Οταν ο Μαραντόνα ζήλεψε τον... Μαραντόνα των Καρπαθίων!

γεροΓιοβάισα γεροΓιοβάισα
Οταν ο Μαραντόνα ζήλεψε τον... Μαραντόνα των Καρπαθίων!

bet365

Ο Ντιέγκο στις εξέδρες και ο... Μαραντόνα «κεντούσε» στο γήπεδο! Ο γεροΓιοβάισα θυμάται ένα από τα κορυφαία ματς της ιστορίας των Μουντιάλ που πλήγωσε τον... Θεό!

Ένα ματς που έχει κανείς πολλά να θυμάται: το επικό 3-2 της Ρουμανίας με την Αργεντινή το 1994. Εάν μπεις στην διαδικασία και ρωτήσεις χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους για το ποιο είναι το πλέον αγαπημένο τους παιχνίδι του Μουντιάλ θα πάρει χιλιάδες διαφορετικές απαντήσεις. Υπάρχει όμως ένα ματς της φάσης των '16' στο Μουντιάλ του 1994 που αξίζει να το λατρεύεις…

Σύντροφοι ήμουν κι εκεί, στις ΗΠΑ, σε ένα κράτος που έκανε τα πρώτα μεγάλα βήματα προς το… ποδόσφαιρο! Μην τρελαθούμε, η μπάλα για τους Αμερικανούς περνά σε τρίτη ίσως και σε… τέταρτη μοίρα.

Μαραντόνα εναντίον Χάτζι, τον Μαραντόνα των Καρπαθίων. Ναι αυτός ήταν ο αρχικός τίτλος. Όμως τρεις ημέρες πριν τον αγώνα ο «Θεός» βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένες ουσίες, ενώ εκτός ήταν και ο Κανίγια.

Και Ρουμανία εναντίον Αργεντινής σε ένα επικό και σούπερ παιχνίδι. Οι Ρουμάνοι είχαν περάσει από τον όμιλό τους με επιθετικό και εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, η Αλμπισελέστε προκρίθηκε με τα χίλια... ζόρια.

Οι Αργεντίνοι όμως είχαν το δίδυμο που έπαιζε στην Ιταλία, τον Μπατιγκόλ και τον Μπάλμπο. Ο Άνχελ Ιορντανέσκου, πολύ γνωστός τεχνικός, επίσης είχε προβλήματα. Αντικατέστησε τον τιμωρημένο φορ Ραντιτσόιου με τον Ίλιε Ντουμιτρέσκου, σκόρερ όμως εννέα γκολ στα προηγούμενα οκτώ διεθνή παιχνίδια του. Ο Ντιέγκο ήταν στις εξέδρες και κάπου εκεί κοντά ήμουν κι εγώ! Ο Ντιεγκίτο είχε ένα βλέμμα θλίψης, δεν θα το ξεχάσω… «Θα έδινα τα πάντα να ήμουν εκεί μέσα…» έλεγε. Θηρίο στο κλουβί… Κι όμως σύντροφοι, ο… Θεός ήταν εγκλωβισμένος!

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με δεκάδες ειδικά στοιχήματα, ανταγωνιστικές αποδόσεις και προσφορές* ημέρας!” *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

Επειτα από χρόνια όταν ρώτησα τον Ιορντανέσκου, ποια ήταν η κίνηση- ματ στην ποδοσφαιρική του σκακιέρα, αυτό μου είπε πει για τον Ιλιε... Από τα πόδια του Ντουμιτρέσκου θα έμπαινε ένα γκολ που έμοιαζε κάπως με εκείνο του Χάτζι με την Κολομβία στην φάση των ομίλων.

Στο τέρμα του Ντουμιτρέσκου στο 11' απάντησε με πέναλτι στο 16' ο Μπατιγκόλ. Όμως ο Ντουμιτρέσκου είχε και άλλο γκολ να βάλει και στο 18' έπειτα από συνεργασία με τον Χάτζι έκανε το 2-1 για να χάσει μετά και ευκαιρία για το 3-1!

Χάτζι και Ντουμιτρέσκου συνεργάστηκαν ξανά, με τον Μαραντόνα των Καρπαθίων να τελειώνει εξαιρετικά την φάση για το τέρμα. Η Αργεντινή στην συνέχεια το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν το 3-2 από τον Μπάλμπο μετά από... μπάσιμο και δημιουργία φάσης του Σιμεόνε. Οι Ρουμάνοι τα είχαν καταφέρει. Ήταν απίστευτο. Ένα ματς - θρίλερ μέχρι τέλους με τοπ επιπέδου και παγκόσμιας εμβέλειας και κλάσης παίκτες. Η Αργεντινή είχε ως διάταξη το 4-4-2 με διαρκής κίνηση της μπάλας και γρήγορα με παίκτες σαν τους Ρεδόνδο, Σιμεόνε και Ορτέγα και φυσικά τον Μπατιστούτα με τον Μπάλμπο.

Η Ρουμανία επέλεξε ένα 4-6-0 με γρήγορο τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση και βοήθεια και των αμυντικών στο επιθετικό σκέλος. Ήταν ένα ματς πολύ υψηλού επιπέδου που θεωρήθηκε το κορυφαίο της διοργάνωσης και από τα καλύτερα ever. Ο Ιορντανέσκου μίλησε για την πιο ιστορική στιγμή της πατρίδας του και για έναν κορυφαίο αγώνα.

Ποια ρεκόρ θα σπάσουν κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Ο Μαραντόνα που είχε δει τον αγώνα από τα δημοσιογραφικά θεωρεία έλεγε πολύ πικραμένος ότι «η Ρουμανία δεν μας κέρδισε στο γήπεδο. Μας νίκησε έξω από αυτό». Τόσα χρόνια μετά ίσως έχοντας δει ξανά το πόσο φοβερό παιχνίδι ήταν αυτό ενδεχομένως να άλλαξε λίγο γνώμη... Ισως μέσα του να είπε πως πέρασε από τα γήπεδα ένας ακόμα… θεούλης, ο Γκιόργκι Χάτζι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

γεροΓιοβάισα
γεροΓιοβάισα