Απόλλων Πόντου: Πειθαρχική δίωξη από την ΕΠΟ

Απόλλων Πόντου: Πειθαρχική δίωξη από την ΕΠΟ

Gazzetta team
Απόλλων Πόντου: Πειθαρχική δίωξη από την ΕΠΟ

bet365

Στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ θα παραπεμφθεί ο Απόλλων Πόντου μετά την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε αναφορικά με την συμπεριφορά των οπαδών του στην 1η αγωνιστική της Superleague 2.

Πειθαρχική δίωξη άσκησε ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαριικών Αδικημάτων της ΕΠΟ στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της Ομοσπονδίας λόγω των παραβάσεων που υπέπεσαν οι οπαδοί της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Superleague 2, οι οποίες έχουν να κάνουν με χρήση λέιζερ και υβριστικά συνθήματα.

Αναλυτικά όσα προβλέπει το σχετικό άρθρο 15, παρ.1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

«Απρεπή Συνθήματα – Δείκτες Λέιζερ – Προειδοποιήσεις:

Σε περίπτωση που από τους θεατές του αγώνα, α) χρησιμοποιούνται δείκτες λέιζερ με στόχευση ποδοσφαιριστές ή διαιτητές ή αξιωματούχους του αγώνα, ή β) αναρτώνται πανό με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γ) εκφωνούνται συνθήματα και φράσεις που προσβάλλουν αξιωματούχους ομάδας ή αγώνα ή φιλάθλους, τη μνήμη τεθνεώτων ή έχουν απρεπή και υβριστικό περιεχόμενο για οποιοδήποτε πρόσωπο, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) στις δύο πρώτες περιπτώσεις και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες ευρώ (5.000) έως είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000) στην τρίτη περίπτωση και περαιτέρω ακολουθείται η εξής διαδικασία: α) Πριν την έναρξη, ο παρατηρητής του αγώνα απευθύνει προειδοποίηση, μέσω των μεγαφώνων να σταματήσουν τα συνθήματα, ή να κατέβουν τα πανό με το προσβλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο. Το ίδιο θα πράξει ο παρατηρητής αν τα περιστατικά αυτά, όπως και η στόχευση ποδοσφαιριστών ακτίνες λέιζερ, λάβουν χώρα κατά την διάρκεια του αγώνα. β) Εφόσον, παρά τις προειδοποιήσεις, συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα, κατά οποιοδήποτε τρόπο οι ανωτέρω παραβάσεις, τότε ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να σημειώσει στο Φύλλο Αγώνα τις παραβάσεις αυτές και τον χρόνο που διαπράχθηκαν. γ) Το επιλαμβανόμενο για την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης κατά των υπαιτίων δικαιοδοτικό όργανο, αφού λάβει υπόψη την συχνότητα και των 25 βαρύτητα των παραβάσεων, επιβάλλει χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως πενήντα (50.000,00) Ευρώ. δ) Ο παρατηρητής που δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του που αναφέρονται στην πρώτη παράγραφο τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού Παρατηρητών»

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα