Οι άλλοι έχουν όρια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι! (pic & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι άλλοι έχουν όρια, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι! (pic & vids)

bet365

Πολλοί θα μπορούσαν να είναι εξαντλημένοι από τη σεζόν που προηγήθηκε, να μην έδιναν σημασία στο Nations League, όχι όμως ο Κριστιάνο. Εκείνος, το πεντάλ το έχει... σφηνωμένο στο πάτωμα και το απέδειξε και στον ημιτελικό με την Ελβετία.

Ολλανδία - Αγγλία με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Έπειτα από την πρώτη του χρονιά στην Ιταλία, σε ένα νέο πρωτάθλημα, με τις ευθύνες να βαραίνουν τους ώμους του αφού ήξερε ότι μετακόμισε στο Τορίνο για να οδηγήσει τη Γιουβέντους στις επιτυχίες, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ συνεχίζει ακάθεκτος.

Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «μπιανκονέρι», κατέκτησε τον τίτλο της Serie A, τον 8ο συνεχόμενο για τον σύλλογο, πανηγύρισε και το Super Cup Ιταλίας, πήρε και μια πρόκριση μόνος του από τους «16» του Champions League με χατ-τρικ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η αγωνιστική περίοδος έβαλε ένα μεγάλο θετικό πρόσημο στο πλάι, σε προσωπικό επίπεδο για τον Κριστιάνο. Αυτό, με τη βοήθεια που έλαβε και δεν την αρνείται, για την ειδική διαχείριση που είχε από τον Αλέγκρι και τον Ανιέλι με στιγμές και περιόδους που αποφάσιζαν να του δώσουν ανάμεσα.

Από το βράδυ της Τετάρτης έδειξε πως οι μπαταρίες του είναι ανεξάντλητες. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό. Είναι σκληρή δουλειά, αφοσίωση, μια ζωή που περιτριγυρίζεται από στυγνό επαγγελματισμό και προσοχή σε κάθε πτυχή της αθλητικής του φυσιογνωμίας.

Ο CR7 πέτυχε ακόμα ένα χατ-τρικ, το οποίο ήρθε με εντυπωσιακά γκολ κόντρα στους Ελβετούς στον πρώτο ημιτελικό του Nations League επί πορτογαλικού εδάφους. Απευθείας εκτέλεση φάουλ, δεξί σουτ στην κίνηση κι άλλο ένα έπειτα από ντρίμπλες με τις οποίες ελίχθηκε και βρήκε χώρο για να «εξοντώσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Και μάλιστα, όταν όλα έδειχναν ότι το ματς θα διαρκούσε λίγο περισσότερο μέχρι ν' αναδειχθεί η ομάδα που θα έφτανε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, ο Κριστιάνο το «καθάρισε» σε δυο λεπτά. Γκολ στο 88' και το 90' και... φουλ για ακόμα ένα τρόπαιο με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας έπειτα από τον θρίαμβο του 2016 στο Euro που διεξήχθη στη Γαλλία.

Το χατ-τρικ της Τετάρτης, ήταν το 53ο της καριέρας του, σε σύνολο συλλόγων (46) και αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του (7), ενώ, ο λογαριασμός του στο σκοράρισμα έφτασε στα 689 τέρματα και συνεχίζει την... ανηφόρα.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων, παραμένει ο 2ος στη λίστα στο κομμάτι των γκολ, έχοντας βρει μέχρι στιγμής 88 φορές το δρόμο για τα δίχτυα σε 157 αναμετρήσεις. Ο Ιρανός Αλί Νταέι είναι ο κορυφαίος, με 109 γκολ.

Αυτά τα 88 γκολ που έχει ο Κριστιάνο, είναι όσα... έχουν πετύχει όλοι μαζί οι 23 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στην αποστολή της Ελβετίας για το Final-4 του Nations League. Επιπλέον, αυτός ο αριθμός των τερμάτων, τον καθιστά κορυφαίο στις εθνικές ομάδες της Ευρώπης, με απόσταση πλέον 4 γκολ από τον Φέρεντς Πούσκας που είχε σκοράρει 84 φορές σε 89 ματς με τις Ουγγαρία και Ισπανία.

Κάθε φορά που τον καλεί το καθήκον και καλείται να υπηρετήσει και να τιμήσει το εθνόσημο, το φροντίζει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Στις αποτυχίες, όσο κι αν έχει παλέψει, δεν θα κοιμηθεί με ήσυχη συνείδηση, αφού δεν συμβιβάζεται εύκολα, ωστόσο, σε ατομικό επίπεδο, έχει καταφέρει πλέον να σκοράρει σε 10 διαδοχικά μεγάλα τουρνουά τα τελευταία 15 χρόνια!

Ξεκινώντας από το Euro 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας τον έκανε να βάλει τα κλάματα, φτάνοντας μέχρι και το Nations League, μια τριετία αφότου σήκωσε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας, αυτός ο... υπεραθλητής δείχνει έτοιμος για κάθε πρόκληση.

Σε ό,τι αφορά τα «θύματα» του Ρονάλντο, ως μέλος και αρχηγός της Πορτογαλίας, έφτασαν στα 38 μαζί και με τους Ελβετούς αυτή τη στιγμή...

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα