Ζιοβάνι: Δεν με διασκεδάζει το ποδόσφαιρο του σήμερα!

Ζιοβάνι: Δεν με διασκεδάζει το ποδόσφαιρο του σήμερα!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ζιοβάνι: Δεν με διασκεδάζει το ποδόσφαιρο του σήμερα!

bet365

O Mιχάλης Λεάνης γράφει για τον Βραζιλιάνο ζογκλέρ της μπάλας που βρίσκεται στη χώρα μας και αντιπροσωπεύει τη μαγεία που έχει χαθεί από το ποδόσφαιρο...

Το Predictor* ντύνεται Μουντιαλικά και σου προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσεις €500.000 μετρητά*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Δεν θέλω να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο! Δεν με αντιπροσωπεύει αυτό που βλέπω! Δεν διασκεδάζω με το ποδόσφαιρο του σήμερα! Τα λόγια ανήκουν στον μεγαλύτερο , κατά την ταπεινή μου άποψη, ξένο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στην Ελλάδα. Στον Ζιοβάνι!

Πάλι καλά που τολμά να το πει αυτός γιατί αν τολμούσαμε να πούμε εμείς οι κοινοί θνητοί κάτι ανάλογο έστω και στρογγυλεμένο, θα έπεφταν πάνω μας να μας φάνε όλοι, αποκαλώντας μας γραφικούς!

Στον Ζιοβανι όμως τι να πεις; Και πως να διασκεδάσει ένας ποδοσφαιριστής που χάιδευε την μπάλα με όλους αυτούς που την κυνηγούν λες και την μισούν!

Όση ώρα χρειάζεται ο Ζιο να κάνει ένα ντους και να χαλαρώσει, τόση ώρα χρειάζονται οι περισσότεροι από όσους βλέπουμε ή προσπαθούμε να «θαυμάσουμε» σήμερα, για να την κοντρολάρουν.

Μόνο με τον Μέσι διασκεδάζει! Φυσικό και επόμενο αφού ο Αργεντινός είναι ότι πιο κοντινό στο ποδόσφαιρο που ερμήνευσε ο μεγάλος Βραζιλιάνος, είναι μάλλον ο μόνος κρίκος που συνδέει το ιδιοφυές και φαντασμαγορικό του σήμερα με το ποδόσφαιρο του χθες που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

Η εξέλιξη του αθλήματος δεν έχει να κάνει απαραίτητα και με την πρόοδο του. Ούτε η φυσική εξέλιξη των αθλητών με την πρόοδο ενός σπορ. Το επεσήμανε εξάλλου ,πριν από χρόνια, με τον δικό του μοναδικό τρόπο, με λίγη δόση ειρωνείας και υπεροψίας, ο μακαρίτης Γιόχαν Κρόιφ ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

«Τώρα το ποδόσφαιρο επιβάλλεται να είναι γρήγορο, βασίζεται κυρίως στην ταχύτητα , αλλά δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί θα πρέπει το ποδόσφαιρο να παίζεται γρήγορα για να το απολαύσεις;»

Και μην ξεχνάτε ότι ο Ιπτάμενος Ολλανδός είτε ως παίκτης , είτε ως προπονητής έκανε τα πάντα ώστε το σπορ να εκσυγχρονιστεί παραμένοντας όμως θεαματικό και καινοτόμο.

Θεαματικό ε; Έλα μου ντε…

Όταν λείπουν οι εμπνεύσεις , οι επινοήσεις των παικτών, η ελευθερία της ποδοσφαιρικής έκφρασης , οι ζωγραφιές στο χορτάρι , όταν η αυστηρή πειθαρχία έχει απαγορεύσει δια ροπάλου τον αυθορμητισμό και η τυφλή προσήλωση στην τακτική έχει στήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα την φαντασία κα την δημιουργική σκέψη , τότε δεν μιλάμε ούτε αποσκοπούμε στο θέαμα , αλλά στην αποθέωση του αυτοσκοπού!

Πως να απολαύσεις ένα σημαντικό θεατρικό έργο , όταν ένας θίασος εξαιρετικών ηθοποιών ερμηνεύουν τους ρόλους πειθαρχημένα έχοντας σαν κύριο μέλημα τους να μην ξεστρατίσουν ούτε βήμα από τους κανόνες της υποκριτικής;

Είναι θέμα αυτό; Μιλάμε για τέχνη ή απλά για θεατρική δράση; Εκατοντάδες παιχνίδια , χιλιάδες φάσεις , μια ολόκληρη σεζόν για να σου μείνουν τελικά δυο επεισόδια. Δυο εμπνεύσεις!

Το γκολ του Ρονάλντο με την Γιουβέντους και αυτό του Μπέιλ στον τελικό. Αντίθετα αντικρίζεις τον Ζιοβάνι και στο μυαλό σου το καρούλι με τις εικόνες ξεδιπλώνεται , ο φάσεις τρέχουν κα μαζί τους τρέχεις κι εσύ για να τις προφτάσεις.

Το χάιδεμα στην πλάτη της μπάλας, στην εκτέλεση ενός φάουλ, λίγο πριν αυτή ταξιδέψει στα αντίπαλα δίχτυα, η συνάντηση μαζί της στον αέρα με το κεφάλι, το κοντρόλ με το στήθος , όπου έχεις την αίσθηση ότι η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του παίκτη γιατί δεν ανέχεται άλλο να την ταλαιπωρούν, το σηκωμένο κεφάλι να ατενίζει την προοπτική στην κοφτή ντρίπλα στον αντίπαλο, το αυθόρμητο πέταγμα από τον πάγκο του αντίπαλου προπονητή Άγγελου Αναστασιάδη για να τον συγχαρεί για την «ζημιά» που του προκάλεσε, , το σκάψιμο στην μπάλα, με τον Μοντραγκόν να παραδίδεται σαν αιχμάλωτος στο μέτωπο με τα χέρια υψωμένα!

Με όλες αυτές τις φάσεις κρεμασμένες πάνω του σαν χαϊμαλιά , αντικρίζεις τον Ζιοβάνι και σκέφτεσαι πότε θα ξαναδείς , πότε θα απολαύσεις στο γήπεδα μας έναν παίκτη ανάλογη αξίας και ποιότητας, πότε ξανά ελληνική ομάδα θα αποκτήσει ποδοσφαιριστή πρώτης γραμμής από την Μπαρτσελόνα…

Ή μάλλον τον αντικρίζεις και δεν θέλεις να σκέφτεσαι… Όπως δεν θέλει κι αυτός να σκέφτεται το ποδόσφαιρο στις μέρες μας.

«Το πρώτο πράμα που μαθαίνουν τα παιδιά στην Βραζιλία , είναι να κάνουν τάκλιν!!! Τάκλιν!!!» Το λέει και η γκριμάτσα στο πρόσωπο του παραπέμπει σε κάτι αηδιαστικό! Κι όμως είναι όντως αηδιαστικό….

Όταν βρίσκεσαι σε ένα ραδιοφωνικό στούντιο με τον Ζιοβάνι εύκολα καταλαβαίνεις ότι περισσεύεις. Ότι είναι αδύνατον η παρουσία του να μην επισκιάσει τους πάντες , ότι είναι αδύνατον να μην υπάρχει μόνο αυτός.

Συγχρόνως όμως είναι αδύνατον να μην νιώθεις γαλήνιος και τυχερός που απολαμβάνεις την σκιά αυτού του τεράστιου δένδρου! Γιατί ο Ζιο πλούτισε το μυαλό μας με εικόνες και παραστάσεις , πλούτισε το άθλημα με το οποίο θέλησε να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί.

Σε αντίθεση με τους ποδοσφαιριστές του σήμερα που όσα χρήματα και αν κερδίσουν θα παραδώσουν το ποδόσφαιρο φτωχό!

ΥΓ: Όσοι θέλουν να απολαύσουν κάτι από την μαγεία Ζιοβάνι τότε δεν έχουν παρά να σπεύσουν σήμερα στις 18:00 στα Βοτσαλάκια του Πειραιά να τον δουν να διασκεδάζει παίζοντας ποδοβόλει! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που διασκέδαζε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!