Αυγενάκης: Η απάντηση για τις αλλαγές μελών στην ΕΕΑ και η επίθεση σε Βασιλειάδη!

Gazzetta team
Αυγενάκης: Η απάντηση για τις αλλαγές μελών στην ΕΕΑ και η επίθεση σε Βασιλειάδη!

bet365

Ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε για τις αλλαγές στην σύνθεση της ΕΕΑ και έκανε την επίθεσή του προς τον προηγούμενο Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
Η δήλωση Αυγενάκη: «Προσπαθεί ανεπιτυχώς να κρυφτεί πίσω από τον δικό του λαϊκισμό και την αναποτελεσματικότητά του ο κ. Βασιλειάδης, μιλώντας για λαϊκισμό της Νέας Δημοκρατίας. Εφόσον πίστευε τόσο πολύ στον νόμο του πέρσι τον Μάρτιο, όπως υποστήριξε ραδιοφωνικά, όφειλε να επισπεύσει την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη «νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού» κι όχι να μεταθέσει –βολικά- την εκκρεμότητά του στους επόμενους.
Παραλάβαμε μια ΕΕΑ ακέφαλη, καθώς ο Πρόεδρός της, Στέφανος Στεφανόπουλος είχε παραιτηθεί από τις 22/05/2019 και ο κ. Βασιλειάδης δεν όριζε αντικαταστάτη του, με συνέπεια η Επιτροπή να μην λειτουργεί. Με Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 522/5-8-19) στις 5/8/2019 ορίστηκε Πρόεδρος ο κ. Νικόλαος Τζουλάκης. Στη συγκεκριμένη θέση προβλέπεται η αμισθί τοποθέτηση πρώην δικαστικού.
Μάλιστα, ήταν πλέον άκρως κατεπείγουσες οι προθεσμίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τόσων μηνών αδράνειας, αλλά και την έκδοση αδειών για όλες τις ομάδες που θα μετείχαν στα κάθε λογής επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς αυτά θα ξεκινούσαν.
Είναι, προφανές, επίσης, ότι εφόσον εκκίνησε η αγωνιστική σεζόν 2019-2020, την οποία διανύουμε, δεν θα ήταν συνετό να τεθεί θέμα εφαρμογή του 4603/2019 σε ότι αφορά στη «νέα ΕΕΑ», καθώς θα διαταρασσόταν η εύρυθμη λειτουργία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων που διεξάγονται. Κατάλληλη περίοδος για τέτοιες αλλαγές είναι μόνο προς το τέλος της αγωνιστικής σεζόν.
Να υπογραμμιστεί, επιπλέον, πως η αντικατάσταση των δύο εκ των συνολικά 14 μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (επτά τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά, τα οποία είχαν οριστεί επί Βασιλειάδη και Κοντονή και παραμένουν κανονικά) έγινε κατόπιν παραιτήσεών τους, καθότι επί μακρό χρονικό διάστημα δεν είχαν συμμετάσχει στις εργασίες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Το τακτικό μέλος, Γεώργιος Τριανταφυλλάκης και το αναπληρωματικό μέλος Δημήτριος Αυγητίδης, υπέβαλαν εγγράφως τις παραιτήσεις τους στις 15/11/2019, λόγω «εξαιρετικού φόρτου εργασίας». Αντικαταστάθηκαν, αντιστοίχως, (αμισθί) από το τακτικό μέλος, Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικόλαο Φαραντούρη και το αναπληρωματικό μέλος, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Αριστέα Σινανιώτη με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ. ΥΟΔΔ 1071/17-12-2019) στις 17/12/2019.
Η αντικατάστασή τους έγινε σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 77 παρ. 4 του 2725/1999, ο οποίος ορίζει ότι πρέπει να έχουν την ιδιότητα του καθηγητή ΑΕΙ, στο γνωστικό αντικείμενο του Εμπορικού Δικαίου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα