Χωρίς «μπράβο» ο Αναστασιάδης πάει καλύτερα…

Χωρίς «μπράβο» ο Αναστασιάδης πάει καλύτερα…

Χωρίς «μπράβο» ο Αναστασιάδης πάει καλύτερα…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Άγγελο Αναστασιάδη όπως τον έχει ζήσει και ψυχολογήσει όλα αυτά τα χρόνια, τον προπονητή της Εθνικής που ξεκινάει με μία μεγάλη σφαλιάρα, κάτι που μπορεί να του κάνει μεγάλο καλό.

Η ευρωπαϊκή δράση του Nations League δεν σταματά στο νέο Pamestoixima.gr με ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις.

Ελλάδα-Εσθονία 0-1. Ήττα που προφανώς στεναχωρεί και πρέπει να προβληματίσει. Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρα πολύ άσχημο, όσο και αν το ματς ήταν σχετικά αδιάφορο. Και επειδή η μισή χώρα ΠΑΝΤΑ κρίνει ένα παιχνίδι από το αποτέλεσμα… έχουμε και την πλήρη απαξίωση της ομάδας, των παικτών και βεβαίως του προπονητή.

Αρκετοί (όλως τυχαίως οι περισσότεροι προέρχονται από την ίδια πλευρά) είχαν έτοιμα τα κείμενα από το ημίχρονο! Σκίσιμο κανονικό! Εξάλλου από την ημέρα που ανέλαβε ο Αναστασιάδης το έργο… φαίνεται.

Τι και αν στο ματς οι τελικές ήταν 27-5; Τι και αν η κατοχή 70-30; Τι και αν είχαμε 13-0 κόρνερ; (Και μην γράψει κανείς… τα νούμερα δεν παίζουν μπάλα. Το τι ματς είδαμε μια χαρά το περιγράφουν αυτά τα νούμερα…). Τι και αν από τον –θεωρητικά- βασικό κορμό έπαιζαν μόνο δύο ποδοσφαιριστές;

Η ανάγκη να μειωθούν οι πάντες και να εξομειωθεί η κατάσταση με ότι συνέβη μετά τον Σάντος όταν χάναμε και από τα Φερόε, είναι μεγάλη. Εδώ βγήκε αποτυχημένη η πορεία Σκίμπε και η δεύτερη θέση σε όμιλο με Βέλγιο και Βοσνία γιατί... έτσι έπρεπε.

Πάμε παρακάτω και στα πιο ουσιαστικά…

Αφού θυμίσω (γι’ ακόμη μία φορά) ότι προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί «έπρεπε» να απολυθεί ο Σκίμπε, λόγω δύο κακών αποτελεσμάτων και ενώ είχε προηγηθεί η καλή πορεία στα προκριματικά του μουντιάλ, θέλω να περάσω στον Αναστασιάδη που εγώ έχω ψυχολογήσει, παρακολουθώντας τον τόσα και τόσα χρόνια από κοντά ή από απόσταση.

Αυτό που χθες έγινε θα κάνει μεγάλο καλό στην Εθνική ομάδα και τον νυν προπονητή της. Χθες ο Αναστασιάδης είπε: «Στη φιλοσοφία μου είναι μέσα από κάθε αρνητικό να βρίσκω τα θετικά στοιχεία». Έτσι είναι. Ο Αναστασιάδης είναι πολύ πιο αποδοτικός όταν ΔΕΝ του λες μπράβο. Ο Αναστασιάδης πρέπει να είναι συγκρατημένος και αγχωμένος. Πρέπει να πιέζεται μέχρι ενός ορίου βέβαια. Όταν τον πιάνει η «έπαρση» εκεί... χάνει.

Αναλαμβάνοντας την Εθνική σε αυτή τη φάση της καριέρας του και μετά από πολλές περιπέτειες, έπρεπε να έρθει μία τέτοια σφαλιάρα για να δουλέψει πολύ-πολύ καλύτερα στην πορεία.

Ο Αναστασιάδης το «έχει» με τις Εθνικές ομάδες μια και είναι εκλέκτορας, μια και συναντιέται με την ομάδα μία φορά το μήνα ή το δίμηνο, μια και είναι καλός κόουτς, είναι πολύ δυνατός σε θέματα τόνωσης και ψυχολογίας, ενώ σε τέτοιες καταστάσεις δεν εμπλέκεται σε καθημερινά θέματα, μεταγραφές και άλλα τέτοια όπου τον «χαλάνε».

Μπορεί να τα καταφέρει ο Αναστασιάδης, όσο και αν πολύς κόσμος τον ειρωνεύεται ακόμη και στη διάρκεια των μεταδόσεων σε δημόσια ΜΜΕ. Αυτά τον δυναμώνουν. Τα μπράβο τον «χαλάνε».

Γι’ αυτό νιώθω ότι ξεκινάει… καλά.

* Στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση (nation league) τα προκριματικά της οποίας τελειώνουν αυτές τις ημέρες, ο αγώνας Αγγλία-Κροατία ήταν από τους πιο ξεχωριστούς. Ματσάρα από τις λίγες. Κάτι σαν τελικός στον οποίο έμμεσα «έπαιζε» και η Ισπανία. Σ’ αυτό το ματς η UEFA όρισε τον Σιδηρόπουλο. Αυτό από μόνο του «λέει» πολλά για το που έχει φθάσει ο Έλληνας ρέφερι, ο οποίος και στη διάρκεια του αγώνα απέδειξε ότι είναι πολύ-πολύ ψηλά. Σχεδόν δεν μας… βλέπει ως Ελληνικό πρωτάθλημα, «εμάς» που φέρνουμε στα ντέρμπι ξένους διαιτητές δύο και τρεις κλάσεις πιο κάτω απ’ αυτόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.