Καλογερόπουλος: «Πρώτα Super League 1 και στη συνέχεια Ευρώπη με τα δικά μας παιδιά»

Καλογερόπουλος: «Πρώτα Super League 1 και στη συνέχεια Ευρώπη με τα δικά μας παιδιά»

Gazzetta team
Καλογερόπουλος: «Πρώτα Super League 1 και στη συνέχεια Ευρώπη με τα δικά μας παιδιά»

bet365

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκής, με επιστολή του έθεσε τους στόχους της ομάδας από την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά:

«Αγαπητοί φίλοι της Παναχαϊκής,

με αφορμή την εκ μέρους μου απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ιστορικότατης ομάδος της Παναχαϊκής, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες βασικές πληροφορίες για το άτομο μου, αντιλαμβανόμενος τις δικαιολογημένες ανησυχίες σας για τις προθέσεις μου, αφού έχετε βιώσει πολλά αρνητικά και ελάχιστα θετικά την τελευταία 15ετία με την αγαπημένη σας ομάδα.

Είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις από κοντά με όλους όσους αγαπούν την Παναχαϊκή, αλλά με δεδομένη την έλλειψη επακριβούς χρήσης της Ελληνικής γλώσσας εκ μέρους μου και προς αποφυγή παρερμηνείας κάποιας δήλωσης μου, επέλεξα κατ αρχήν να με γνωρίσετε με την παρούσα επιστολή μου.

Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, αλλά η καταγωγή μου είναι από την Γαστούνη Ηλείας. Είμαι 35 χρονών και μερικούς μήνες πριν αποφασίσαμε με την οικογένειά μου να εγκατασταθούμε στην Ελλάδα. Στην Σουηδία δραστηριοποιούμαι στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ εδώ και πολλά χρόνια τόσο η οικογένειά μου, όσο και εγώ ο ίδιος προσωπικά δραστηριοποιούμαστε στον τομέα της εστίασης.

Η επαφή μου με ποδοσφαιρικές ομάδες, ως παράγοντας, ξεκίνησε ήδη από τη Σουηδία. Όταν εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα, αποφάσισα να ασχοληθώ με το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχοντας σαν όραμα να μεταφέρω το Σουηδικό οργανωτικό και λειτουργικό πρότυπο στην ελληνική πραγματικότητα, γνωρίζοντας τις παθογένειες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Παναχαϊκή αποτελεί ένα από τα πλέον ιστορικά σωματεία του ελληνικού αθλητισμού. Την ιστορία της τη γνωρίζω πολύ καλά, καθώς από πολύ μικρός που επισκεπτόμουν τον τόπο καταγωγής μου, άκουγα για την ομάδα που αποτελούσε ορόσημο για όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Γνωρίζω επίσης πολύ καλά ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια αναγέννησης του ιστορικού αυτού σωματείου, από ιδιαίτερα πετυχημένους Πατρινούς επιχειρηματίες, με βασικό άξονα τους την παραγωγή ταλέντων από την ευρύτερη περιοχή, ταλέντων που σταδιακά θα στελέχωναν την ομάδα.

Ο στόχος αυτός με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο γιατί μόνο έτσι μπορεί να έχει μια ομάδα σταθερές βάσεις διαχρονικά, που θα την οδηγήσουν με σιγουριά στα σαλόνια του Ελληνικού ποδοσφαίρου τουλάχιστον. Βλέποντας ότι είναι άδικο να πάει χαμένη αυτή η σοβαρή προσπάθεια των μετόχων, οι οποίοι ξόδεψαν πάρα πολλά χρήματα, αλλά το όραμα τους δεν υλοποιήθηκε για λόγους ανεξάρτητους της θέλησης τους, αποφάσισα να συνεχίσω την προσπάθεια τους , ώστε η Παναχαϊκή να επιστρέψει στα «μεγάλα σαλόνια» κυρίως με δικά της παιδιά και να αποκτήσει και πάλι των πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε κάποτε στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με απώτερο στόχο και μια ευρωπαϊκή διαδρομή.

Στόχος εμένα και των συνεργατών μου σε πρώτη φάση είναι να οργανωθεί η ομάδα στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις και τον ανταγωνισμό της Super League. Είναι ακόμα νωρίς για να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όμως μπορούμε συνοπτικά να πούμε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή, ο οποίος θα έρθει σε λίγες ημέρες στην Πάτρα αλλά και με τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους που θα πλαισιώσουν την νέα σεζόν το υπάρχον ράστερ, το οποίο στην μεγάλη πλειονότητα του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό.

Αρχή μου είναι να ανακοινώνω ονόματα αμέσως μετά την ολοκλήρωση κάθε συμφωνίας, και δεν θα χρειασθούν πολλές ημέρες για τούτο, αλλά να γνωρίζετε ότι όποιες προσθήκες γίνουν, θα είναι της απολύτου επιλογής του τεχνικού μας επιτελείου. Πέραν τούτων ήδη από μένα και τους συνεργάτες μου έχουν γίνει κάποιες πρώτες κινήσεις τόσο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της ομάδας, όσο και για τη διοικητική στελέχωσή της και για το εν γένει ανθρώπινο δυναμικό που θα αποτελέσει τον πυρήνα της αναγέννησης της ομάδας που τόσο εμείς, όσο και όλος ο φίλαθλος κόσμος της Πάτρας επιθυμεί.

Επιπλέον, είμαστε σε συζητήσεις με εκπροσώπους εταιρειών αθλητικού εξοπλισμού, σχετικά με την ανανέωση και τη βελτίωση των εμφανίσεων της ομάδας για την νέα σεζόν. Άμεση προτεραιότητα μου είναι να συναντηθώ με τους υπόλοιπους μετόχους, με την Ερασιτεχνική και τους φιλάθλους της ομάδος, για να ανταλλάξουμε απόψεις για το καλό της Παναχαϊκής.

Σχετικά με τα όσα συκοφαντικά και ψευδή έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για το άτομό μου, επιφυλάσσομαι πάρα πολύ σύντομα να σας αποδείξω το ποιόν μου, και τις προθέσεις μου μέσα τις πράξεις μου, ώστε να κριθώ τελικά από τον κόσμο της Παναχαϊκής με βάση τις πράξεις μου και όχι με βάση τις αστήρικτες φήμες που κυκλοφορούν, που μόνο κακό κάνουν στην ομάδα.

Φιλοδοξώ να δω την Παναχαϊκή να φθάνει πάλι στο απόγειο της δόξας της και εγώ να είμαι ένας από τους συντελεστές της αναγέννησης της. Θέλω την βοήθεια όλων σε αυτή την προσπάθεια, πρώτα από όλα όμως θέλω καλόπιστη κριτική, με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι και να πετύχουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό για την Παναχαϊκή μας».

Με εκτίμηση,

Διονύσης Καλογερόπουλος»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα