FIFpro: «Η υγεία των παικτών μπαίνει σε ρίσκο»

FIFpro: «Η υγεία των παικτών μπαίνει σε ρίσκο»

Gazzetta team
FIFpro: «Η υγεία των παικτών μπαίνει σε ρίσκο»

bet365

Η διεθνής ένωση παικτών χτύπησε... καμπανάκι στους συλλόγους σχετικά με την υγεία των διεθνών μετά το Μουντιάλ. Αγιαξ, αλλά και... ΠΑΟΚ ανάμεσα στις ομάδες που δεν ξεκούρασαν αρκετά τους ποδοσφαιριστές.

Η Παγκόσμια Ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPro) με ανακοίνωσή της στέκεται στην χρησιμοποίηση μουντιαλικών παικτών που πήραν μέρος στα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

«Η FIFPro είναι ενήμερη για το γεγονός ότι τουλάχιστον 15 παίκτες αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ, χωρίς να έχουν ιδανικό χρόνο διακοπών.

Η FIFPro αντιλαμβάνεται τα οικονομικά κίνητρα του Champions League και του Europa League για τις ομάδες, όμως η υγεία αυτών των παικτών μπαίνει σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες προέρχονται από έντονη πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και της δική τους προσωπική ευτυχία.

Η FIFPro ζητά την επείγουσα θέσπιση περιόδου ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης» τονίζεται στην ανακοίνωση της FIFPro. Ο Αγιαξ χρησιμοποίησε τέσσερις παίκτες (Ζίγιετς, Τάντιτς, Ταλιάφικο, Σένε), ενώ στη λίστα υπάρχει και ο ΠΑΟΚ με τους Πρίγιοβιτς, Ουάρντα.

 

Τελευταία Νέα