Παγανιάς στο Gazzetta: «Περήφανος για τον Bλαχοδήμο, είναι αθλητής με υψηλή αντίληψη και βελτίωση» (pics & vid)

Gazzetta team
Παγανιάς στο Gazzetta: «Περήφανος για τον Bλαχοδήμο, είναι αθλητής με υψηλή αντίληψη και βελτίωση» (pics & vid)

bet365

Ο Κώστας Παγανιάς, γυμναστής τερματοφυλάκων που στον Παναθηναϊκό δούλεψε πολύ και βοήθησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, μιλάει στο Gazzetta για τον νεαρό κίπερ και την πορεία του μέχρι την κλήση του στην Εθνική και την Μπενφίκα.

Ο Παγανιάς είναι ένας γυμναστής κίπερ που ξέρει καλά τον Βλαχοδήμο και με αφορμή την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας για πρώτη φορά μίλησε στο Gazzetta για τον χαρισματικό άσο της Μπενφίκα. «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε μαζί με τον Οδυσσέα τον Ιούλιο του 2017. Είχα βέβαια παρακολουθήσει παιχνίδια του από την προηγούμενη χρονιά και είχα εστιάσει σε κάποιες αδυναμίες του. Μόλις υπέγραψα στον Παναθηναϊκό κάναμε μια τηλεφωνική επικοινωνία καθώς ο Οδυσσέας ήταν με την Εθνική Γερμανίας Under21 και αναλύσαμε από τότε μαζί το πλάνο της χρονιάς και της συνεργασίας. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα το ήθος του και τον χαρακτήρα του. Δουλέψαμε πάρα πολύ μέσα στην χρονιά σε πολλούς τομείς αλλά και στο σκέλος της ανάλυσης του αντιπάλου. Επίσης στην ανάλυση του παιχνιδιού του Οδυσσέα.

Μέσα στην εβδομάδα δουλεύαμε τα λάθη της περασμένης Κυριακής. Ακόμα σε κομμάτια καινούρια όπως για παράδειγμα κάποιες καινούριες τοποθετήσεις για τα πόδια και κάποιες καινούριες τοποθετήσεις για τις εξόδους. Αφιερώσαμε πάρα πολλές προπονητικές μονάδες στο κομμάτι της αντίδρασης καθώς και στο κομμάτι της αντιμετώπισης των τετ α τετ».

Σχετικά με την σχέση τους είχε να πει πως «φυσικά είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Παραπάνω από προπονητή ή γυμναστή με παίκτη και μία σχέση του στιλ να κοιτάμε ο ένας στον άλλον στο παιχνίδι και να ξέρουμε τι ζητάμε από το ματς. Δουλέψαμε μαζί πολύ και πάνω στο κομμάτι της ψυχολογίας γιατί υπήρχαν και δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της χρονιάς».

Ως προς την εξέλιξή του και τις ικανότητές του ο Παγανιάς εξηγεί πως «για μένα η εξέλιξη του Οδυσσέα και η κλήση του στην Εθνική καθώς και τα παιχνίδια που έχει κάνει έως τώρα στην Μπενφίκα δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για αθλητή με υψηλή αντίληψη. Ο Οδυσσέας είναι ένα αθλητής ο οποίος εργάζεται καθημερινά παρά πολλές ώρες στις αδυναμίες του, τις οποίες έχει βελτιώσει και το μέλλον του ανήκει. Είναι ένα παιδί που έχει βάσεις τόσο από την γερμανική σχολή σαν αθλητής αλλά και βάσεις ανθρώπου από την οικογένειά του. Αισθάνομαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί του έστω για έναν χρόνο. Κάθε φορά που τον βλέπω στην τηλεόραση μπορώ να πω ότι αισθάνομαι περήφανος για αυτόν. Του εύχομαι ολόψυχα κάθε χρόνο να ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι».

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα