Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα άλλοτε Τούρκο αστέρα της Γαλατάσαραϊ

Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα άλλοτε Τούρκο αστέρα της Γαλατάσαραϊ

Θοδωρής Βασίλης
Ο Ερντογάν ψάχνει στην Ελλάδα άλλοτε Τούρκο αστέρα της Γαλατάσαραϊ

bet365

Ο άλλοτε διεθνής Τούρκος άσος, Αρίφ Ερντέμ, είναι στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν και φημολογείται πως κρύβεται στην Ελλάδα με τουρκικό δικαστήριο να ετοιμάζεται να ζητήσει από την χώρα μας την έκδοσή του.

Ο Αρίφ Ερντέμ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της χρυσής γενιάς του τουρκικού ποδοσφαίρου που έφτασε στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002.

Ο 46χρονος πλέον Ερντέμ εδώ και χρόνια αποτελεί εχθρός του Ρετζέπ Ερντογάν και ανήκει στο κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος έχει κατηγορηθεί από το καθεστώς Ερντογάν ως ο άνθρωπος ο οποίος προκάλεσε το απτυχημένο στρατιωτικό πραξηκόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Για τον Ερντέμ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξηκόπημα, και σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Diken στην γείτονα χώρα θεωρούν ότι ο Ερντέμ βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο ίδιος από την πλευρά του αρνείται ότι είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος του.

Ο Αρίφ Ερντέμ αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών και τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει διαδικασία αιτήματος έκδοσης από την Ελλάδα. Ο Ερντέμ έχει φορέσει 60 φορές την φανέλα της εθνικής Τουρκίας, ενώ με την Γαλατάσαραϊ κατέκτησε το κύπελλο UEFA το 2000.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα