Μαρούπα στο gazzetta.gr: «Φαίνεται σαν να είναι επιλεκτική η μεταχείριση, όταν για πρώτη φορά παίρνεις τέτοια απόφαση»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Μαρούπα στο gazzetta.gr: «Φαίνεται σαν να είναι επιλεκτική η μεταχείριση, όταν για πρώτη φορά παίρνεις τέτοια απόφαση»

bet365

Το μέλος της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα μίλησε στο gazzetta.gr για τις ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, τον θόρυβο που έχει προκληθεί, σημειώνοντας πως η κάθαρση θα πρέπει να γίνει με όλες τις ομάδες.

Βαλένθια - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια

Η νομικός και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα, μίλησε στο gazzetta.gr για τον τρόπο με τον οποίο η Επιτροπή κατέληξε στο πόρισμα με το οποίο αποφασίστηκε η ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, σημειώνοντας πως η θέση της ουσιαστικά δικαιώθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η υπόθεση που αφορά τις ομάδες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης αντιμετωπίστηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με απόλυτη σοβαρότητα και προσοχή. Καταλήξαμε σε αυτά τα δύσκολα συμπεράσματα και η απόδειξη του πόσο δύσκολα ήταν, είναι το γεγονός ότι η απόφαση μου για το θέμα το εθνικό και για το θέμα της κάθαρσης συνολικά και του ελέγχου όλων των ομάδων, δικαιώθηκα απολύτως από την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού που είπε ακριβώς τα ίδια με αυτά που είπα εγώ με την απόφαση μου σε λιγότερο από τρεις μέρες μετά την έκδοση της. Αυτά είπε. Εθνικό διχασμό και αλλαγή του νόμου και μετά είπε ΄εντάξει αλλά μετά πρέπει να το κάνουμε σε όλους αυτό'. Τα είπε ο ίδιος και αυτά ήταν τα θέματα».

Η γνωστή δικηγόρος παράλληλα, τόνισε πως η απόφαση για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης φαίνεται ως επιλεκτική μεταχείριση προσθέτοντας πως θα πρέπει να γίνει κάθαρση με όλες τις ομάδες και όχι να εφαρμοστεί ο νόμος μια φορά και μάλιστα με τρόπο εξοντωτικό.

«Ήμουν σίγουρη πως το θέμα θα πάρει αυτή την έκταση. Τους τα έλεγα και προφανώς δεν καταλάβαιναν οι άνθρωποι ή δεν φανταζόντουσαν. Δεν ξέρω πως λειτουργεί ο καθένας. Μπορεί να φανταζόντουσαν και να ήταν η άποψη τους πως κράτος σημαίνει νόμος και νόμος σημαίνει αποφασίζω, κάνω το σωστό και διατάζω κατευθείαν. Έτσι είναι η αλήθεια, αλλά αυτό το κάνεις σε ένα οργανωμένο κράτος, αλλιώς φαίνεται σαν να είναι επιλεκτική η μεταχείριση.

Δεν το κάνεις πρώτη φορά, μόνο σε έναν και με τρόπο εξοντωτικό. Η κάθαρση θα πρέπει να γίνει με όλες τις ομάδες. Πρέπει να το κάνεις πέντε φορές τον χρόνο αυτό, για να πούνε 'ξέρουμε τι θα πάθουμε τώρα, μας πιάσανε,τέρμα θα χαθούμε'».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα