Βασιλειάδης: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορεί να είναι ανεκτοί»

Βασιλειάδης: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορεί να είναι ανεκτοί»

Βασιλειάδης: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορεί να είναι ανεκτοί»

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε για την προοπτική της συνδιοργάνωσης του Μουντιάλ 2030, καθώς και τα φασιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ, στο ματς της Εθνικής με την Εσθονία.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα συναντηθεί την Παρασκευή (23/11) στο Βελιγράδι με τους ομόλογούς του σε Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία με θέμα την κοινή διεκδικήση του Μουντιάλ του 2030. Μιλώντας στο Euronews, ο Βασιλειάδης υποστήριξε: «Είναι κομβικό στο πλαίσιο της νέας πολιτικής που χαράσσουμε για τα Βαλκάνια, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής συνεργασίας, φιλίας με τους λαούς, να καταφέρουμε να κάνουμε τα Βαλκάνια να πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη όχι αρνητικά, να πρωταγωνιστήσουν για πρώτη φορά θετικά».

Σχετικά με τα γήπεδα στη χώρα μας που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα ματς, είπε: «Το Ολυμπιακό Στάδιο, που έχει φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και πληροί όλες τις προδιαγραφές, με τις παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν. Νομίζω το 2030 θα έχουμε αρκετά γήπεδα στην Ελλάδα που θα μπορούν να φιλοξενήσουν μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Θα είναι το καινούριο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, η Αγια-Σοφιά, δηλαδή, η νέα Τούμπα, το Καραϊσκάκη που υπάρχει ήδη και η λογική του να είναι περισσότερες χώρες και να ενώνουν τις δυνάμεις τους είναι ακριβώς αυτή, να μπορέσουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος και να απλώσουμε τα οφέλη σε όλη την περιοχή μας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα ναζιστικά σύμβολα στο ΟΑΚΑ: «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ δεν μπορούν να είναι ανεκτοί από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και σε κάθε έκφανση της ελληνικής κοινωνικής ζωής.Η αρμόδια Ομοσπονδία θα πρέπει να πράξει τα δέοντα και η Πολιτεία από την πλευρά της θα κάνει ό,τι χρειαστεί, ούτως ώστε οι νοσταλγοί των μαύρων στιγμών της ιστορίας της Ευρώπης να μείνουν στο περιθώριο. Δεν έχουμε ούτε χώρο ούτε χρόνο να χάσουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο για να ξαναδώσουμε λόγο σε αυτούς που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη ξανά στον Μεσαίωνα».

Best of internet