Το τελευταίο ματς της Εθνικής με Έλληνα τεχνικό ήταν πριν 17 χρόνια (pics & vid)

Το τελευταίο ματς της Εθνικής με Έλληνα τεχνικό ήταν πριν 17 χρόνια (pics & vid)

Gazzetta team
Το τελευταίο ματς της Εθνικής με Έλληνα τεχνικό ήταν πριν 17 χρόνια (pics & vid)

bet365

Η Εθνική Ελλάδας θα παραταχθεί απόψε απέναντι στη Φινλανδία με Έλληνα προπονητή (τον Άγγελο Αναστασιάδη), κάτι που είχε να συμβεί 17 χρόνια με τον Βασιλή Δανιήλ τότε στον πάγκο.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει απόψε στο ΟΑΚΑ για την Εθνική μας ομάδα στο παιχνίδι του Nations League απέναντι στη Φινλανδία. Στον πάγκο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του ο Άγγελος Αναστασιάδης, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας να έχει ξανά Έλληνα προπονητή έπειτα από 17 χρόνια.

Την τελευταία φορά που στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας κάθισε Έλληνας τεχνικός ήταν την Τετάρτη 6 Ιουνίου του 2001, στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αγγλία στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον Βασίλη Δανιήλ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, η οποία εκείνο το βράδυ είχε γνωρίσει την ήττα με 0-2, με την προβολή του Πολ Σκόουλς στο 64' και το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 86'.

Για τις δύο ομάδες σε εκείνο το παιχνίδι είχαν αγωνιστεί:

Ελλάδα: Νικοπολίδης - Μαυρογενίδης (70΄ Γιαννακόπουλος), Φύσσας, Γκούμας, Νταμπίζας, Ουζουνίδης, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Μαχλάς (65΄ Αλεξανδρής), Καραγκούνης (24΄ Λυμπερόπουλος), Βρύζας

Προπονητής: Βασίλης Δανιήλ

Αγγλία: Σίμαν - Φιλ Νέβιλ, Κόουλ, Κίον, Φέρντιναντ, Τζέραρντ, Μπέκαμ, Σκόουλς (87΄ Μπατ), Φάουλερ (79΄ Σμιθ), Όουεν, Χέσκεϊ (75΄ Μακμάναμαν)

Σκόρερ: 64΄ Σκόουλς, 86΄ Μπέκαμ

Διαιτητής: Ρούνε Πέντερσεν (Νορβηγία)

Με τον Βασίλη Δανιήλ στον πάγκο σε 30 παιχνίδια, η Εθνική μέτρησε 14 νίκες, οκτώ ισοπαλίες και οκτώ ήττες. Τον Δανιήλ διαδέχθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ που οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στον ανεπανάληπτο θρίαμβο του Euro 2004, ενώ έπειτα οι επόμενοι που πέρασαν από την τεχνική ηγεσία μέχρι σήμερα ήταν οι Φερνάντο Σάντος, Κλαούντιο Ρανιέρι, Σέρχιο Μαρκαριάν και Μίκαελ Σκίμπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπολογίζονται οι Νίκος Χρηστίδης και Κώστας Τσάνας, οι οποίοι πέρασαν για ένα και πέντε παιχνίδια αντίστοιχα, ως υπηρεσιακοί, όμως, προπονητές από τον πάγκο της Εθνικής τα 17 αυτά χρόνια.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα