ΑΕΚ: Στο μυαλό του Καρέρα για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι

ΑΕΚ: Στο μυαλό του Καρέρα για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Στο μυαλό του Καρέρα για την πρώτη νίκη σε ντέρμπι

bet365

Η ΑΕΚ ψάχνει τη πρώτη νίκη σε ντέρμπι από τον Απρίλιο του 2018 με τον Μάσιμο Καρέρα να επικεντρώνεται κυρίως στο 4-3-3, αλλά να μην βγάζει από το μυαλό του και το 3-5-2 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ώρα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (Κυριακή 19:30) πλησιάζει για την ΑΕΚ με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν να πετύχουν την πρώτη νίκη τους σε τέτοιο παιχνίδι από τον Απρίλιο του 2018 όταν και είχαν επικρατήσει με 3-0 του Παναθηναϊκού «σφραγίζοντας» ουσιαστικά τον τίτλο έπειτα από 24 χρόνια. Από εκείνο το ντέρμπι πέρασαν 12 μεγάλα παιχνίδια (10 στο πρωτάθλημα κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και δύο σε τελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ) στα οποία η Ένωση δεν σημείωσε νίκη. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό δίνοντας χαρά στους φίλους της που έχουν μεγάλη ανάγκη από μια επικράτηση σε τέτοιο ματς.

Τι θέλει να δει ο Καρέρα

Η προετοιμασία του Καρέρα για το ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς ο Ιταλός κόουτς δεν είχε κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής. Είκοσι παίκτες απαρτίζουν την «κιτρινόμαυρη» αποστολή, από την οποία λείπει ο τραυματίας Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος ήταν γνωστό ότι δεν θα προλάβαινε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Η μαχητικότητα, το πνεύμα του νικητή, η σωστή ανασταλτική συμπεριφορά και η προσήλωση στο τακτικό πλάνο για να παρουσιάσει η ΑΕΚ μια δυναμική λειτουργία σε άμυνα και επίθεση είναι τα ζητούμενα για τον Καρέρα. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει στο μυαλό του δύο σχηματισμούς. Το 4-3-3 και το 3-5-2, άσχετα αν μέσα στο ματς είναι πολύ πιθανό να αλλάξει σύστημα, κάτι που αποτελεί σήμα κατατεθέν της φιλοσοφίας του και της ομάδας με λογική... χαμαιλέοντα, όπως ο ίδιος έχει πει.

Οι δύο σχηματισμοί στο μυαλό του Καρέρα

Μπαίνοντας στο... μυαλό του Καρέρα, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει με 4-3-3 καθώς σε αυτό επικεντρώθηκε περισσότερο στην προετοιμασία για το ντέρμπι και αυτό δούλεψε κυρίως και στην τελευταία προπόνηση του Σαββάτου. Άλλωστε γνωρίζει πως έναν ανάλογο σχηματισμό αναμένεται να παρατάξει και ο Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Ωστόσο και το 3-5-2 είναι πάντα μέσα στο μυαλό του, κάτι που επίσης δούλεψε (λιγότερο βέβαια) στην τελευταία προπόνηση. Κι αυτό γιατί λόγω της απουσίας του Τσιγκρίνσκι στα δύο τελευταία παιχνίδια έχει επιλέξει σχήμα με τρία στόπερ και συγκεκριμένα τους Βράνιες, Οικονόμου και Σβάρνα.

Οι επικρατέστεροι με 4-3-3

Αν επιβεβαιωθεί το επικρατέστερο σενάριο του 4-3-3, ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Βράνιες με τον Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας, Λόπες και Μπακάκης τα δύο πλάγια μπακ, σε ρόλο κόφτη ο Σιμόες και μπροστά του στον άξονα οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι. Ο Ολιβέιρα θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του στα δύο άκρα θα κινούνται οι Λιβάια και Μάνταλος. Σε αυτόν τον σχηματισμό θα μπορούσε να τοποθετηθεί φυσικά και ο Μάνταλος αντί του Σιμάνσκι στους χαφ, με τον Βέρντε σε αυτήν την περίπτωση να «βλέπει» ενδεκάδα, ωστόσο το εξαιρετικό ντεμπούτο του Πολωνού μέσου στον Βόλο δεν περνάει απαρατήρητο...

Και οι πιθανοί 11 σε 3-5-2

Σε ενδεχόμενο με τριάδα στην άμυνα σε σχηματισμό 3-5-2, ο Μπάρκας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Βράνιες, Οικονόμου και Σβάρνας οι τρεις στόπερ, αριστερά ο Λόπες και δεξιά ο Μπακάκης, στο κέντρο Σιμόες και Κρίστιτσιτς (με τον Σιμάνσκι επίσης να διεκδικεί θέση), τον Μάνταλο μπροστά τους και στην επίθεση τους Λιβάια και Ολιβέιρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα