που σε έχει εντυπωσιάσει στην Αίγυπτο σε σχέση με όσα είχες δει στην Ελλάδα;

«Υπάρχουν κάποιες μικρές διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, οι οποίες αφορούν το πρόγραμμα. Για παράδειγμα δεν παίζουμε κάθε Κυριακή, αλλά μπορεί να έχουμε ματς Κυριακή, στη συνέχεια την Τετάρτη και μετά το Σάββατο. Μου έκανε εντύπωση αυτό με το πρόγραμμα. Ο κόσμος εδώ αγαπάει το ποδόσφαιρο και βοηθάει με κάθε τρόπο τις ομάδες. Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ και στο προπονητικό κέντρο της Γουάντι Ντέγκλα.

Είναι εντελώς διαφορετικό στιλ σε σχέση με την Ελλάδα. Πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο στον οποίο φιλοξενούνται πολλά μέλη. Διαθέτει 3-4 πισίνες, γήπεδα μπάσκετ, τένις, για τις ακαδημίες, δύο γυμναστήρια ακόμη και για ενόργανη γυμναστική. Το να εισέρχεται τόσο πολύς κόσμος στο προπονητικό κέντρο είναι κάτι που δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα, όπου οι εγκαταστάσεις αφορούν αποκλειστικά τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες».

 

Τελευταία Νέα