«Για 365 μέρες έβλεπα καθημερινά από ένα ματς, αλλά όχι από Ελλάδα»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Για 365 μέρες έβλεπα καθημερινά από ένα ματς, αλλά όχι από Ελλάδα»

bet365

Ο Άγγλος ποδοσφαιρόφιλος Τομ Μόρτιμερ μιλάει στο gazzetta.gr για το ασυνήθιστο ρεκόρ παρακολούθησης 365 αγώνων σε καθημερινή βάση για έναν χρόνο!

Ένας οπαδός, 365 μέρες γεμάτες ποδόσφαιρο. Ο Τόμας Μόρτιμερ έφερε σε πέρας μια μοναδική πρόκληση παρακολουθώντας μπάλα από κάθε σημείο του πλανήτη για έναν χρόνο.

Ο στόχος παρά τις επαγγελματικές, προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του, ήταν να βρει τον χρόνο να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι κάθε μέρα.

Από την Premier League και την La Liga μέχρι το Περού, την Χιλή και την Αλγερία.

Με την βοήθεια της τεχνολογίας και των live streamings κατόρθωσε να υλοποιήσει το πρότζεκτ του. Το πάτημα ενός κουμπιού ήταν αρκετό.

Κάποιες στιγμές μάλιστα βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ, εστιατόρια, πάρκινγκ, σε σταθμούς τρένων. Πάντα κολλημένος στην οθόνη του κινητού του προκειμένου να μη χαλάσει το σερί των αγώνων.

Συνολικά παρακολούθησε 1051 γκολ, 23 «λευκές» ισοπαλίες.

Αναμετρήσεις που έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες, αλλά και παιχνίδια που... πόνεσαν τα μάτια του

Την ιστορία του Τόμας Μόρτιμερ δημοσιοποίησε το ESPN με τον Άγγλο ποδοσφαιρόφιλο να μιλάει στο gazzetta.gr για τους αγώνες που παρακολουθούσε ανελλιπώς για έναν χρόνο.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για όλο αυτό. Με προκάλεσε ένας φίλος μου. Έκανα το πρώτο tweet και μετά δεν μπορούσα να σταματήσω. Το συνέχισα μέχρι τέλους».

Ο Μόρτιμερ εξήγησε ποιο ήταν το δύσκολο μέρος του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

«Δουλεύω από τις 9 μέχρι τις 5 και παίζω ποδόσφαιρο 2-3 φορές την εβδομάδα. Υπήρχαν πολλές μέρες που επέστρεφα αργά το βράδυ και έπρεπε να παρακολουθώ τυχαία αγώνες από την Λατινική Αμερική μέχρι τα ξημερώματα την στιγμή που έπρεπε να ξυπνήσω πρωί λόγω δουλειάς. Επίσης υπήρχε κόστος στις κοινωνικές συναναστροφές μου αφού δεν έβλεπα πολλούς φίλους μου λόγω των αγώνων».

Ένα ματς της Αλ Αϊν, όπου ο Μάρκους Μπεργκ έκανε την διαφορά σκοράροντας δύο γκολ ήταν εκείνο που ξεχώρισε ο Μόρτιμερ.

«Ήταν το clasico των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η Αλ Αϊν επικράτησε με 6-2 και ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι με πολλά γκολ και αποβολές».

Όσο για το χειρότερο παιχνίδι;

«Θα έλεγα το Αντβέρπ-Σταντάρ Λιέγης που έληξε 0-0. Δεν ήταν μόνο μόνο ένα κακό ματς, αλλά ήταν το πρώτο έπειτα από 51 μέρες όπου δεν σημειώθηκε γκολ.

Εκνευρίστηκα και υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναδώ άλλη αναμέτρηση από το Βέλγιο».

Ο Τομ Μόρτιμερ τόνισε στο gazzetta.gr πως παρότι παρακολούθησε εκατοντάδες παιχνίδια στη λίστα δεν υπήρχε κανένα από την ελληνική Super League.

«Δεν νομίζω ότι είδα ματς από την Ελλάδα. Ήταν βέβαια στο πλάνο να δω ένα παιχνίδι, αλλά προτίμησα τελικά αγώνα από την Αλγερία επειδή δεν είχα παρακολουθήσει πολλές αναμετρήσεις από την Αφρική».

 

Τελευταία Νέα