Ολυμπιακός: Ο MVP Ελ Αραμπί και οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» που πρέπει να βγουν μπροστά για το ντέρμπι

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο MVP Ελ Αραμπί και οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» που πρέπει να βγουν μπροστά για το ντέρμπι

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει για τον φοβερό και τρομερό Γιουσέφ Ελ Αραμπί που εξελίσσεται σε MVP πρωταθλήματος στον Ολυμπιακό και τα βαριά... χαρτιά που πρέπει να βγουν μπροστά με την ΑΕΚ.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Κωδικό όνομα: killer. Παίκτης με συμβόλαιο 2 εκατ. Ευρώ ετησίως, που το εξαργυρώνει με κάθε τρόπο στο γήπεδο. Δυνατός χαρακτήρας, μεγάλη προσωπικότητα, γρήγορος, με ισχυρή αντίληψη και με... φονικά ένστικτα. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος έχει 19 αγώνες με 14 γκολ σε 1423 λεπτά. Έχει όμως και 5 ασίστ, άρα συνολικά στο πρωτάθλημα είναι |μέσα” σε 19 τέρματα της ομάδας του. Πώς να αγνοήσεις τέτοιους αριθμούς; Φέτος στον Ολυμπιακό ο Γαλλομαροκινός στράικερ έχει σε 28 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, με 19 γκολ και 5 ασίστ. Συνολικά δηλαδή 24 τέρματα.

Επίσης έχει το ενδιαφέρον του να δούμε πόσα ματς έχει... πάρει σχεδόν μόνος του φέτος στο πρωτάθλημα ο Ελ Αραμπί:

1η αγωνιστική: Γκολ με τον Αστέρα Τρίπολης για το 1-0 (τρεις βαθμοί).

2η αγωνιστική: Κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βαλμπουενά για το 0-1 με ΑΕΛ (τρεις βαθμοί)

5η αγωνιστική: Σκοράρει το ένα από τα δύο γκολ με την Λαμία για να κάνει το 2-0 (τρεις βαθμοί).

6η αγωνιστική: Βάζει το νικητήριο γκολ στο 1-2 με τον Άρη (τρεις βαθμοί).

13η αγωνιστική: Δύο γκολ στο 0-3 με τον Παναιτωλικό (τρεις βαθμοί).

14η αγωνιστική: Δύο γκολ στο 0-5 με τον Αστέρα Τρίπολης (τρεις βαθμοί).

17η αγωνιστική: Με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός κερδίζει τον Παναθηναϊκό (τρεις βαθμοί).

18η αγωνιστική: Χατ τρικ στο 0-4 με την Λαμία (τρεις βαθμοί).

20η αγωνιστική: Με δικό του γκολ το 0-1 στον ΟΦΗ (τρεις βαθμοί)

ΣΥΝΟΛΟ: 27 ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 50 ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Μπορούμε λοιπόν να μιλάμε, να λέμε και να γράφουμε για τον MVP των Πειραιωτών στη Superleague, τουλάχιστον έως τώρα. Έναν παίκτη που ήρθε χωρίς φανφάρες και χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος μεταγραφής από αραβική χώρα και κάνει τρομερή διαφορά.

Από εκεί και πέρα έχουμε τονίσει ξανά ότι τα ντέρμπι και τα μεγάλα ματς τα παίρνει η ομάδα που έχει μέταλλο και χαρακτήρα. Που έχει τους «μπαρουτοκαπνισμένους» παίκτες της σε ετοιμότητα. Να βγουν μπροστά και να... καθαρίσουν το ματς. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός απόντος του Ρούμπεν Σεμέδο και με το θέμα της αποχώρησης του Ποντένσε - για τον οποίον ο Μαρτίνς τόνισε ότι θα είναι διαθέσιμος με ΑΕΚ - θέλει περισσότερο από ποτέ την ποιότητα και την εμπειρία του Σα, του Ομάρ, του Γκιγιέρμε, του Βαλμπουενά και φυσικά του Ελ Αραμπί. Ή ακόμα και παικτών όπως ο Αβραάμ, αυτή η παλιά... καραβάνα των γηπέδων και των ντέρμπι. Τα σπουδαία αυτά παιχνίδια είναι για τους μεγάλους παίκτες. Και για τον Ολυμπιακό σε αυτήν την φάση τα βαριά του χαρτιά θα πρέπει να κάνουν την... δουλειά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα