Αγγλία - Κροατία 2-1

Gazzetta team
Αγγλία - Κροατία 2-1

bet365

Τεράστια ανατροπή για την Αγγλία, νίκησε 2-1 την Κροατία, πήρε την 1η θέση στον όμιλο, αλλά και την... εκδίκηση για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

H Aγγλία έγραψε ιστορία και χάρη στην εντυπωσιακή ανατροπή επί της Κροατίας (2-1) στο Γουέμπλεϊ βρέθηκε στα ημιτελικά του Nations League που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Πορτογαλία. Λυτρωτής ο Κέιν, σούπερ ο Λίνγκαρντ. Τα «τρία λιοντάρια» θα βρεθούν για πρώτη φορά έπειτα το 1968 σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης (εκτός Νησιού), ενώ πήραν μια... γλυκιά εκδίκηση από τη Χρβάτσκα για τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Η Αγγλία γλίτωσε το... σοκ στο 3ο λεπτό από τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ρέμπιτς, αλλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα έκανε το παιχνίδι της. Πίεση ψηλά και δυο καλές ευκαιρίες στο επόμενο τέταρτο. Στο 11ο λεπτό ο Στέρλινγκ βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Πίκφορντ. Στο 16' οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά Κάλινιτς και Γεβντάι έσωσαν στις προσπάθειες του Κέιν. Η Κροατία ισορρόπησε μετά το 20λεπτο, βελτιώθηκε ανασταλτικά κι έκλεισε όλους τους χώρους για την Αγγλία. Ο ρυθμός στην επανάληψη έγινε πιο γρήγορος, η Αγγλία μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε ψηλά, αλλά τα κενά στην άμυνα έφεραν το πρώτο... σοκ στο 57'! Ο Κράμαριτς έπαιξε απέναντι σε όλη την άμυνα, δεν έδωσε στον Πέρισιτς, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ντάιερ και κατέληξε στα δίχτυα! Ο Σάουγκεϊτ τα έπαιξε όλα για όλα στο 73', πέρασε Σάντσο, Λίνγκαρντ και δικαιώθηκε. Στο 78' ο παίκτης της Γιουνάιτεντ έφερε το ματς στα ίσα με κοντινή προβολή και στο 82' έσωσε την ομάδα του, όταν έδιωξε στη γραμμή την κεφαλιά του Βίντα! Ο Χάρι Κέιν χρειάστηκε μόλις μια φάση για να αποδείξει το σπουδαίο του ταλέντο και στο 85' με άψογη προβολή διαμόρφωσε το 2-1.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Τσίλγουελ, Ντάιερ, Γκόμες, Στόουνς, Μπάρκλεϊ, Ντελφ 73’ Λίνγκαρντ), Κέιν, Στέρλινγκ, Ράσφορντ (73’ Σάντσο)

Κροατία: Κάλινιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς, Λόβρεν, Βλάσιτς, Κράμαριτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Γεβντάι, Ρέμπιτς (45’ Μπρέκαλο), Βίντα

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα