Η FIFA μοιράζει στις ομάδες του Μουντιάλ 345 εκατ. ευρώ

Gazzetta team
Η FIFA μοιράζει στις ομάδες του Μουντιάλ 345 εκατ. ευρώ

bet365

Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει 345 εκατ. ευρώ στις 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Το Συμβούλιο της FIFA συνεδρίασε στην Ινδία και αποφάσισε να αυξήσει κατά 12% το ποσό που θα μοιραστεί στις 32 ομάδες που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα της Ρωσίας για το Μουντιάλ του 2018. Έτσι, σε σχέση με τα 358 εκατ. δολάρια που μοιράστηκαν στις Ομοσπονδίες το 2014, τώρα θα μοιραστούν 400 (περίπου 345 εκατ. ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία).

Αυτή η αύξηση δεν ήταν η μοναδική απόφαση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου. Επιπλέον, τα κριτήρια για την ανάθεση της διοργάνωσης από το 2026 και μετά έγιναν πιο αυστηρά μετά τις συνεχείς καταγγελίες κατά του Κατάρ για τις συνθήκες εργασίας. Έτσι, ανάμεσα στα κριτήρια που θα εξετάζονται είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Ανάμεσα στα ονόματα των μελών της ομάδας εργασίας που θα εξετάσει τις επόμενες υποψηφιότητας είναι και ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, ο οποίος είναι αναπληρωτής γενικός γραμματάς στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι το FIFA Foundation θα είναι έτοιμο το 2018 και θα βοηθήσει την FIFA να πετύχει τους στόχους της σχετικά με την κοινωνικό πολιτική και ανάπτυξη. Ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ θα είναι και ο ίδιος ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Στη συνέχεια, ρυθμίστηκαν και οι λεπτομέρειες για τις επόμενες διοργανώσεις, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που θα διεξαχθεί στην Γαλλία το 2019.

 

Τελευταία Νέα