ΠΑΟΚ: Οι… ανορθογραφίες και η στήριξη σε Φερέιρα

ΠΑΟΚ: Οι… ανορθογραφίες και η στήριξη σε Φερέιρα

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ: Οι… ανορθογραφίες και η στήριξη σε Φερέιρα

bet365

Ο ΠΑΟΚ καλείται να διαχειριστεί μια περίοδο κρίσης, με τον Ιβάν Σαββίδη να κάνει το αυτονόητο: να στηρίζει τον Αμπέλ Φερέιρα προσδοκώντας να δει κάτι διαφορετικό αρχής γενομένης από το ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Δεν περίμενε κάποιος τη δημόσια στήριξη του Γιώργη Σαββίδη προς το πρόσωπο του Αμπέλ Φερέιρα. Οι παροικούντες στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν «από πρώτο χέρι» ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αντικατάστασης του.

Πολύ περισσότερο δε στην περίπτωση του Πορτογάλου δεν ισχύει το διαχρονικό «όποιος προπονητής στηρίζεται δημόσια, συνήθως μετά από λίγες μέρες κουνάει μαντήλι…».

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει στηρίξει με πράξεις τον Φερέιρα. Αρχικά μετά τη δύσκολη βραδιά του αποκλεισμού από τους ομίλους του Europa League, ακολούθως όταν «έσκασε» το θέμα με την πρόταση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το επανέλαβε κι όταν άρχισε η έντονη γκρίνια για την προβληματική εικόνα της ομάδας. Έκανε και τότε και τώρα το αυτονόητο.

Για την εικόνα των «ασπρόμαυρων» οι επισημάνσεις έγιναν λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ. «Ψυχραιμία χρειάζεται πάνω απ' όλα και καθαρό μυαλό, όχι πανικός ούτε αφορισμοί. Ο Φερέιρα μπορεί από μόνος του «να σώσει την παρτίδα», αρκεί κάποια στιγμή αντιληφθεί πως κάτι δεν πάει καλά ώστε να καθίσει να βρει, άλλωστε γι’ αυτό πληρώνεται, τη λύση στο πρόβλημα».

Ο ΠΑΟΚ έχει επενδύσει από το καλοκαίρι, όπως σημειώνει και ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στο gazzetta.gr, «πολλά εκατομμύρια σε έναν ικανό αλλά άπειρο προπονητή με προϋπηρεσία σε… μιάμιση ομάδα». Γι' αυτό συνεχίζει να τον στηρίζει μέχρι να φτάσει η ώρα του πρώτου ταμείου.

Σε καμία των περιπτώσεων ο ισχυρός άνδρας των νταμπλούχων Ελλάδας δε θα έφτανε στο σημείο να πάρει μια «εν θερμώ» απόφαση σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν μας έχει (απο)δείξει ότι έχει διαφοροποιήσει την οπτική του γύρω από όλα σχεδόν τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Δε θεωρείται απλά, αλλά είναι, δεδομένο ότι ο Πορτογάλος τεχνικός στηρίζεται αναμένοντας και η ιδιοκτησία της ομάδας να δει μια αντίδραση, κάτι το διαφορετικό (προς το καλύτερο) στο άμεσο μέλλον. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται γνωρίζοντας πως ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να δει κατάματα την «επόμενη μέρα», που τον βρίσκει να προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, επιδιώκοντας παράλληλα να βρει λύσεις στα όποια αγωνιστικά προβλήματά του.

Οι πρωταθλητές έχουν αφήσει πίσω τον αγώνα πρωταθλήματος, που έφερε τη δεύτερη ήττα και η πρώτη παρτίδα για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία «ν’ αφήσει πίσω τις όποιες… ανορθογραφίες», όπως σημείωνε σήμερα η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην ενημέρωση της.

Ο «Δικέφαλος» καλείται να διαχειριστεί τους έντονους κραδασμούς που έχει δημιουργήσει όχι τόσο η ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά η νέα μέτρια εμφάνισή του και είναι ξεκάθαρο ότι παρά την όποια δυσφορία υπάρχει προς το πρόσωπο του Φερέιρα, δεν υφίσταται κανένα θέμα Μιλόγεβιτς, ό,τι κι αν γράφτηκε το πρωί της Δευτέρας (3/2) στη Σερβία.

Πέραν των εντυπωσιακών τίτλων οι Σέρβοι γράφουν, επίσης, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο: «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία πρόταση από τον ΠΑΟΚ προς τον Μιλόγεβιτς», σημείωνε χαρακτηριστικά η «MOZZART Sport». Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια.

Υπάρχει και μια ακόμη σημαντική παράμετρος, αυτή που «λέει» ότι μερίδιο για την κάκιστη εικόνα, μικρό ή μεγάλο καμία σημασία δεν έχει, του ΠΑΟΚ μέσα στο 2020 έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα, που περισσότερο σε μια ομάδα που είχε συνηθίσει το κοινό της σε θετικά αποτελέσματα και τίτλους. Όταν, πάντως, σε μια ομάδα εμφανίζονται ντεφορμέ τόσοι πολλοί ποιοτικοί παίκτες κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει και σίγουρα δεν μπορεί να εντοπιστεί σε έναν ή σε δύο ποδοσφαιριστές.

Στον αγώνα της Τετάρτης (5/2), ενδεχομένως, να δούμε κάποιες αλλαγές, με την επιστροφές του Πασχαλάκη, του Πέλκα και του Αουγκούστο στο βασικό σχήμα, ίσως και ένα διαφορετικό «διάβασμα» της δεύτερης αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (κάποιοι λένε πως πρέπει να επιστρέψει στο πολυφορεμένο και αγαπημένο «4-2-3-1», αλλά δύσκολα να προχωρήσει σε τόσο μεγάλες τομές ο Φερέιρα) ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί είναι άλλο και έχει να κάνει με τα «κακά μαντάτα» από τη Βαρκελώνη για το μέλλον του Χοσέ Κρέσπο.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι ο Ισπανός στόπερ είχε αγωνιστεί σε 45 σερί 90λεπτα μέχρι να έρθει ο τραυματισμός στον αγώνα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο. Έκτοτε πέρασε ενάμιση μήνας, το πρόβλημα στον τετρακέφαλο δεν λύθηκε και πλέον ο «Δικέφαλος» θα πρέπει να μάθει να ζει δίχως μια σημαντική σταθερά του. Κι εδώ καλείται να βρει τη λύση ο Φερέιρα. Κανένας άλλος…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα