O... προληπτικός κύριος Φοσέ

Γιώργος Ντυμένος
O... προληπτικός κύριος Φοσέ

bet365

Ο 29χρονος φορ της Ξάνθης γεννήθηκε σε μία φτωχογειτονιά του Κρετέιγ, ακολουθεί συγκεκριμένα γούρια πριν από τα παιχνίδια και στο Ισραήλ τον φώναζαν «Ζόρντι»
«Δυναμικά» ξεκίνησε το 2020 ο Ζορντάν Φοσέ. Ο 28ρονος φορ της Ξάνθης βρήκε πρόσφατα δύο φορές δίχτυα κόντρα στον ΟΦΗ, έφτασε τα 4 γκολ στο νέο έτος σε μόλις 5 ματς και ηγείται της γραμμής κρούσης της ομάδας του. Με θητεία σε Γαλλία. Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν, ήρθε το καλοκαίρι στη χώρα μας και μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, μας.... συστήνεται. Ας τον γνωρίσουμε λοιπόν.
*Κατάγεται από την Αλγερία, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κρετέιγ της Γαλλίας. Εκεί μετακόμισαν πριν πολλά χρόνια οι παππούδες του από την μεριά της μητέρας του. Η οποία έχει «ρίζες» από την πόλη Κονσταντίν, ενώ ο πατέρας του είναι Γάλλος.
*Η γειτονιά του ήταν φτωχή και αυτό που θυμάται είναι πως έπαιζε συνέχεια στον δρόμο με τα παιδιά. Υπήρχαν πάρα πολλά παιδιά στη γειτονιά και όλη την ώρα ήταν με μία μπάλα στα πόδια.
*Το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου το «κόλλησε» από τον πατέρα του και κυρίως από τον θείο του Φατί Σεμπέλ, που αγωνίζονταν για χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και έπαιξε, μεταξύ άλλων, και στην Εθνική Αλγερίας.
*Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μετς, συνέχισε σε εκείνες της Τουρ, ενώ μετά συνέχισε σε Τουρνέ, Αντβέρπ (Βέλγιο), Μακάμπι Ερζίλια, Χάποελ Ρανανά (Ισραήλ). Μπνέι Σακίν (Ισραήλ) και Ερυθρού Αστέρα (Γαλλίας). Συνολικά μετρά 181 επίσημα ματς και 78 γκολ.
*Το 2015/16 και το 2016/17 ήταν πρώτος σκόρερ στη 2η κατηγορία του Ισραήλ, με 21 και 24 γκολ αντίστοιχα.
*Το 2010 κατέκτησε με τη Μετς το πρωτάθλημα Under 19 της Γαλλίας.
*Οταν ήταν στην Τουρ τον βολιδοσκόπησε η ομοσπονδία της Αλγερίας ώστε να παίξει στην Εθνική της ομάδα, αλλά εκείνο το διάστημα τραυματίστηκε και το ζήτημα «πάγωσε».
*Στην Ξάνθη ζει μαζί με την κοπέλα του.
*Η μεταγραφή του στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε μέσω του Χρήστου Γάτση και της Target Sports.
*Στο Ισραήλ «αγάπησε» τον ήλιο και αυτόματα απολαμβάνει τον καλό καιρό και στη χώρα μας, όπως και τις παραλίες της. Του αρέσει να επισκέπτεται τοποθεσίες, δηλαδή να πραγματοποιεί κοντινές εκδρομές ή να κάθεται σπίτι και να ηρεμεί ή να γυμνάζεται μόνος.
*Λατρεύει την μεσογειακή κουζίνα.
* Είναι προληπτικός και μάλιστα αν κάνει ένα καλό ματς, στο επόμενο θα ακούσει πριν τη σέντρα την ίδια μουσική και θα επιδιώξει να φορέσει τα εσώρουχα!
- Οι φίλοι τον τον φωνάζουν «Jordi». Το συγκεκριμένο παρατσούκλι του το «κόλλησαν» στο Ισραήλ και προέρχεται τόσο από το μικρό του όνομα (Ζορντάν), όσο και από το γεγονός πως όταν βρίσκονταν στη χώρα ο Ζόρντι Κρόιφ ήταν στην Μακάμπι Τελ Αβίβ.
*Ο παλαίμαχος σούπερ σταρ Ρονάλντο, αποτελεί το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα.
*Στο μέλλον και όταν σταματήσει την μπάλα θέλει να κάνει πολλά ταξίδια, μαζί με την οικογένειά του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα