Εργοτέλης - Χανιά 1-0

Gazzetta team
Εργοτέλης - Χανιά 1-0

bet365

Ο Εργοτέλης με γκολ του Ροβίθη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων «έσπασε» το εκτός έδρας αήττητο των Χανίων (1-0) και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 2. Διαμαρτυρίες από τους φιλοξενούμενους για το γκολ που τους ακυρώθηκε στο 96'.

Το ντερμπάκι της Κρήτης ανάμεσα σε Εργοτέλη και Χανιά έκλεισε τη 10η αγωνιστική της Super League 2 με τους γηπεδούχους να βρίσκουν το γκολ της νίκης (1-0) με τον Ροβίθη στο 94' παίρνοντας ένα τρίποντο που τους βοήθησε να... σκαρφαλώσουν στην πρώτη εξάδα. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τα Χανιά μακριά από την έδρα τους, με το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη να παραμένει πάντως σε απόσταση αναπνοής από την εξάδα. Τα Χανιά πάντως διαμαρτύρονται για το γκολ που τους ακυρώθηκε στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων για χέρι του Κάσσου στη φάση της επίτευξης του τέρματος.

Το κρητικό ντέρμπι ξεκίνησε με ρυθμό, με τα Χανιά να χάνουν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 3' όταν ο Καλογεράκης απέκρουσε το πλασέ του Βρεττού. Η απάντηση του Εργοτέλη ήρθε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών όταν ο Προβυδάκης από τα δεξιά μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά ο Κουτζαβασίλης κατάφερε να διώξει με το πόδι. Τα Χανιά πλησίασαν για δεύτερη φορά κοντά στο γκολ λίγο πριν βγει το ημίχρονο, αλλά ο Καλογεράκης έδειξε ξανά καλά αντανακλαστικά βγάζοντας σε κόρνερ το σουτ του Δημητριάδη.

Ο ίδιος παίκτης των Χανίων στο 51' απείλησε για άλλη μια φορά την εστία του Καλογεράκη με όμορφη εκτέλεση φάουλ, αλλά ο γκολκίπερ του Εργοτέλη ήταν ξανά σε ετοιμότητα, αποκρούοντας πάλι σε κόρνερ. Στη συνέχεια το ματς δεν είχε αξιόλογες φάσεις, πέρα από ένα σουτ του Τριανταφυλλάκου για τα Χανιά που πέρασε άουτ.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Εργοτέλης κατάφερε να πάρει τη νίκη «σπάζοντας» το αήττητο των Χανίων εκτός έδρας. Έπειτα από γύρισμα του Έφορντ, η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε κακή αντίδραση και ο Ροβίθης με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-0. Στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων τα Χανιά σκόραραν με τον Κάσσο, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ για χέρι του ποδοσφαιριστή των Χανίων στο κατέβασμα της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα γι' αυτήν την απόφαση.

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Προβυδάκης, Σπίριακ, Μπάτζιος, Μπούσης, Μπρους, Μπουρσέλης (55' Τσέλιος), Γροντής (86' Μπουτσάκης), Κουατέγκ, Ροβίθης, Έφορντ

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης (86' Σελινιωτάκης), Κάσσος, Πάνος, Σωτηράκος, Δημητριάδης (61' Παναγιωτούδης), Μουμίν, Τριανταφυλλάκος, Βρεττός (76' Αρναρέλλης), Κουσκουνάς

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα