Καμπανάκι για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ!

Καμπανάκι για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ!

bet365

Η Διεθνής Αμνηστία χτυπάει καμπανάκι για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και τονίζει πως οι μετανάστες που βοηθούν στην κατασκευή γηπέδων εξακολουθούν να παγιδεύονται σε έναν φαύλο κύκλο εκμετάλλευσης.
Η FIFA βρίσκεται υπό πίεση, με την μη κυβερνητική ανεξάρτητη οργάνωση να τονίζει πως τα 2/3 των διακινούμενων εργαζομένων έχουν καταβάλει υπερβολικές ή παράνομες αμοιβές πρόσληψης.

Η τηλεφωνική έρευνα σε 414 διακινούμενους εργαζόμενους από το Νεπάλ διαπίστωσε ότι το 88% κατέβαλε αμοιβές σε πράκτορες για τις θέσεις εργασίας τους στο εξωτερικό. Μάλιστα, ισχυρίζονταν ότι ήταν τόσο υψηλό το κόστος, ώστε η πλειοψηφία έπρεπε να δανειστεί περισσότερο από το μισό του ποσού από τους δανειστές του.

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους που ερωτήθηκαν - 53% - δήλωσαν ότι έλαβαν χαμηλότερους μηνιαίους μισθούς από αυτούς που τους είχαν υποσχεθεί οι πράκτορες πρόσληψης. «Οι μετανάστες από το Νεπάλ εργάζονται συστηματικά και ανελέητα. Αναγκασμένοι να λάβουν δάνεια για να πληρώσουν τις τεράστιες αμοιβές των πρακτορείων πρόσληψης.

Είναι τόσο χρεωμένοι που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να μείνουν σε θέσεις εργασίας με χαμηλές αμοιβές ή επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα» τονίζει ο Τζέιμς Λιντς, αναπληρωτής διευθυντής της μη κυβερνητικής ανεξάρτητης οργάνωσης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα