Σίμουντζα στο gazzetta.gr: «Ο Λάτσι πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της ΑΕΚ, άξιζε τις ευκαιρίες που πήρε»

Σίμουντζα στο gazzetta.gr: «Ο Λάτσι πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της ΑΕΚ, άξιζε τις ευκαιρίες που πήρε»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Σίμουντζα στο gazzetta.gr: «Ο Λάτσι πρέπει να αντιληφθεί το μέγεθος της ΑΕΚ, άξιζε τις ευκαιρίες που πήρε»

bet365

Ο προπονητής και μέντορας του Ζίγκα Λάτσι στη Μούρα, Άντε Σίμουντζα «ακτινογραφεί» στο gazzetta.gr τον 17χρονο Σλοβένο στόπερ που απέκτησε η ΑΕΚ. «Γρήγορος, με καλή τεχνική και σωστή αντίληψη»

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Η ΑΕΚ με αστραπιαίες ενέργειες προχώρησε στην απόκτηση του 17χρονου σέντερ μπακ της Μούρα, όπως είχε αποκαλύψει το gazzetta.gr.

Ο Σλοβένος διεθνής αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ίλια Ίβιτς και όπως στην περίπτωση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς έτσι και με τον πανύψηλο Σλοβένο σέντερ μπακ επενδύει στο μέλλον.

Ο τεχνικός της Μούρα, Άντε Σίμουντζα, ο οποίος την σεζόν 2014/15 είχε οδηγήσει την Μάριμπορ στη φάση των ομίλων του Champions League, είναι ο άνθρωπος που πίστεψε όσο κανείς άλλος στον Ζίγκα Λάτσι δίνοντας του, την ευκαιρία να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Μούρα.

Ο 48χρονος προπονητής μίλησε στο gazzetta.gr για το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ κάνοντας λόγο για έναν γρήγορο σέντερ μπακ με καλή τεχνική.

«Είναι νεαρός και πολύ ταλαντούχος. Έχει πολλές πιθανότητες να γίνει καλός ποδοσφαιριστής γιατί δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, διαθέτει πολύ καλή τεχνική, έχει καλό άλμα σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις του αμυντικά, αλλά και επιθετικά, όπως επίσης διαβάζει σωστά το παιχνίδι».

Ο Σίμουντζα εξήγησε στο gazzetta.gr πως οδηγήθηκε στην απόφαση να δώσει την ευκαιρία στον Λάτσι να ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα της Μούρα από τα 16 του!

«Προπονούνταν με την πρώτη ομάδα εδώ και ένα χρόνο. Μάλιστα πήρε μέρος και στην προετοιμασία μας πέρυσι έτσι τον ήξερα πολύ καλά. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πιστέψω σε αυτόν. Είχε την επιθυμία και την ποιότητα να ξεχωρίσει. Νομίζω πως άξιζε να του δώσουμε προτεραιότητα. Ήταν πολύ ήρεμος και επαγγελματίας, κάτι που ανάγκασε τους μεγαλύτερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές της ομάδας να τον αποδεχθούν από την αρχή. Δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσαρμοστεί στην ομάδα».

Ο πρώην τεχνικός της Μάριμπορ μίλησε στον Λάτσι για το μέγεθος και την ιστορία της ΑΕΚ δίνοντας του να καταλάβει πως έρχεται σε έναν σύλλογο με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις.

«Η συμβουλή που του έδωσα είναι να αντιληφθεί την ιστορία και το μέγεθος της ομάδας που πάει. Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ σπουδαίος και σημαντικός σύλλογος για το ελληνικό ποδόσφαιρο με πολλούς οπαδούς. Θα υπάρχει πίεση και θα πρέπει να κατανοήσει πόσο σημαντική ομάδα είναι για τους οπαδούς του συλλόγου και να δουλεύει καθημερινά σκληρά».

Ο Σλοβένος προπονητής σημείωσε πως η ΑΕΚ θα πρέπει να εμπιστευτεί τον Ζίγκα Λάτσι και ο τελευταίος συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο ρυθμό.

«Δύσκολο να πω εάν η ΑΕΚ είναι καλή επιλογή για την καριέρα του. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Έκανε την επιλογή του, αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε και αποφάσισε να συνεχίσει στην ΑΕΚ την καριέρα του. Θα πρέπει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν και να δουλεύει κάθε μέρα. Το σημαντικότερα είναι πως πρόκειται για έναν καλό επαγγελματία. Πιστεύω πως με το σωστό πρόγραμμα προπόνησης και εάν ο σύλλογος τον εμπιστευτεί και νιώσει αυτοπεποίθηση η ΑΕΚ θα δικαιωθεί για την επιλογή της».

Ο 48χρονος τεχνικός αναφέρθηκε παράλληλα στον χαρακτήρα του νεαρού οπισθοφύλακα.

«Είναι ένα ήρεμο παιδί με θετική σκέψη. Ένας πολύ δυνατός και ψηλός ποδοσφαιριστής. Πάνω από όλα πρόκειται για ένα παιδί με κύριο χαρακτηριστικό του, όπως προανέφερε την ψυχραιμία του στο παιχνίδι».

Δείτε τον Ζίγκα Λάτσι εν δράσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα