-5 ο ΠΑΟΚ, από το περσινό, και -5 κι ο Ολυμπιακός, από το φετινό, για ψυχική οδύνη του ΠΑΟΚ!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
-5 ο ΠΑΟΚ, από το περσινό, και -5 κι ο Ολυμπιακός, από το φετινό, για ψυχική οδύνη του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να δει στην πραγματική τους, με βάση την αντιμετώπιση που τυγχάνουν, διάσταση, δηλαδή την κωμική, τα συγκλονιστικά θέματα που εξελίσσονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σίτι - Γιουνάιτεντ με Super Derby προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά θέματα στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό της πολυιδιοκτησίας, και η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε τόσο πολύ γελοία σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που όλοι το αντιμετωπίζουμε επί της ουσίας σαν μία κωμωδία, αν κρίνω από όσα γράφονται στα social media, από τα μηνύματα που φτάνουν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς κλπ, κλπ.

Κρίνοντας από την αντιμετώπιση πρώτα απ΄ όλα της κυβέρνησης, νομίζω ότι η πρέπουσα τιμωρία στον ΠΑΟΚ για την «παράνομη», όπως αποδείχθηκε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ελληνικής πολιτείας, σχέση του με την Ξάνθη, είναι μείον πέντε βαθμούς, όχι από το φετινό, αλλά από το περσινό πρωτάθλημα! Εννοείται ούτε από το επόμενο! Από το περσινό! Η διαφορά του από τον δεύτερο Ολυμπιακό πέντε βαθμοί δεν ήταν; Ο ΠΑΟΚ είχε 80 κι ο Ολυμπιακός 75. Μείον πέντε ο ΠΑΟΚ, πάει στους 75, άρα ισοβαθμία και διατηρεί τον τίτλο του πρωταθλητή λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια (1-0 έξω και 3-1 μέσα).

Και μην το γελάτε καθόλου! Κανονικά, το περσινό πρωτάθλημα θα έπρεπε να κατακυρωθεί στον Ολυμπιακό, εάν εφαρμόζονταν ποτέ οι κανονισμοί στην Ελλάδα. Εγώ δεν λέω αν θα ήταν δίκαιο η, άδικο αυτό-λέω ότι εάν ίσχυαν οι νόμοι στο ελληνικό κράτος και κατ΄ επέκταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΠΑΟΚ θα έχανε τον τίτλο του και θα τον έπαιρνε ο Ολυμπιακός. Διότι, οι σχέσεις του με την Ξάνθη ήταν από πέρσι. Δεν δημιουργήθηκαν ξαφνικά το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή μετά το περσινό πρωτάθλημα.

Δεν μπορείς λοιπόν παρά να αντιμετωπίσεις σαν πλάκα όλο αυτό το σκηνικό. Και να πεις ότι εκτός του μείον πέντε του ΠΑΟΚ από το περσινό πρωτάθλημα, πρέπει να υπάρξει ποινή και μείον πέντε από τον Ολυμπιακό στο φετινό, βεβαίως, πρωτάθλημα. Για ποιόν λόγο; Μα σαν αποζημίωση για την ψυχική οδύνη του ΠΑΟΚ, λόγω της καταγγελίας του Ολυμπιακού. Ποιος είναι ο Ολυμπιακός που αναστατώνει έτσι μία άλλη ομάδα, με τόσο κόσμο;

Επαναλαμβάνω, μην το γελάτε καθόλου. Κάθε τι που γράφω, ακόμη κι αν φαίνεται πλάκα, έχει τη σημασία του κι από κάπου πηγάζει. Η κυρία Μαρούπα, μέλος της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, δεν βγήκε και δήλωσε ότι δεν συμφώνησε με το πόρισμα περί υποβιβασμού του ΠΑΟΚ, επειδή έπρεπε να…ελεγχθεί κι ο Ολυμπιακός (!!!);

Οι δηλώσεις της ήταν…σαφείς. Και τις αντιγράφω, όπως δημοσιεύθηκαν σε όλα τα ελληνικά σάϊτ: «Έθεσα το ζήτημα να ανασταλεί η έκδοση απόφασης για την παράγραφο 12 και να ελέγξουμε και τον Ολυμπιακό, για τον οποίο διαχέονται πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης. Είτε για ζητήματα πολυιδιοκτησίας είτε για συμμετοχή στους Big 4 χωρίς να έχει δικαίωμα διοίκησης της ομάδας. Να τον ελέγξουμε κι αυτόν και αν βρεθεί ότι στοιχειοθετείται παράβαση η ποινή να είναι αναλογική και για τον άλλον. Όχι εξαφανίζουμε τον ένα αφήνουμε, τον άλλο διαλύοντας το πρωτάθλημα με κίνδυνο να διαλύσουμε και την Ελλάδα».

Α-σ-χ-ο-λ-ί-α-σ-τ-ο. Σηκώνω τα χέρια ψηλά ρε παιδί μου και αποσύρομαι.

Σας λέω, με όλα αυτά που ζούμε, δεν υπάρχει σωτηρία.

Χθες έγινε η ετήσια γιορτή του ΠΣΑΠ και βραβεύτηκαν οι καλύτεροι παίκτες του περσινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Στην καλύτερη ενδεκάδα, οι μισοί ήταν του Ολυμπιακού: Ομάρ, Γκιγιέρμε, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας. Κατά την γνώμη μου, δικαιούνταν θέση και ο Καμαρά, αντί του Κουρμπέλη-πέρσι ο Καμαρά εκτός της φοβερής απόδοσης του σημείωσε κι έξι γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δύο (το ένα από πέναλτι). Αλλά τέλος πάντων ας το ξεπεράσουμε αυτό. Στην ενδεκάδα υπήρχαν, δίκαια, και τρεις παίκτες του ΠΑΟΚ (Πασχαλάκης, Βαρέλα και Βιεϊρίνια), όπως και οι Κουλούρης, Κουρμπέλης, Ρισβάνης.

Προσέξτε, στους 11 καλύτερους, οι πέντε είναι του Ολυμπιακού. Η ομάδα λοιπόν που είχε τους μισούς καλύτερους παίκτες της ιδανικής ενδεκάδας του περσινού πρωταθλήματος, πώς διάολο τερμάτισε οκτώ πόντους πίσω από την πρώτη; Με τι ποδοσφαιρική λογική; Γιατί ο Ολυμπιακός οκτώ πόντους ήταν τελικά και ουσιαστικά πίσω από τον ΠΑΟΚ, αφού είχαν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Ποιός σοβαρός ποδοσφαιράνθρωπος μπορεί να εξηγήσει ότι οι καλύτεροι παίκτες ήταν του Ολυμπιακού κι ο ΠΑΟΚ ήταν οκτώ βαθμούς μπροστά;

Μην την ψάχνετε. Δεν υπάρχει σωτηρία με όλο αυτό το σκηνικό. Εδώ βλέπουμε τι συμβαίνει εδώ και πάνω από ένα μήνα με τον ΠΑΟΚ. Μιλάμε ότι αγωνιστικά σέρνεται-προσέξτε, δεν λέμε ότι δεν είναι μία πολύ καλή ομάδα, λέμε ότι για κάποιο λόγο (μπορεί π.χ. ο προπονητής να κάνει δυνατές προπονήσεις για να έχει σε φόρμα την ομάδα στα πλέϊ οφς) εδώ και κάμποσο καιρό σέρνεται. Τι συμβαίνει λοιπόν τώρα που σέρνεται ο ΠΑΟΚ; Είναι πολύ απλό:

18η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 με ένα πέναλτι στο οποίο προηγήθηκε επιθετικό φάουλ

19η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 3-1 με τον Αστέρα να στερείται πέναλτι με το σκορ στο 1-0

20η αγωνιστική Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 με ένα γκολ οριακά οφσάϊντ κι εκείνη την στιγμή του γκολ να χαλάει το VAR!!!

21η αγωνιστική ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0 πάλι με πέναλτι που έκανε ένας παίκτης του Βόλου, που ανήκει στον ΠΑΟΚ, την πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ επέτρεψε σε δανεικό παίκτη του να παίξει εναντίον του.

Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει; Αμέσως μετά την απίστευτη συντριβή του (2-4) στο Χαριλάου από τον Άρη την 17η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά τρεκλίζει, σε σημείο που να αποδοκιμάζουν οι οπαδοί του τον προπονητή στο τελευταίο παιχνίδι. Αλλά βαθμό δεν χάνει, ποτέ! Πάντοτε κάτι συμβαίνει και βαθμό δεν χάνει ποτέ. Βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του, κανονικά έπρεπε να είχε χάσει από τέσσερις έως έξι βαθμούς, κι όμως είναι άχαστος.

Έτσι, πώς μπορεί μία ομάδα να χάσει το πρωτάθλημα; Αν έπαιζα πάντως στοίχημα, και το γράφω με πάσα ειλικρίνεια, δεν θα έβαζα, υπό αυτές τις συνθήκες που παίζεται το ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε ένα Ευρώ ότι μπορεί άλλη ομάδα να το πάρει, ακόμη και με μείον πέντε βαθμούς στον ΠΑΟΚ από το φετινό, κι όχι από το περασμένο που λέω εγώ για πλάκα, πρωτάθλημα!!!

Άσχετο: Επίκαιρο, γιατί τώρα τελειώνουν οι μεταγραφές. Όπως αποδεικνύεται πιο σοφό στην Ελλαδάρα μας είναι να κάνεις μεταγραφές ομάδων, παρά μεταγραφές ποδοσφαιριστών…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.