Η ώρα για το Superclasico όλων των εποχών! (poll & pics)

Θοδωρής Βασίλης
Η ώρα για το Superclasico όλων των εποχών! (poll & pics)

bet365

Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Ρίβερ Πλέιτ στο σπουδαιότερο Superclasico όλων των εποχών και το gazzetta.gr σας βάζει σε κλίμα λίγη ώρα πριν οι δύο ομάδες βγουν στο χορτάρι του θρυλικού Μπομπονέρα.

Αλήθεια τι είναι το ποδόσφαιρο; Είναι η πρώτη φορά στο γήπεδο με τον πατέρα σου; Είναι το χορτάρι; Το κασκόλ που φοράς στο λαιμό; Η είσοδος της αγαπημένης σου ομάδας; Η ηδονή το να βλέπεις τον παιδικό σου ήρωα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ή μήπως το υπέρτατο ντέρμπι, το Μπόκα Τζούνιορς-Ρίβερ Πλέιτ;

Επιστροφή χρημάτων* στο Τζένοα – Νάπολι και σούπερ αποδόσεις στη Serie A από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι δύο αιώνιοι της Αργεντινής δίνουν ραντεβού στο Μπομπονέρα το βράδυ του Σαββάτου στο ματς που περιμένει όλη η ποδοσφαιρική υφήλιος. Η μοίρα τα έφερε έτσι και η Μπόκα με την Ρίβερ θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά σε τελικούς Copa Libertadores στο πιο Superclasico όλων των εποχών. Από την ημέρα που έγινε γνωστό το ζευγάρι του τελικού η χώρα άρχισε να παραληρεί. Και αυτό γιατί οι δύο τελικοί αυτοί δεν κρίνουν έναν απλό τίτλο (άλλωστε οι δύο σύλλογοι έχουν κατακτήσει τα πάντα), αλλά θα γράψουν ιστορία. Μετά από αυτά τα δύο ματς δεν θα είναι τίποτα το ίδιο για τους οπαδούς των δύο ομάδων, αφού ο νικητής θα έχει περάσει στην αιωνιότητα και ο χαμένος θα βρίσκεται στα τάρταρα.

Το απόλυτο είδωλο της Μπόκα, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, το είχε περιγράψει... «ως το πιο όμορφο ματς του κόσμου», ένα ματς που έχει φιλοξενήσει Ντιέγο Μαραντόνα, Έντζο Φραντσέσκολι, Κάρλος Τέβες, Ομάρ Σίβορι, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, Ερνάν Κρέσπο, Κλαούντιο Κανίγιο, Πάμπλο Αϊμάρ, είναι ορισμένοι από τους σπουδαίους αστέρες που έχουν αγωνιστεί είτε με τους «ξενέισες» είτε με τους «μιγιονάριος» γράφοντας την δική τους ιστορία.

Εκατομμύρια κόσμος θα έχει στραμμένα τα βλέμματα στο Μπομπονέρα ενώ όλα τα ΜΜΕ της Γης θα πάρουν εικόνα από το θρυλικό γήπεδο της Μπόκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των αιτήσεων για μια δημοσιογραφική διαπίστευση ξεπέρασαν τις 2.500(!), την ώρα που το Μπομπονέρα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 258 διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Και ο κόσμος όμως παραληρεί, και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με το κάψιμο σπιτιού πριν λίγες ημέρες όταν δύο φίλοι αλλά οπαδικά «εχθροί» έφτασαν στο σημείο λόγω της διαφωνίας τους για το Μπόκα -Ρίβερ να βάλει φωτιά στο σπίτι του άλλου, αναγκάζοντας τον Πρόεδρο της χώρας, και άλλοτε ηγέτη της Μπόκα Τζούνιορς, Μαουρίσιο Μάκρι, να ζητήσει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία από όλες τις πλευρές, ενώ οι διοικήσεις των δύο ομάδων συμφώνησαν να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στα δύο ματς.

Στα αγωνιστικά ο Γκιγιέρμο Μπάρος Σελότο έχει αποφασίσει ήδη για τους 11 που θα παρατάξει με τους Τέβες, Ζάρατε και Μπενεντέτο να μένουν όλοι στον πάγκο με τον Άβιλα να αποτελεί την αιχμή δόρατος σε σύστημα 4-1-4-1, με το δίδυμο στο κέντρο των Πέρες και Νάντες, αλλά και το νέο μεγάλο αστέρι της ομάδας, Κριστιάν Παβόν, να αποτελούν τα μεγάλα όπλα των γηπεδούχων.

Στην αντίπερα όχθη, ο καλύτερος προπονητής αυτή την στιγμή στην Λατινική Αμερική, ο Μαρδέλο Γκαγιάρδο, προβληματίζεται για το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου αρχηγού Πόντσιο με τους Φερνάντες και Κιντέρο να παλεύουν για μια θέση, με τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Μπρούνο Ζουκουλίνι να είναι το αουτσάιντερ. Αυτός όμως που θα χάσει σίγουρα το ματς είναι ένας άλλος γνωστός μας, ο Νάτσο Σκόκο, λόγω τραυματισμού, για μια Ρίβερ που δεν θα έχει στον πάγκο ούτε τον αρχιτέκτονα αυτής της ομάδας, τον προπονητή της ο οποίος είναι τιμωρημένος και δεν μπορεί καν να βρίσκεται στο Μπομπονέρα.

Οι ώρες μετράνε αντίστροφα και το βράδυ του Σαββάτου (Open Beyond TV 22:00) θα μεταφερθούμε στο Μπουένος Άιρες, εκεί που το ποδόσφαιρο είναι η μεγαλύτερη γιορτή. Εκεί που το συναίσθημα ξεπερνά τη λογική, για το απόλυτο ντέρμπι, το μεγαλύτερο του ποδοσφαιρικού κόσμου.

 

Τελευταία Νέα