Ευτυχώς (πλέον) έχει προπονητή να κερδίζει και τους διαιτητές!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ευτυχώς (πλέον) έχει προπονητή να κερδίζει και τους διαιτητές!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την αναμέτρηση της Α.Ε.Κ. με τον Ατρόμητο, εστιάζει στο θετικό έργο του Καρέρα στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα και έχει υστερόγραφα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις


Έπειτα από πολύ καιρό πήγα σε εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ -έστω στην Αθήνα αφού δεν είχε τον κόσμο της και έτσι συνιστά αναμέτρηση σε... εχθρικό γήπεδο κι ας παίζει στην πόλη της- χωρίς να σκέφτομαι ότι δεν θα κερδίσει η ομάδα. Τι κι αν υπήρχαν τόσες πολλές απουσίες; Τι κι αν δεν ήταν στο 100% ο Αραούχο (για τον οποίο θα... μιλήσουμε παρακάτω); Τι κι αν της έκατσε διαιτητής ένας εκ των χειρότερων από όσους υπάρχουν; Όταν η ομάδα έχει κανονικό και μάλιστα ικανό προπονητή στον πάγκο της σε υποχρεώνει να την εμπιστεύεσαι! Δεν κάνει μαγικά ο Μάσιμο Καρέρα, δεν έχει άλλωστε τέτοιο ραβδάκι όπως κανείς προπονητής στον κόσμο, όμως κάνει πολύ περισσότερα από τα βασικά σωστά και έχει επιβληθεί στα αποδυτήρια!

Αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να πετύχει ένας προπονητής στην ΑΕΚ. Αποδεδειγμένο σε απόλυτο βαθμό από προπονητές όπως ο Χιμένεθ, ο Πογιέτ και τώρα ο Καρέρα. Είναι η προσωπικότητα του Ιταλού τεχνικού, ο χαρακτήρας του και εννοείται το επίπεδο της δουλειάς του αυτό που έχουν μετατρέψει το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης από ένα γκρουπ παικτών που έμοιαζαν κακομαθημένα παιδιά σε κανονική ομάδα με πειθαρχία, αρχή, μέση και τέλος... Πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο να το πετύχει κανείς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπως το κατάφερε ο Μάσιμο Καρέρα ο οποίος έχει κερδίσει τους ΠΑΝΤΕΣ στο ίδιο το club αλλά και τον απαιτητικό της κόσμο, το κοινό της...

Στο Περιστέρι τα λέγαμε (όπως πάντα κάνουμε) με τον αδερφούλη, τον Άκη Γεωργίου και καταλήγαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Ότι αυτή η ομάδα, με τον Καρέρα και τις προσθήκες Σιμάνσκι και Αραούχο, σε ψήνει! Είδαμε την 11αδα στο Περιστέρι και αντιλαμβανόσουν ότι είσαι σχετικά καλά και θα κερδίσεις. Κι ας ήταν εκτός ο Ολιβέιρα και ο Μάνταλος που κάνουν τη διαφορά στην επίθεση της ΑΕΚ και στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας. Δεν χρειάζεται παρά να δείτε τα γκολ που έχει σημειώσει ο πρώτος (σ.σ.: ο Πορτογάλος) και τις ασίστ που έχει ο δεύτερος (σ.σ.: ο αρχηγός) ο οποίος ήταν πρώτος έως και την προηγούμενη αγωνιστική στη συγκεκριμένη κατηγορία (στις ασίστ στο πρωτάθλημα). Δεν εστιάζω στην απουσία Βράνιες, ή σε οποιαδήποτε άλλη!

Από το άκουσμα της ενδεκάδας ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα επιβληθεί και σχετικά εύκολα. Έτσι κι έγινε... Διότι μπορεί το παιχνίδι να ολοκληρώθηκε στο 0-1 αλλά προφανώς και σε ένα ματς που 'χεις άλλες τρεις με τέσσερις πολύ σημαντικές ευκαιρίες για γκολ και να κάνεις το σκορ 0-3 σημαίνει ότι η ομάδα σου επιβλήθηκε εύκολα. Ειδικά αν προσθέσεις ότι απειλήθηκε ΜΟΝΟ σε μια φάση στο δεύτερο 45λεπτο από την κεφαλιά του Γιακουμάκη! Αντίθετα η ΑΕΚ άξιζε να βρει γκολ με Αραούχο (την κεφαλιά του έδιωξαν στη γραμμή) και δυο φορές με Σιμάνσκι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε γκολάρα (σε δημιουργία και εκτέλεση), είχε σούπερ ευκαιρίες με Αλμπάνη και Λιβάια, είχε ένα απίστευτο γκολ που (κακώς μάλλον) της ακυρώθηκε από τον Κροάτη φορ και μια φάση που δεν κατάλαβα γιατί δεν δόθηκε πέναλτι (στον Λόπες, αλλά και πάλι αντί για πέναλτι η απόφαση ήταν κίτρινη για θέατρο σε αυτή τη φάση; Ήμαρτον με τον άσχετο διαιτητή).

Ευτυχώς η ΑΕΚ έχει (πλέον) προπονητή, καλό και ικανό για να κερδίζει και τους διαιτητές τύπου Σιδηρόπουλου, ο οποίος έχει θέμα ρε παιδί μου με την Ένωση, δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιες εχθρικές διαιτησίες. Μιλάμε για τον χειρότερο ρέφερι (αυτά είναι απόψεις βέβαια) τον οποίο στην Ελλάδα κάποιοι τον θεωρούν μάλιστα τον καλύτερο όλων. Είναι να γελάει κανείς! Προσοχή για να μη παρεξηγηθώ: δεν τον θεωρώ ότι δουλεύει για κάποιους. Δεν τα γνωρίζω άλλωστε αυτά. Βέβαια δεν μου άρεσαν κάποιες συνομιλίες στο παρελθόν, αλλά τέλος πάντων... Ωστόσο δεν υπάρχουν τα (ας το πούμε κομψά) λάθη που έκανε σε ένα όχι και τόσο δύσκολο ματς.

Με κατοχή μπάλας πάνω από το 60% για την ΑΕΚ (αν θυμάμαι καλά στο 62% έφτασε, άρα ο Ατρόμητος είχε 38%) δεν είναι δυνατόν να καταλογίζει 27 φάουλ σε βάρος της Ένωσης τη στιγμή που έχει κερδίσει μόλις 16! Επίσης δεν είναι δυνατόν να έχει 9 κίτρινες κάρτες... Δείτε ξανά το παιχνίδι κύριε Σιδηρόπουλε. Κίτρινη κάρτα απ' ευθείας στο πρώτο φάουλ στον Τσιγκρίνσκι ΧΩΡΙΣ λόγο. Κίτρινη και στον Αραούχο, επίσης δίχως λόγο, το ίδιο στον Λόπες για φάση που μάλλον είναι πέναλτι και σίγουρα όχι κίτρινη για θέατρο. Ακυρώνει γκολ (με VAR) σε φάση που μοιάζει να μην είναι εκτεθειμένος ο Λιβάια!

Όπως σημειώσαμε όμως και παραπάνω: όταν έχεις κανονικό προπονητή, σε τέτοια ματς (με αντίπαλο τον κακό φέτος Ατρόμητο) θα κερδίζεις, στα ντέρμπι αρκούν τα μισά απ' τα παραπάνω για να ΜΗΝ κερδίσεις και να χάσεις. Όπως στην Τούμπα όπου η ΑΕΚ έπρεπε να χάσει και έτσι έγινε με τη διαιτητική απόφαση ΣΚΑΝΔΑΛΟ αφού πριν το πέναλτι πάνω στον Βιεϊρίνια έχει προηγηθεί ΦΑΟΥΛ που βγάζει μάτια από τον Σβιντέρφσκι στον Βράνιες. Αλλά έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ επειδή είναι χάλια και πήγαινε για πρωτάθλημα... Δυστυχώς αυτό πλήρωσε και ο Ιταλός προπονητής ο οποίος δεν θα είχε ακόμη ήττα ενώ ήρθε

Τώρα έχουμε τα... καλύτερα και πιο δύσκολα μπροστά μας. Η ΑΕΚ παίζει με Παναιτωλικό για το Κύπελλο που συνιστά βασικό στόχο για την ομάδα και έπειτα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που πρέπει να κερδίσει η ομάδα για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στα μεγάλα ματς στο κατάλληλο timing. Διότι ακολουθούν πολλά ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο εφόσον προκριθεί η ομάδα...

Υγ: Σημείωνα σε τούτο το χώρο μας στο προηγούμενο blog μου ότι θα εκτεθούν και θα γελοιοποιηθούν όσοι έλεγαν "γιατί δεν πήγε μάρτυρας ο Μελισσανίδης αυτή τη φορά;", αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αφεντικό της ΑΕΚ δεν πήγε την προηγούμενη εβδομάδα επειδή τάχα μου υπάρχει συμμαχία με τον Ολυμπιακό! Τρώνε αμάσητο το σανό που μοιράζουν οι επικίνδυνοι και άσχετοι για να εξυπηρετούν το αφεντικό τους. Άλλωστε πρόσφατα την ίδια βλακεία ακούσαμε να τη λέει ο γιος του Γκαγκάτση! Θαρρώ διαβάσατε τι έγινε στη δίκη: πήγε εννοείται ο Μελισσανίδης και κατέθεσε... Διαβάστε όσα είπε. Βόμβες Μελισσανίδη γράφουν όλοι! Τουλάχιστον έστω και αργά ας το βουλώσουν και ας μη ξαναπιάσουν στο στόμα τους την ΑΕΚ, κανείς τους... Δεν είναι σαν εσάς, δεν λειτουργεί όπως εσείς, εμπεδώστε το να τελειώνουμε και κυρίως να ησυχάσουμε!

Υγ2: Σα να μη πέρασε μια μέρα βρε Αραούχο! Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Αργεντινός επιθετικός θα μπορούσε να σκοράρει, δημιούργησε συνθήκη για γκολ στη φάση του Σιμάνσκι με μια κίνησή του δίχως τη μπάλα και θα έπρεπε να είχε πάρει την αποβολή του Κιβρακίδη στο 34' αφού τον σήκωσε στα δυο μέτρα με κλωτσιά στο ψαχνό (αλλά υπήρχε Σιδηρόπουλος). Όταν θα μπει 100% στην ομάδα και στα θέλω του Καρέρα θα δούμε πολυ ωραία πράγματα...

Υγ3: Αρκετά καλά πήγαν χθες πολλοί παίκτες. Θα εστιάσω όμως σε Μπακάκη που ήταν σχεδόν αλάνθαστος και έβγαλε και φοβερή πάσα στο γκολ που ακυρώθηκε του Λιβάια. Αλλά και στους 3 της μεσαίας γραμμής που ήταν όλο το ματς για την ΑΕΚ. Ο Κρίστισιτς έκανε τη διαφορά και δημιουργικά αλλά σούπερ πήγαν και οι Σιμόες-Σιμάνσκι! Ξεχωριστή αναφορά ξανά για τον Σβάρνα ο οποίος αρχίζει να προσθέτει στο παιχνίδι του και τη μεγάλη μεταβίβαση και την κάθετη πάσα... Μου αρέσει πολύ αυτός ο κεντρικός αμυντικός και πρέπει να εκμεταλλευτεί τον Καρέρα για να εξελιχθεί κι άλλο! Μην αδικήσω Οικονόμου και Τσιγκρίνσκι (που φέτος θα έπαιζε μόνο 10 ματς ντε) που έπαιξαν πολύ καλά!

Υγ4: Το γκολ που σημειώνει η ΑΕΚ είναι για Όσκαρ συνεργασίας και επιθετικής λειτουργίας. Η ανάπτυξη απ' τα άκρα, το τακουνάκι του Βέρντε στον Σιμάνσκι, η σέντρα ξυράφι του τελευταίου (ας δείξει σε όλα τα μπακ μας πως γίνεται) και η κίνηση στο χώρο του Κρίστισιτς και το τελείωμά του. Όλα αυτά και η κεφαλιά του Σέρβου μόνος στο σημείο που βρέθηκε δεν θα γίνονταν χωρίς την κίνηση δίχως μπάλα του Λιβάια που ήταν ασίστ επί της ουσίας αφού τράβηξε 3 παίκτες του αντιπάλου μαζί του.

Υγ5: Ρε Σκόκο, άιντε ρε, σταμάτα μωρέ... Τι έβαλες πάλι ρε άρρωστε!!!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...