Έτσι θα είναι το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA

Gazzetta team
Έτσι θα είναι το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA

bet365

Αποκαλύφθηκε η δομή που θα έχει το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA από το 2021, όπου θα συμμετέχουν 24 ομάδες από κάθε σημείο του πλανήτη.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο εισηγήθηκε τη δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης, του νέου Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, το οποίο θα ξεκινήσει από το 2021 και θα διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή 24 ομάδων.

Όπως αποκαλύπτουν διάφορα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, οι 24 σύλλογοι θα χωριστούν σε οκτώ γκρουπ των τριών ομάδων με τους νικητές των ομίλων να προκρίνονται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Οι δώδεκα από τις 24 ομάδες θα προέρχονται από την Ευρώπη. Τέσσερις θα είναι από τη Λατινική Αμερική, δύο από την Ασία, δύο από την Αφρική δύο από τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική, μία θα προκύψει από πλέι οφ μεταξύ ομάδας από την Ωκεανία και ομάδας από τη Νότια Αμερική και μία ακόμα ομάδα θα είναι η πρωταθλήτρια της χώρας που θα φιλοξενεί τη διοργάνωση.

Η UEFA έχει ήδη την υποστήριξη διάφορων μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης διοργάνωσης, η οποία θα έχει διάρκεια κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες (18 μέρες) μέσα στον Ιούνιο.

 

Τελευταία Νέα