Αυτό είναι το νέο Nations League, στην Γ' κατηγορία η Ελλάδα

Gazzetta team
Αυτό είναι το νέο Nations League, στην Γ' κατηγορία η Ελλάδα

bet365

Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία, η UEFA έκανε γνωστό το νέο Nations League. Στις 16 από΄12 οι ομάδες στην πρώτη.

Με 16 αντί για 12 ομάδες στην 1η κατηγορία, άλλες τόσες στην 2η και 3η και 7 στην τέταρτη έγιναν γνωστοί οι όμιλοι του νέου Nations League. Η Εθνική μας βρίσκεται στην 3η κατηγορία, με την κάθε κατηγορία να έχει από 4 ομίλους των τεσσάρων ομάδων, εκτός της τελευταίας που θα έχει δύο, έναν με τέσσερις και έναν με τρεις.

Από την πρώτη κατηγορία οι τέσσερις πρώτοι θα περάσουν στους τελικούς του Nations League και οι τελευταίες θα υποβιβαστούν. Στις άλλες κατηγορίες οι πρώτοι των ομίλων θα ανέβουν στην επόμενη και οι τελευταίοι θα πέσουν.

Αναλυτικά, οι τέσσερις κατηγορίες της διοργάνωσης έχουν ως εξής:

LEAGUE A: Πορτογαλία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία.

LEAGUE B: Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία

LEAGUE C: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρος, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία

LEAGUE D: Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα, Σαν Μαρίνο

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα