Τα στατιστικά του ντέρμπι της Τούμπας

Gazzetta team
Τα στατιστικά του ντέρμπι της Τούμπας

bet365

Ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από το ντέρμπι κορυφής, που κρίθηκε υπέρ του Ολυμπιακού.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι με ακόμα καλύτερες αποδόσεις. |21+

Αναλυτικά η επίσημη ιστοσελίδα της Λίγκας αναφέρει: «Όπως ακριβώς διαμορφώθηκε η προηγούμενη εκτός έδρας νίκη στα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, διαμορφώθηκε και αυτή! Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" 1-0 με αυτογκόλ του Γιάγκος Βούκοβιτς στο 49' του αγώνα. Και τώρα ο Ολυμπιακός νίκησε στην Τούμπα 1-0 με αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη, πάλι στο 49' του αγώνα!

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα από μια επίδοση που έχουν μόνο ο Παναθηναϊκός το 1963-64 και ο ΠΑΟΚ το 2018-19. Να έχει παίξει με όλους τους αντιπάλους του από δύο φορές και να μην έχει ήττα. Για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ σήμαινε ότι τελείωναν αήττητοι, γιατί τελείωνε και το πρωτάθλημα. Εδώ όμως υπάρχουν και τα πλέι οφ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται απέναντι σε μια νέα πρόκληση, γιατί καλείται να διατηρήσει το αήττητο σε όλη τη σεζόν, αφού παίξει άλλες δύο φορές με τις πέντε καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος,

Με τη νίκη του ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος για 35 αγώνες πρωταθλήματος και 18 αγώνες πρωταθλήματος εκτός έδρας. Για τελευταία φορά έχασε στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019, περισσότερο από ένα χρόνο πριν. Βέβαια τα ιστορικά ρεκόρ του Ολυμπιακού είναι πολύ μακριά, 58 αγώνες αήττητος και 34 εκτός έδρας.

Αντίθετα η ήττα του ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μετά από 30 αγώνες εντός έδρας που μάλιστα είχε σκοράρει και στους 30, με αποτέλεσμα να σταματήσει και αυτό το σερί.

Η νίκη του Ολυμπιακού ήταν η 60ή σε βάρος του ΠΑΟΚ στην ιστορία τους στην κατηγορία, σε 124 αγώνες που έχουν δώσει. Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός έφτασε τις 16 σε βάρος του αντιπάλου του. Και κατάφερε για μια ακόμα φορά να μην χάσει από τον ΠΑΟΚ διαδοχικά παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη σε κανονική περίοδο. Κάτι που έχει να συμβεί από το 1991»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα