Η Α.Ε.Κ. (που) δεν κέρδισε, ο Ολυμπιακός (που) «έχασε»!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. (που) δεν κέρδισε, ο Ολυμπιακός (που) «έχασε»!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το βαρετό και soft ντέρμπι μεταξύ της Ένωσης και των «ερυθρόλευκων», εστιάζει στον Καρέρα που δεν... τράβηξε, στα υπόλοιπα πρόσωπα ενώ έχει υστερόγραφα.

Build A Bet στο ΠΑΟΚ - Βόλος. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Ντέρμπι ήταν (ένα ακόμη) και πάει... Δεν θα το θυμόμαστε για τίποτα. Δεν θα το αναπολούμε για κανέναν λόγο. Δεν θα υποχρεώνουμε (και βασανίζουμε) το μυαλό μας για να το φέρουμε και πάλι στη μνήμη μας. Μια αναμέτρηση η οποία όσο -και όσοι- την παρακολουθήσαμε δεν θύμιζε σε τίποτα, πλην της τακτικής μάχης των δυο ομάδων και πάγκων, πως πρόκειται για μια από τις πιο ξεχωριστές και δυνατές στο πρωτάθλημα. Το ότι είχε αποβολή αυτό το ματς πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση αφού εκτός από βαρετό ήταν πραγματικά και από τα πλέον soft που έχουμε δει, ειδικά μεταξύ των δυο συγκεκριμένων αντιπάλων!

Μη παρεξηγηθώ μόνο: προφανώς και απόλυτα σωστά αποβλήθηκε ο Σιμόες! Απλά ήταν κατόρθωμα από τον Πορτογάλο μέσο σε τέτοιο παχνίδι που έμοιαζε να μην είναι αναγκαίο να κάνεις έστω φάουλ, πόσο μάλλον να πάρεις κάρτα, να δεις δυο κίτρινες κάρτες και να αποβληθείς. Γι' αυτό το σημειώνω και το υπογραμμίζω. Επέλεξα μάλιστα να βάλω αυτή τη φωτογραφία στο blog γιατί ήταν η μοναδική στιγμή στη διάρκεια του αγώνα στο ΟΑΚΑ που κατάλαβα ότι παίζει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό. Εντάξει, προφανώς και μου έδινε να το καταλάβω η ατμόσφαιρα και τα συνθήματα στην εξέδρα, όμως θαρρώ καταλαβαίνουν όλοι τι εννοώ...

Προσοχή γιατί θα πάρουν τα πάνω τους τα ζαβά και θα έχουμε σχόλια του τύπου «εεε βέβαια έπαιξαν φιλικό, η Αθήνα ενωμένη» και όλα αυτά τα ηλίθια που τους πουλάνε με το... κιλό οι άνθρωποι που υπάρχουν για να δικαιολογούν το μισθουλάκο τους από το αφεντικό τους. Βέβαια εκτιμώ πως όσο κι εκτός κάθε λογικής και βιασμού της αλήθειας θα μπορούν να καταλάβουν (αν και έχω τις αμφιβολίες μου ότι μπορούν) ότι πρόκειται για αποτέλεσμα που είναι «δώρο» για τον ΠΑΟΚ. Δεν αναφέρομαι στον κόσμο της ομάδας, στους φίλους της, γιατί και αυτό πρέπει να το εξηγεί κανείς, το αυτονόητο. Διότι θα θυμάστε πως βίασαν τη δηλωση του Μελισσανίδη περί «Μάο – Μάο» όταν (κακώς αν το θέλετε) αναφέρθηκε στο ντου του Σαββίδη και των μπράβων του. Τότε τα υπαλληλάκια – παπαγαλάκια έλεγαν ότι αποκάλεσε έτσι τον λαό του ΠΑΟΚ. Ένα ακόμη έπος βιασμού αλήθειας.

Κι αφού τα ξεκαθαρίσαμε, πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο σε τούτο τον τόπο, ας επιστρέψουμε στο ματς. Όπως και να 'χει λοιπόν ήταν ένα παιχνίδι το οποίο κανείς δεν πανηγύρισε, ωστόσο, με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν και ακολουθούν έπειτα από αυτό, εκτιμώ ότι μπορεί μεν η ΑΕΚ να μην κέρδισε, αλλά στον αντίποδα ο Ολυμπιακός το έχασε! Κοινώς μεγαλύτερη είναι η ζημιά και το πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» διότι όπως μου έλεγε σωστά το καλό μου φιλαράκι ο Άκης Γεωργίου: «για μας ρε Τσακ δεν αλλάζει κάτι, πέρα απ' το ότι χαλιόμαστε που δεν κερδίσαμε πάλι, που δεν τους κερδίσαμε. Τι βρεγμένοι, τι μούσκεμα;»... Ακριβώς έτσι είναι!

Σε μια σεζόν που η Ένωση κατάφερε να την καταστρέψει από μόνη της πριν καν αυτή (σ.σ.: η σεζόν ντε) αρχίσει το γεγονός ότι δεν χάνει από τον Ολυμπιακό που είναι καλύτερος σαν ομάδα τούτη την περίοδο είναι λογικό να μην την κάνει να υποφέρει το γεγονός ότι δεν κέρδισε. Σωστά δεν το... γιορτάζει κιόλας, προφανώς και είναι ωραία αντίδραση να βλέπεις απογοητευμένους όλους στο club από το ισόπαλο αποτέλεσμα. Αλλά υπάρχει δεδομένα που εξηγούν τα πάντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η ΑΕΚ μετράει μόλις 1.5 μήνα με τον Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της και απέναντί της ο ομόλογός του (ο οποίος είναι πολύ καλός προπονητής και δείχνει ποιότητα και σαν άνθρωπος) είναι 2 χρόνια στη τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού με καλύτερες επιλογές στο ρόστερ του... Κι όμως δεν τα κατάφερε έχοντας μια ομάδα απέναντί του που δεν είχε σε καλή μέρα ούτε τον προπονητή της ούτε τα δυνατά της χαρτιά.

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι το πρώτο ματς μετά εκείνο στην Λαμία που ο Καρέρα δεν παίρνει θετικό βαθμό. Αντίθετα το πρόσημο για τον Ιταλό κόουτς στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι αρνητικό... Έχουμε βέβαια πάντα τη δυνατότητα να κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Αλλά ισχύει ότι δεν ήταν καλή μέρα ο Καρέρα. Η επιλογή του 4-3-3 ήταν σωστή ακόμη και με τον Λιβάια στην κορυφή. Είχε άλλωστε λειτουργήσει και στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Ο Σιμάνσκι δεν ανταποκρίθηκε αλλά θεωρώ λάθος την άμεση αντικατάστασή του. Θα μπορούσε να γίνει στο ημίχρονο. Δεν ήταν δα και καταστροφικός για την ΑΕΚ ο Πολωνός, απλά δεν μπήκε στο ντέρμπι κάτι λογικό αφού ήταν πολύ νωρίς για εκείνον για τέτοιο ματς! Αυτό έπρεπε να είχε προβλέψει ο Ιταλός κόουτς.

Επίσης θαρρώ πως η επιλογή να πάει στο αριστερό άκρο ο Λιβάια για να ακολουθεί και να περιορίζει τον Ομάρ και τέλος δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική. Ο Κροάτης άσος παίρνει άριστα σε αυτό, το έκανε σούπερ και μπράβο του. Αλλά δεν είναι λογικό να χαραμίζεται εκεί... Αν θες αυτό το πράγμα βάλε άλλον ποδοσφαιριστή, άλλαξέ τον, τοποθέτησε Χουλτ πίσω και παίξε μπροστά με τον Λόπες (για παράδειγμα). Ή βάλε τον Μάνταλο όπως είχε συμβεί στην Τούμπα και κράτησέ τον εκεί! Ο Βέρντε που δεν έκανε και πάλι πολλά περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τον Τσιμίκα που δεν τον είδαμε καν στο παιχνίδι. Όπως είχε γίνει και με τον Γιαννούλη στην Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσε λοιπόν να πάει με το ίδιο σχήμα και στο ημίχρονο να βάλει τον πολύ καλό Σαμπανάτζοβιτς και όχι τον Ολιβέιρα.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι είδαμε και το χειρότερο παιχνίδι του Πορτογάλου φορ. Προφανώς και αυτό δεν έχει να κάνει με το μέλλον του αφού Γουλβς δεν υπάρχει τώρα (θα δούμε αν θα προκύψει κάτι στις επόμενες ώρες ή μέρες) και γενικά όταν μπαίνεις στο γήπεδο παίζεις στο 100% ειδικά σε ντέρμπι. Άλλωστε παίζοντας καλά υποχρεώνεις αυτόν που σε θέλει να κινηθεί με μεγαλύτερη επιθυμία και ένταση για να σε αποκτήσει! Επίσης το ήθελε -το γνωρίζω αυτό- πάρα πολύ να ξεκινήσει, μα πάρα πολύ... Μπήκε νωρίς στο ματς και δεν έδειξε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης αυτή τη... λύσσα που είχε για να αγωνιστεί στο ντέρμπι. Κάκιστος! Συμβαίνει κι αυτό στο ποδόσφαιρο.

Στο τέλος της κουβέντα όμως αν είσαι ο Καρέρα και βλέπεις τον πάγκο σου και έχεις τον Ολιβέιρα είναι λογικό να τον επιλέγεις πρώτα από οποιονδήποτε άλλον. Με τη διαφορά ότι εφόσον έψαξες να παίξεις στην κόντρα έπρεπε να πας σε ψευτοεννιάρι με ταχύτητα: Αλμπάνη ή Κλωναρίδη... Όπως και να 'χει ο Ιταλός κόουτς λάτρης της σχολής της πατρίδας του έκανε αυτό που του επιβάλλει η νοοτροπία του και σωστά για μένα: ματς που δεν το κερδίζεις, μη το χάσεις. Αν δεν υπήρχε και η απόφαση σκάνδαλο στο πέναλτι του Βιεϊρίνια όπου προηγήθηκε φάουλ του Σβιντέρφσκι στον Βράνιες αυτή τη στιγμή ο Καρέρα δεν θα είχε χάσει στα πρώτα του δυο ντέρμπι! Και γενικά επιμένω να θεωρώ πως η ΑΕΚ έχει βρει καλό και σοβαρό προπονητή που πρέπει να του δώσει τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα από την αρχή...

Ένα ματς στο οποίο όλοι υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος (και δίκιο έχουν) χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται από τις προσπάθειές του να φτάσουν στο γκολ. Η ΑΕΚ -λένε- το φοβήθηκε πολύ το ματς. Θα πω ότι και για τον αντίπαλό της αυτό ισχύει και ίσως παραπάνω από ότι στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η ΑΕΚ είχε μιάμιση ευκαιρία με τον Λιβάια να χάνει το τετ α τετ και την κακή κεφαλιά του Βράνιες (και οι δυο περιπτώσεις από τα πόδια του Μάνταλου) που πήδηξε ολομόναχος αλλά σε λάθος χρόνο. Ο Ολυμπιακός είχε δυόμιση ευκαιρίες με τον Μπουχαλάκη (ο οποίος δεν είναι βέβαια και γκολτζής και ειδικά με το δεξί πόδι), τον Γκιγιέρμε και το δοκάρι από το μοναδικό (τραγικό) λάθος του Βράνιες στο ματς και την κεφαλιά πάσα στον αντίπαλό του και εκείνη την προβολή του Ελ Αραμπί ο οποίος ήταν σε άλλο χρόνο από τη μπάλα!

Η παραπάνω παράγραφος ήταν όλο το ντέρμπι οπότε προφανώς και δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα...

Υγ: Πόσο πόνο και σοκ μπορεί να προκαλέσει μια είδηση... Αυτό που λέμε «μου κόπηκαν τα πόδια» είναι στο απόλυτο. Τόσο κρίμα και τόσο άδικο. Τι να πει κανείς; Συγκλονισμένος όλος ο κόσμος για το δυστύχημα του Κόμπε που έφυγε μαζί με την κορούλα του και όχι μόνο, αν διάβασα σωστά έφυγαν και άλλοι επτά συνάθρωποί μας. Μόνο να λυπηθούμε και να βυθιστούμε στις σκέψεις μας μπορούμε. Και να θυμηθούμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο και κάθε μέρα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε σα να είναι η τελευταία μας... Δυστυχώς το έχω εμπεδώσει με αντίστοιχα άσχημο τρόπο από παιδιά που χάθηκαν είτε σε τροχαίο είτε ξαφνικά και πονάει πολύ, τόσο πολύ...//

Υγ2: Παγκόσμια Ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος σήμερα και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε και να προσπερνάμε. ΠΟΤΕ... Στην ιστορία αρέσει να επαναλαμβάνεται τη στιγμή που οι άνθρωποι αρέσκονται να κάνουν τα ίδια λάθη. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό, όλοι μας, να διώξουμε μακριά το μίσος, να αγκαλιάσουμε το διαφορετικό, το ξένο και το άγνωστο, να φτιάξουμε ξανά τη κοινωνία μας πάνω στις σωστές βάσεις: αγάπη, αλληλεγγύη, αλληλοσεβασμός και εκτίμηση για τον άνθρωπο, για τον διπλανό μας, για τον Έλληνα και τον ξένο! Σας παρακαλώ να διαβάσετε, να ταξιδέψετε και να μάθετε τα πάντα για το Ολοκαύτωμα και όσα απίστευτα έγιναν στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Και έγιναν από άνθρωπο σε άνθρωπο...!!!

Υγ3: Ο Βράνιες είναι συγκλονιστικός και θυμίζει τον καλύτερο αμυντικό στη χώρα μας από την πρωταθληματική σεζόν του 2018. Κι αυτό πιστώνεται στον Καρέρα... Με αυτήν την εικόνα τον Βόσνιο κεντρικό αμυντικό τον αποκτάς και τον κλειδώνεις στην άμυνά σου! Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα αλλάξει κάτι; Δεν έχω την απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Όμως αποδεικνύεται ότι ανάλογα με τον τύπο στην άκρη του πάγκου λειτουργεί και ανταποκρίνεται ο Βράνιες, άρα...

Υγ4: Στα μεταγραφικά και όσο φτάνουμε στο τέλος της χειμερινής περιόδου ενίσχυσης των ομάδων στην ΑΕΚ φτάνουν και άλλες προτάσεις παικτών για τα άκρα της επίθεσης. Όπως αποκαλύψαμε χθες προτάθηκε ο Ρόμπερτ Μακ στην Ένωση χωρίς να υπάρχει κάτι πέρα απ' αυτό το γεγονός. Δεν πέρασε απαρατήρητη η συγκεκριμένη πρόταση για τον Σλοβάκο εξτρέμ της Ζενίτ, κάθε άλλο, αλλά δεν υπάρχει κάτι παραπάνω απ' αυτό έως τώρα.

Υγ5: Ο Αραούχο συνεχίζει να περιμένει. Η υπόθεσή του γενικά από χθες ήταν στο 50-50 και όμως το όνομά του ακούστηκε και πάλι στο ΟΑΚΑ με τη λήξη του ματς και αφού πρώτα οι φίλοι της ΑΕΚ χειροκρότησαν την προσπάθεια των παικτών τους. Περιμένουμε να δουμε την εξέλιξη της υπόθεσης η οποία αν δεν συνδέεται με αυτή του Ολιβέιρα (για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμη νέα κρούση ή πρόταση) δεν υπάρχει λόγος και να μην προχωρήσει. Όμως προφανώς έχουν δίκιο όσοι από την ΑΕΚ υπογράμμιζαν ότι οι δυο υποθέσεις είναι επί της ουσίας... μία! Αν αλλάξει αυτό σήμερα, αύριο, μεθαύριο, δεν το γνωρίζουμε, αλλά έως τώρα είναι δεδομένο ότι για να 'ρθει ο Αραούχο πρέπει να φύγει ο Ολιβέιρα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...