Ο Μήτρογλου έχει νταμπλ σε τρεις διαφορετικές χώρες!

Ο Μήτρογλου έχει νταμπλ σε τρεις διαφορετικές χώρες!

bet365

O Κώστας Μήτρογλου έχει πάρει νταμπλ σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Τουρκία κι έχει φτάσει τους 17 τίτλους και τα 224 γκολ!

Προφανώς και δεν ήταν η καλύτερή του σεζόν. Πιθανότατα, να ήταν και η χειρότερή του. Αρκετοί τραυματισμοί, δεν βρήκε ποτέ ρυθμό και τελείωσε με μόλις 5 γκολ σε 29 ματς (σε Γαλλία και Τουρκία).

Ομως ο Κώστας Μήτρογλου (περί ου ο λόγος) κλείνει αυτή τη σεζόν βάζοντας στο... βιογραφικό του ένα ακόμα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο. Ο «Μητρογκόλ» πήρε το νταμπλ και στην Τουρκία με την Γαλατασαράι κι έφτασε τους 17 τίτλους στην καριέρα του!

Είναι μόλις ο δεύτερος Ελληνας ο οποίος κατακτά τουλάχιστον ένα τρόπαιο σε τρεις διαφορετικές χώρες. Ο πρώτος ήταν ο Τάκης Φύσσας ο οποίος μπορεί να κατέκτησε μόλις 5 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο (γιατί έχει και το Euro βεβαίως βεβαίως) αλλά το έκανε σε τρεις διαφορετικές χώρες. Ελλάδα (και με Πανιώνιο και με Παναθηναϊκό), Πορτογαλία (Μπενφίκα), Σκωτία (Χαρτς).

Ο «πιστολέρο» όμως είναι ο πρώτος Ελληνας ο οποίος έχει κατακτήσει το νταμπλ σε τρεις διαφορετικές χώρες. Το έκανε με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, με την Μπενφίκα στην Πορτογαλία και με την Γαλατασαράι στην Τουρκία.

Είχε την ευκαιρία πέρσι τον Μάιο να έχει τίτλο σε τέσσερις διαφορετικές μιας και έπαιξε σε ευρωπαϊκό τελικό (ο τρίτος μετά τον Ζήκο και τον Τζιόλη) με την Μαρσέιγ η οποία όμως έχασε από την Ατλέτικο στο Europa League.

Συνολικά λοιπόν 17 τίτλοι για τον Κώστα Μήτρογλου στα 31 του!
6 πρωταθλήματα στην Ελλάδα
4 Κύπελλα στην Ελλάδα
2 πρωταθλήματα στην Πορτογαλία
1 Κύπελλο στην Πορτογαλία
1 Λιγκ Καπ στην Πορτογαλία
1 Σούπερ Καπ στην Πορτογαλία
1 πρωτάθλημα στην Τουρκία
1 Κύπελλο στην Τουρκία

Ο Κώστας Μήτρογλου γράφει ιστορία! Κλείνοντας κι αυτήν την σεζόν ο «πιστολέρο» έχει 224 γκολ σε 456 επίσημα παιχνίδια. Σχεδόν δηλαδή 1 γκολ κάθε 2 ματς! Tαυτόχρονα είναι 7ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής μας ομάδας με τα 17 που έχει πετύχει και φυσικά συνεχίζει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα