Λεουτσάκος: «Στη Football League έχουν εξασφαλισμένα τηλεοπτικά»

Gazzetta team
Λεουτσάκος: «Στη Football League έχουν εξασφαλισμένα τηλεοπτικά»

bet365

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής σχολίασε πως οι ομάδες της 3ης κατηγορίας ξέρουν τα έσοδά τους, σε αντίθεση με εκείνες της 2ης
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2, μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον ΒΟΛΟΣ 98.6 FM. Οπου και σχολίασε πως οι ομάδες της Football League έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, σε αντίθεση με εκείνες της 2ης κατηγορίας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για τη Γ.Σ. που έκανε η Ένωση της Football League: «Η Γ.Σ. έγινε, για να εναρμονιστεί το καταστατικό με τον νόμο. Δεν ήταν μόνο απαίτηση της ΕΡΤ. Από τη στιγμή που υπάρχει νόμος πρέπει να εναρμονιστούμε, για να μπορούμε να διεκδικήσουμε περαιτέρω οτιδήποτε χρειάζεται και για να μπορούμε να είμαστε εκπρόσωποι της Super League 2 στις συζητήσεις με όλους τους φορείς, γιατί μέχρι τώρα ήμασταν Football League. Και συμβόλαιο να θέλαμε να υπογράψουμε δε θα μπορούσαμε».
Για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League ότι πρέπει να πέσουν υπογραφές μέχρι την Τετάρτη και κατά πόσο αποτελεί μία μορφή «τελεσίγραφου» προς την ΕΡΤ: «Πάρθηκε μία απόφαση από μας, γιατί οι ομάδες είναι όλες αγχωμένες και θεωρούμε ότι μέχρι την Πέμπτη το αργότερο πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα. Στενεύουν τα περιθώρια και ομάδες θέλουν να ξέρουν τι γίνεται. Αυτό είναι λογικό θεωρώ. Βέβαια θα έπρεπε να έχει Ξεκαθαρίσει πιο μπροστά. Κατά το ήμισυ είχε ξεκαθαρίσει πέρσι, καθώς οι επτά ομάδες της Super League που είχαν συμβόλαιο με την ΕΡΤ πήραν χρήματα για αυτό τον λόγο»
Για το αν είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα για τις ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Super League: «Υπάρχει ένας ειδικός όρος στο προσύμφωνο που γράφει ότι για να δοθούν αυτά τα χρήματα, θα πρέπει να έχει συγκροτηθεί για την περίοδο 2019-20 η Super League 2 και να υπάρχουν τρεις κατηγορίες, Super League 1, Super League 2 και Football League. Είναι ένας σημαντικός όρος αυτός, αλλιώς πώς θα τα πάρουν τα λεφτά οι ομάδες; Και μην ξεχνάτε ότι ομάδες που έρχονται σε μας από τη Super League έχουν συμβόλαια βάσει κεντρικής διαχείρισης. Δεν είναι αυτόνομα συμβόλαια. Τα χρήματα από την ΕΡΤ τα πήραν οι ομάδες της Super League λόγω της αναδιάρθρωσης που θα γινόταν. Υπάρχει ειδικός όρος ότι, αν δε γίνει η αναδιάρθρωση, δε θα πάρει κανείς χρήματα, ούτε οι ομάδες που προέρχονται από τη Super League».
Για το αν υπάρχουν εξασφαλισμένα χρήματα για τις ομάδες της Super League 2:«Αυτό θα το ξέρουμε μέχρι Τετάρτη-Πέμπτη. Εμείς πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να λέμε ότι θα γίνει».
Για το σενάριο σε περίπτωση που η ΕΡΤ δε δώσει χρήματα στις ομάδες να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση και να γίνει μία Football League δύο ομίλων: «Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Έχει γίνει η προκήρυξη. Δεν προλαβαίνει να γίνει τώρα, μόνο για του χρόνου. Αυτό το σενάριο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ποτέ».
Γιατί έγινε μία αναδιάρθρωση χωρίς να υπάρχουν εξασφαλισμένα έσοδα: «Αυτό έγινε κατόπιν πολιτικής βούλησης. Οι πολιτικοί ας αναλάβουν και το κόστος. Δεν το αποφασίσαμε εμείς. Έγινε σε συνεννόηση με την Πολιτεία, η οποία μιλούσε με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Απλώς, εμείς το δεχθήκαμε. Εδώ και τρία χρόια οι ευνοούμενες ομάδες ήταν οι από πάνω. Και πάλι εμείς δε μιλήσαμε, γιατί είπαμε ότι θα έρθει ένα μοντέλο εξυγίανσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με τρεις κατηγορίες και χρήματα εγγυημένα. Από κει και πέρα υπάρχει πολιτικό κόστος. Ας βγουν να πάρουν την απόφαση και ας αναλάβουν το πολιτικό κόστος. Την ευθύνη την έχουν εκείνοι που είναι τώρα στην εξουσία»
Για το αν έχει συζητήσει με ανθρώπους που ενδεχομένως θα αναλάβουν τα ηνία του αθλητισμού μετά τις εκλογές: « Αυτούς που θα έρθουν δεν τους ξέρουμε, για να συζητήσουμε μαζί τους. Σαφώς και το κράτος θα πρέπει να έχει μία συνέχεια. Την ευθύνη όμως την έχουν αυτοί που είναι τώρα. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη ότι δε δίνουν ούτε ένα ευρώ».
Για το ενδεχόμενο ο Ηρακλής να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στη Football League, αν η Νίκη αυτομάτως παίρνει τη θέση του: «Αυτό είναι θέμα της ΕΠΟ. Θεωρώ πως η ΕΠΟ θα πάρει αυτή την απόφαση. Πιστεύω πως θα το πρωτάθλημα θα γίνει με 14 ομάδες, δεν μπορεί να γίνει με 13. Οι δηλώσεις συμμετοχής στην κατηγορία είναι μέχρι τις 8 Αυγούστου, πιστεύω όμως πως μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες θα έχει ξεκαθαρίσει. Σημειώνω, επίσης, πως η διαδικασία πλέον για ομάδα να γίνει ΠΑΕ είναι σαφώς πιο εύκολη στη Football League».
Για το αν υπάρχει περίπτωση να καλυφθούν έξοδα διαιτησίας και μετακινήσεων για τις ομάδες της Football League κι αν υπάρχουν εγγυημένα έσοδα για την κατηγορία: «Το μόνο που ισχύει μέχρι τώρα είναι ότι η Football League έχει συμβόλαιο με την ΕΡΤ κατοχυρωμένο από πέρσι, ύψους 1.800.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ισόποσα σε ομάδες. Οι ομάδες της Football League είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις ομάδες της Super League 2. Για τη διαιτησία και τις μετακινήσεις δεν το ξέρουμε ακόμη. Θα κινηθούμε σε όλα τα μέτωπα, για να βρούμε χρήματα και να ανασάνουν οικονομικά οι ομάδες. Θέλουμε να περάσουμε και στην ΕΠΟ το αίτημά μας να μην έχουν οι ομάδες 25 επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά λιγότερα, και να μπορούν να χρησιμοποιούν και ερασιτέχνες παίκτες. Είναι μικρό το μετοχικό κεφάλαιο και δε θα μπορούν οι ομάδες να αντέξουν. Προσπαθούμε και για έναν χορηγό του πρωταθλήματος, αλλά το παν είναι το τηλεοπτικό. Επειδή αυτό είναι αλληλένδετο με τα υπόλοιπα ζητήματα περιμένουμε να τελειώσει, για να τρέξουμε και τα υπόλοιπα».
Για τις ομάδες που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν καθώς και για τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Football League: «Η προκήρυξη που είχε βγει βάσει της αναδιάρθρωσης έλεγε ότι δύο ομάδες ανεβαίνουν από τη Super League 2 στη Super League 1, δύο πέφτουν, δύο ανεβαίνουν από τη Football League και τέσσερις πέφτουν. Θα γίνουν play off και play out και θα αποφασίσουμε μεταξύ μας το πώς θα διεξαχθούν. Θα το δούμε στο επόμενο συμβούλιο που θα κάνουμε. Να τελειώσουν πρώτα τα διαδικαστικά, να γίνουν ΠΑΕ και θα αποφασίσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αν πάνε όλα καλά με τα οικονομικά ζητήματα, η 15η Σεπτεμβρίου θα είναι μία καλή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, γιατί έχουμε και το Κύπελλο και πρέπει οι ομάδες να μπουν σε έναν αγωνιστικό προγραμματισμό».
 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα