Φερέιρα: «Η πρόκληση για μας είναι να επαναλάβουμε τον περσινό θρίαμβο»

Gazzetta team
Φερέιρα: «Η πρόκληση για μας είναι να επαναλάβουμε τον περσινό θρίαμβο»

bet365

Ο Αμπέλ Φερέιρα εξέφρασε σοβαρά παράπονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο ΔΑΚ Λαμίας και στην συνέντευξη Τύπου. Επίσης, μίλησε για την εικόνα του ΠΑΟΚ, τη μάχη του τίτλου και σχολίασε την συνάντηση των Big 4.

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο τεχνικό του ΠΑΟΚ ο τίτλος θα κριθεί από τα ντέρμπι, ενώ όπως τόνισε «πρέπει να δούμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην κοιτάζει ο καθένας το προσωπικό συμφέρον. Ελπίζω να είναι η πρώτη από τις πολλές συναντήσεις που θα γίνουν, ώστε να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα».

Πιο αναλυτικά στις δηλώσεις του ο Αμπέλ Φερέιρα είπε:

Για το σημερινό παιχνίδι: «Εγώ από τη μεριά μου, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του. Είμαι χαρούμενος που δεν τραυματίστηκε κανείς. Σήμερα είχαμε δύο αντιπάλους. Τη Λαμία, που προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορεί για να μας δυσκολέψει με μεγάλη επιθετικότητα και μαρκαρίσματα, κάτι που είναι απόλυτα σεβαστό. Ο άλλος ήταν ο αγωνιστικός χώρος. Έπρεπε να κάνουμε δύο και τρεις επαφές με την μπάλα. Το γήπεδο ήταν ξερό, ανώμαλο, η μπάλα δεν σταματούσε και για αυτό λέω ότι είχαμε δύο αντιπάλους».

Για την κατάσταση του Γιαννούλη: «Δέχθηκε ένα χτύπημα για αυτό και βγήκε. Στη θέση του έχουμε και τον Αντρέ, που έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Είναι αρκετά νωρίς, δεν έχουμε μιλήσει και με τον γιατρό ακόμη. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί και τις επόμενες ημέρες».

Για τους τρεις κεντρικούς χαφ: «Εμείς προσαρμοστήκαμε και κάναμε αυτό που μας ζητούσε ο αγωνιστικός χώρος. Ξέραμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε το παιχνίδι μας, ήταν αδύνατο σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο. Για αυτό και θέλω και πάλι να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Η προσθήκη του τρίτου μέσου ήταν θέμα στρατηγικής. Χρειαζόμασταν έναν παραπάνω παίκτη στο κέντρο, για να ελέγξουμε τις δεύτερες μπαλιές».

Για τη σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ: «Είμαστε στη διαδικασία χτισίματος μίας καθαρά νέας ομάδας, με νέο προπονητή και παίκτες. Έχουμε κάποια κενά στο ρόστερ, όπως στη θέση του επιθετικού. Ευτυχώς μέχρι τώρα οι δύο (Ακπόμ-Σφιντέρσκι) δεν είχανε κάποιο θέμα τραυματισμού. Η πρόκληση για εμάς, είναι να μπορέσουμε να επαναλάβουμε τον περσινό θρίαμβο. Αυτό μας δίνει κίνητρο. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και έχουμε πίστη ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να ξαναγράψει ιστορία».

Για το αν μπορεί να κριθεί ο τίτλος στα ντέρμπι: «Θα είναι μία νέα κατάσταση για όλους μας. Θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν πλέι οφ, με τη συγκεκριμένη μορφή. Θα υπάρχουν ντέρμπι, θα κριθούν στις λεπτομέρειες και νομίζω ότι είναι προφανές πως όλα θα κριθούν από αυτά. Η άποψη μου, είναι ότι για εμάς ο επόμενος αγώνας είναι ο πιο σημαντικός. Και το πιο σημαντικό προβάδισμα τώρα, μπορεί να παίξει ρόλο. Προφανώς θα υπάρξουν και ομάδες θεωρητικά πιο μικρές, που θα κόψουν βαθμούς. Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κάθε παιχνίδι σαν τελικό, για να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Κατά πρώτο λόγο, όλοι μας πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε το προϊόν. Σε τέτοιου είδους συζητήσεις, είναι καλύτερο να δούμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην κοιτάζει ο καθένας το προσωπικό συμφέρον. Ελπίζω να είναι η πρώτη από τις πολλές συναντήσεις που θα γίνουν, ώστε να βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι εγώ σαν προπονητής, έχω την μέγιστη ευθύνη να αναδείξω το πρωτάθλημα στο οποίο παίζουμε και τους παίκτες, παρουσιάζοντας όσο γίνεται ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Κατά την άποψη μου, πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές. Οι αγωνιστικοί χώροι πρέπει να είναι τέλειοι. Στην Πορτογαλία έδωσαν μεγάλη βάση σε αυτό, γιατί εκεί κρίνονται όλα. Αν δουλέψουμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση, εγώ σαν προπονητής, οι παίκτες, εσείς, οι ιδιοκτήτες των ομάδων, τότε σίγουρα θα βελτιωθεί το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την κλήρωση του Κυπέλλου: «Είναι μία μεγάλη πρόκληση και για τις δύο ομάδες. Θα είναι δύσκολο για εμάς, αλλά και για τον αντίπαλο. Έχουμε θέσει ως ξεκάθαρο στόχο την επανάληψη του περσινού νταμπλ. Θα είμαστε προετοιμασμένοι όταν φτάσουν αυτά τα παιχνίδια, γιατί θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε και το Κύπελλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα