Αυτή είναι η καλύτερη οκτάδα εθνικών ομάδων όλων των εποχών (pics)

Gazzetta team
Αυτή είναι η καλύτερη οκτάδα εθνικών ομάδων όλων των εποχών (pics)

bet365

Οκτώ συντάκτες γράφουν για τα δυνατά σημεία, αλλά και τα μειονεκτήματα της κάθε εθνικής ομάδας που κατέχει μια θέση ανάμεσα στις κορυφαίες όλων των εποχών.

Η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας πλησιάζει και η συζήτηση γύρω από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι αναπόφευκτη.

Στο Gazzetta.gr μάς έχει πιάσει μια μανία να βγάλουμε την καλύτερη εθνική ομάδα όλων των εποχών και η αφορμή είναι ο διαγωνισμός που τρέχει στο virtualsports.gr του ΟΠΑΠ! Εκεί καλείσαι να λάβεις μέρος σε ένα ταξίδι στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Μια ενέργεια που (πέρα από όλα τα άλλα) μπορεί να κάνει την παρακολούθηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας ακόμη πιο ευχάριστη καθώς σου χαρίζει μια τηλεόραση 4K 65’’, ένα Sound bar, ένα Sony PlayStation 4, ένα μίνι ψυγείο, μια ψησταριά BBQ υγραερίου και μια μηχανή ποπ-κορν.

Όπως κατάλαβες το έπαθλο είναι το απόλυτο σετ του κάθε ποδοσφαιρόφιλου!

Έτσι κι εμείς, λοιπόν, αφού ψηφίσαμε τις 5 καλύτερες εθνικές ομάδες και βγάλαμε τις δικές μας 8άδες, είμαστε μια ανάσα πριν τις 4 κορυφαίες θέσεις.

Αυτή τη φορά ο κάθε συντάκτης επιλέγει μια ομάδα από την οκτάδα του virtualsports.gr και γράφει για τα θετικά σημέια αλλά και τα μειονεκτήματά της.

Έτοιμοι να ψηφίσετε;

Ο Παναγιώτης Δαλαταριώφ είναι ακόμα τρελαμένος με την Ελλάδα του 2004

Το δυνατό σημείο: Η άμυνα και φυσικά το ομαδικό πνεύμα. Πνίγει κάθε αντίπαλο με την πίεσή της και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για... απειλές.

Η αχίλλειος πτέρνα: Δεν θα δεις φαντεζί κόλπα και αν βρεθεί πίσω στο σκορ δεν θα σκοράρει... ένα τσουβάλι γκολ για να γυρίσει η παρτίδα. Το θέμα, βέβαια, είναι ότι δύσκολα θα παραβιαστεί η εστία της.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Αν υπάρχει μία ομάδα που θα μπορούσε να κοντράρει την αχτύπητη αρμάδα του Γιόχαν Κρόιφ αυτή δεν είναι άλλη από την Ελλάδα του Ρεχάγκελ. Οι πλαγιοκοπήσεις και τα ανεβάσματα των μπακ που έκαναν οι «τουλίπες» δεν θα έπιαναν στον ύπνο τους Σεϊταρίδη, Φύσσα, Δέλλα, Καψή!

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε: Μέχρι την κατάκτηση! Ποιος Μέσι; Ποιος Νεϊμάρ; Με άμυνα γρανίτη πορεύεται το σύνολο του Ότο και τον Ζαγοράκη σημαιοφόρο θα έκανε... παρέλαση στα γήπεδα της Ρωσίας!

Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος θυμάται το όμορφο ποδόσφαιρο της Ολλανδίας του 1974

Το δυνατό σημείο: Είχε βάση ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στον πρωταθλητή Ευρώπης Άγιαξ. Ναι, την ομάδα του Total Football. Οι Κρόιφ, Χάαν, Κρολ, Νέεσκενς, Ρένζενμπριγκ, Φαν Χάνεγκεμ έδωσαν στο ποδόσφαιρο μια νέα αντίληψη... Η πειθαρχία και η ποιότητα του ρόστερ έβγαλαν στο χορτάρι το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο. Κάθε παίκτης μπορούσε να παίξει σε κάθε θέση. Η ελευθερία κινήσεων και η αλληλοκάλυψη στα καλύτερά τους... Η Ολλανδία του 1974 έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η αχίλλειος πτέρνα: Το τεράστιο φαβορί η Ολλανδία δεν μπόρεσε να κερδίσει το Μουντιάλ λόγω της... αδυναμίας των παικτών της. Ευάλωτοι ποδοσφαιριστές, άπειροι, ίσως... φοβισμένοι όταν ο αντίπαλος αντιδρούσε. Ομάδα που αν έμενε πίσω στο σκορ δυσκολευτόταν να απαντήσει. Οι λύσεις των Δυτικογερμανών στο πέναλτι του Νέεσκενες ήταν άμεσες και ο Κρόιφ δεν μπορούσε να συμμαζέψει το χάος που δημιουργήθηκε.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Θα ήταν το τεράστιο φαβορί και κόντρα στην Ελλάδα. Η ομάδα του Κρόιφ έπαιξε το ομορφότερο ποδόσφαιρο, ήξερε να αλλάζει τη μπάλα όσο καμία και να σπάει την πιο σκληρή άμυνα. Η απειρία αρκετών παικτών της κόστισε, όπως και το γεγονός πως απέναντί της υπήρχαν οι Μίλερ, Μπράιτνερ και μια ομάδα- μηχανή. Η Ελλάδα δύσκολα, πολύ δύσκολα θα είχε απαντήσεις στο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο.

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Μια ομάδα με τον Κρόιφ στο ρόστερ της θα έκανε... πάρτι στα γήπεδα της Ρωσίας. Κρόιφ κι... απέναντι Κριστιάνο ή Μέσι ε; Ωραία πράγματα.

Ο Θοδωρής Βασίλης δεν χορταίνει την Αργεντινή του 1986

Το δυνατό σημείο: Ποιο άλλο από τον σπουδαιότερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, τον Ντιέγκο Μαραντόνα ο οποίος τότε ήταν απλά ασταμάτητος.

Η αχίλλειος πτέρνα: Ίσως το γεγονός ότι λίγοι ήταν οι παίκτες κλάσης στο ρόστερ εκείνης της Αργεντινής που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Κόντρα στην Βραζιλία του 1982 θα ήταν σίγουρα νικήτρια γιατί εκτός από τον Ντιέγκο είχε κι ένα προπονητή, τον Κάρλος Μπιλάρδο έναν προπονητή που η μέθοδος του ήταν μακιαβελική, ο οποίος μπροστά στο αποτέλεσμα δεν έβλεπε τίποτα άλλο και με την τακτική του θα εγκλώβιζε τον Σόκρατες, τον Ζίκο και τα άλλα αστέρια της «Σελεσάο».

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Μπορεί ακόμα και στην κορυφή. Με Μαραντόνα στα καλύτερά του, με μια ομάδα που θυσίαζε τα πάντα για το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο θα έβρισκε στα γήπεδα της Ρωσίας.

O Δημήτρης Ρούσσος θα ήθελε να έχει τη φινέτσα της Βραζιλίας του 1982

Το δυνατό σημείο: Tο εξαιρετικό της υλικό! Σόκρατες, Φαλκάο, Ζίκο κι ένα σωρό παίκτες που ξεχώρισαν για το στιλ και τη φινέτσα τους, με τη «σελεσάο» να αφήνει το «αποτύπωμά» της στην ιστορία των διοργανώσεων.

Η αχίλλειος πτέρνα: Η αμυντική της αφέλεια της κόστισε, αφού ηττήθηκε στη δεύτερη φάση των ομίλων στον Πάολο Ρόσι και τη μετέπειτα νικήτρια Ιταλία, που χτύπησε τις αδυναμίες της και την απέκλεισε.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Σε μια ευθεία σύγκριση με την Αργεντινή του 1986 του Μαραντόνα και του Βαλντάνο θα αντιμετώπιζε πιθανότατα τις ίδιες δυσκολίες, όμως ως μια ομάδα με ποιότητα που «ξεχείλιζε», θα είχε τα «όπλα» να επικρατήσει και θα έπαιρνε την πρόκριση για τη συνέχεια!

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Στο φετινό Μουντιάλ θα αντιμετωπιζόταν ως ομάδα από… άλλον πλανήτη και ίσως κόντρα στις οργανωμένες αμυντικές γραμμές να μην πήγαινε μέχρι το τέλος του δρόμου, αλλά σίγουρα θα λατρευόταν από όσους την παρακολουθούσαν!

Ο Δήμος Μπουλούκος δεν ξεχνά τη Βραζιλία του 1970

Το δυνατό σημείο: Στα προηγούμενα Μουντιάλ ήταν ο Πελέ και οι συμπαίκτες του, στη διοργάνωση του 1970 όμως, ήταν ο Πελέ, αλλά και ο Ριβελίνο, ο Ζαϊρζίνιο, ο Τοστάο με το «Μαύρο Διαμάντι» να μην είναι πλέον μόνο του αλλά να έχει πραγματικούς σπουδαίους παίκτες δίπλα του στην Εθνική Βραζιλίας και όλοι τους να φτάσουν πανηγυρικά στην κατάκτηση του τροπαίου. Το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας, ήταν το τεράστιο ταλέντο στην επίθεση, με τα γκολ να πέφτουν βροχή στην αντίπαλη εστία. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα τρία τελευταία ματς, η Βραζιλία πέτυχε 11 γκολ.

Η αχίλλειος πτέρνα: Αδύνατο σημείο δεν είχε, καθώς είναι αντικειμενικά μία από τις πιο πλήρεις ομάδες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Με τη Γαλλία του 1998 που κληρώθηκε δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τη νικήσει, καθώς υπερτερεί σε όλες τις γραμμές.

Στο φετινό μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Αν εμφανιζόταν στα γήπεδα της Ρωσίας, αυτό το καλοκαίρι, απλώς θα ψάχναμε για τον δεύτερο!

Ο Δημήτρης Βέργος γράφει για τους παικταράδες της Γαλλίας του 1998

Το δυνατό σημείο: Αναμφισβήτητα οι προσωπικότητες που είχε κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής με την παρουσία των Ζιντάν, Ντεσάμπ και Πετί.

Η αχίλλειος πτέρνα: Σε τέτοιες ομάδες δύσκολα βρίσκεις, αλλά αν έπρεπε να βρω ένα αδύνατο σημείο, προσωπικά, εκτιμώ πως ήταν ο Φαμπιάν Μπαρτέζ, τον οποίο δεν θεωρούσα ποτέ top τερματοφύλακα.

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Απέναντι στη Βραζιλία του 1970 νομίζω πως είναι αουτσάιντερ καθώς μιλάμε για μια Βραζιλία που ήταν από τις καλύτερες ομάδες που έχουν εμφανιστεί ποτέ στο ποδοσφαιρικό στερέωμα με τους Πελέ, Ριβελίνο και Ζαϊρζίνιο.

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε: Η ομάδα της Γαλλίας του 1998 θεωρώ πως στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα είχε μια θέση σίγουρα στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο Νίκος Αθανασίου πιστεύει στην Ισπανία του 2010

Το δυνατό σημείο: Η Ισπανία του 2010 ήταν ο ορισμός της ΟΜΑΔΑΣ. Ένα σύνολο άριστα δουλεμένο, το οποίο είχε την ευλογία να διαθέτει απίστευτη ομοιογένεια παικτών που μεγάλωσαν με τις ίδιες ποδοσφαιρικές αρχές. Εκείνες που διδάσκει η Μπαρτσελόνα στην «Μασία». Στον τελικό με την Ολλανδία ξεκίνησαν στην ενδεκάδα 6 παίκτες προϊόντα των μπλαουγκράνα: Πουγιόλ, Πικέ, Ινιέστα, Τσάβι, Μπουσκέτς και Πέδρο!

Η αχίλλειος πτέρνα: Σε αυτό το σύνολο πολύ δύσκολα να βρεις κάποιο τομέα που να υστερεί. Για να μην μείνει κενή η θέση, τότε θα βάζαμε την αδυναμία που έδειχνε να... καθαρίζει τα παιχνίδια και να μετουσιώνει σε γκολ τις φάσεις που «έφτιαχνε». Δεν είναι τυχαία πως σε όλα τα νοκ-άουτ ματς νίκησε με 1-0!

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Για το ποιος θα έπαιρνε αυτό το ματς, είναι δύσκολο να πούμε κάτι. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βλέπαμε ματσάρα, θα βλέπαμε μία ποδοσφαιρική απόλαυση, με παιχταράδες απίστευτης κλάσης πάνω στο χορτάρι.

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Δύσκολη πρόβλεψη αλλά με τα τωρινά δεδομένα φαντάζει σίγουρη η είσοδος αυτής της ομάδας στην τετράδα το λιγότερο. Θα ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Μιχάλης Τσαμπάς φέρνει στην πρώτη θέση την Ολλανδία 1988

Το δυνατό σημείο: Υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία μπορείς να σταθείς για εκείνη την τεράστια ομάδα. Όμως το άστρο του Γκούλιτ έλαμψε και ήταν... εκτυφλωτικό! Ένα «άλογο» μέσα στον αγωνιστικό χώρο που έκανε τα πάντα. Ένας πληθωρικός χαρακτήρας, γεννημένος νικητής που παρέσυρε μαζί του όλους τους «οράνιε».

Η αχίλλειος πτέρνα: Όταν κατά γενική ομολογία έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις 4-5 πιο... φαντεζί εθνικές ομάδες που παρουσιάστηκαν ποτέ σε μεγάλη διοργάνωση, τότε δεν μπορούμε να ψάχνουμε για «ψύλλους στα άχυρα».

Σε σχέση με το ζευγάρι που κληρώθηκε: Η Ισπανία του 2010 στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έχοντας κερδίσει στα τελευταία λεπτά της παράτασης την Ολλανδία του σπουδαίου Σνάιντερ. Όχι όμως εκείνη την μεγάλη Ολλανδία που σαφώς και θα είχε τον... πρώτο λόγο για την επικράτηση, ακόμη κι απέναντι σε μια εθνική ομάδα που είχε «στα καλύτερά τους» Τσάβι και Ινιέστα.

Στο φετινό Μουντιάλ θα έφτανε μέχρι: Μια ομάδα που στο ρόστερ της έχει Μάρκο Φαν Μπάστεν, Ρόουντ Γκούλιτ και Φρανκ Ράικαρντ και μάλιστα στα... ντουζένια τους, που λέτε ότι θα μπορούσε να φτάσει; Δεν θα συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο από την πρώτη θέση του βάθρου!

Οπότε μην χάνεις χρόνο, μπες και εσύ τώρα στο virtualsports.gr, πάρε μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό και ψήφισε τον νικητή του κάθε ζευγαριού, μέχρι την ανάδειξη της κορυφαίας ομάδας όλων των εποχών.

 

Τελευταία Νέα