Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι... κούπες μετά τα 30 και όσα τον χωρίζουν με τον Μέσι

Κώστας Ζάλιαρης
Κριστιάνο Ρονάλντο: Οι... κούπες μετά τα 30 και όσα τον χωρίζουν με τον Μέσι

bet365

Ακόμα ένα τρόπαιο με τη φανέλα με το εθνόσημο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Με το Nations League, πανηγύρισε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του όσο βρίσκεται στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Και συνολικά κατέκτησε το 12ο τρόπαιο από τη στιγμή που μπήκε στα πρώτα... άντα!

Bwin - Πλέον μπορείς να συνδυάζεις πολλές αγορές σε ένα στοίχημα από τον ίδιο αγώνα*. (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις).

Ο σούπερ σταρ της Πορτογαλίας μπορεί να μην ήταν εκείνος που έκρινε τον μεγάλο τελικό του Nations League απέναντι στην Ολλανδία, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος που θα σήκωνε το νέο τρόπαιο της UEFA στον ουρανό του Πόρτο, μετά τη νέα επιτυχία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος.

Ο CR7 καταχάρηκε το δεύτερο τρόπαιο που κατέκτησε στα χρόνια της παρουσίας του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του μετά τον άθλο στο Euro 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας και τη στιγμή της απονομής, με τον τρόπο που κρατούσε τον τίτλο, έδειξε πως... το έχει πλέον συνηθίσει για τα καλά.

Και η αλήθεια είναι τέτοια που τον δικαιώνει και τον θέλει να έχει πανηγυρίσει 12 μεγάλες επιτυχίες όταν πλέον μπήκε στο ηλικιακό γκρουπ των 30 και αντιλήφθηκε καλύτερα απ' όλους πως πλέον είναι πιο ώριμος από ποτέ.

Σε σύνολο συλλόγων και εθνικής ομάδας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πλέον 12 κούπες μέσα στην τελευταία τετραετία, από τη στιγμή δηλαδή, που έσβησε 30 κεράκια στην τούρτα του. Έχοντας φτάσει στα 34 έτη ζωής, ο... καλός ποδοσφαιρικός χρόνος που του απομένει είναι μερικά χρόνια ακόμα, ωστόσο, με τον τρόπο που έχει δομηθεί ο οργανισμός του, το σώμα του και με την αστείρευτη επιθυμία του για διακρίσεις, ποιος μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την... ημερομηνία που θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και για εκείνον;

Μέσα σε αυτή την τετραετία που μετράει στην 4η δεκαετία της ζωής του, έχει αγωνιστεί σε δύο κλαμπ, αφού μόλις το περασμένο καλοκαίρι άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους. Σε συλλογικό επίπεδο, στα εγχώρια, έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας, ένα πρωτάθλημα Ιταλίας στην παρθενική του σεζόν στη Serie A, πήρε ένα Super Cup στην ιβηρική χώρα με τη φανέλα της «βασίλισσας», πράττοντας το ίδιο και επί ιταλικού εδάφους με τους «μπιανκονέρι».

Από εκεί και πέρα, έχει φυσικά τα 3 διαδοχικά Champions League με τους «μερένγκες», 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων (η Ρεάλ πήρε και αυτό του 2018 δίχως τον Πορτογάλο στο ρόστερ της), έχει ένα Super Cup Ευρώπης και φυσικά, τους δυο τίτλους με τη φανέλα με το πορτογαλικό εθνόσημο, στο Euro του 2016 και το φετινό Nations League.

Το όνομα της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας είναι το πρώτο που χαράσσεται στα χρονικά στο νέο τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και οι Ίβηρες εξασφάλισαν από τώρα μια θέση στα τελικά του Euro 2020.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τροπαίων σε ό,τι αφορά διοργανώσεις της UEFA στη Γηραιά ήπειρο, σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων, φτάνοντας στις 31... κούπες σε ολόκληρη την καριέρα του.

Συγκριτικά με τον Λιονέλ Μέσι, υπολείπεται τριών τίτλων αυτή τη στιγμή ο CR7, η αλήθεια, όμως, είναι πως όσα μπορεί να επιδείξει σε μια κόντρα με τον Αργεντινό αστέρα της Μπαρτσελόνα και της «αλμπισελέστε», δίνουν πολλούς παραπάνω πόντους στον Πορτογάλο.

Αυτό, διότι έχει μετρήσει 14 διαφορετικά τρόπαια, ενώ, έχει κατακτήσει τίτλους τόσο με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, όσο και με τέσσερα διαφορετικά μεγάλα κλαμπ (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).

Ο Μέσι από την πλευρά του, κουβαλώντας την... αιώνια κατάρα που δεν του επιτρέπει να χαρεί με την εθνική ομάδα της Αργεντινής σε κάποιο από τα πολλά τουρνουά που έχει δώσει το «παρών», έχει να επιδείξει 34 τίτλους καριέρας, αλλά μόλις 6 διαφορετικά τρόπαια και φυσικά, όλα σε συλλογικό επίπεδο με την ίδια φανέλα. Αυτή της Μπαρτσελόνα.

Όσο για την πρώτη αγωνιστική περίοδο που έπειτα από πολλά χρόνια βρήκε τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε νέα χώρα, με νέα φανέλα, νέα δεδομένα και διαφορετικό επίπεδο ανταγωνισμού και προσδοκιών για όσα μπορεί να προσφέρει, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι μιλούν για... μετριότητα. Στέφθηκε άνετα Πρωταθλητής Ιταλίας, αναδείχθηκε εξίσου άνετα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στη Serie A, κατέκτησε το Super Cup στη χώρα, σκοράροντας μάλιστα στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Μίλαν.

Σκόραρε συνολικά – μαζί με το χατ-τρικ στον ημιτελικό του Nations League απέναντι στην Ελβετία – 31 φορές και είχε 10 ασίστ. Και προτού φύγει για διακοπές, σήκωσε άλλη μια κούπα, την πρώτη στα χρονικά του νεοσύστατου θεσμού της UEFA...

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα