Big 4: Τι αποφάσισαν, που συμφώνησαν, που διαφώνησαν, οι εντάσεις και το παρασκήνιο

Gazzetta team
Big 4: Τι αποφάσισαν, που συμφώνησαν, που διαφώνησαν, οι εντάσεις και το παρασκήνιο

bet365

Τα πρώτα στοιχεία από το ρεπορτάζ της συνάντησης των BIG 4. Εκλογές στην ΕΠΟ τον Ιούνιο, ξένοι διαιτητές σε όλα τα ματς των πλέι οφ, οι έντονοι διάλογοι Μαρινάκη, Σαββίδη. Για ποιον είπε ο Μαρινάκης ότι θα πάει φυλακή και τι είπε ο Μελισσανίδης στους εκπροσώπους FIFA – UEFA για τις εκλογές.

Οι βασικές αποφάσεις που προκύπτουν από το πρώτο ρεπορτάζ αμέσως μετά τη λήξη της συνάντησης των BIG 4 του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον Υφυπουργό, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, και τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA, έχουν να κάνουν με τις εκλογές στην ΕΠΟ και την διαιτησία.

Οι εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ και τον νέο πρόεδρο θα γίνουν το ερχόμενο καλοκαίρι, πιθανότατα τον Ιούνιο ή το αργότερο τον Ιούλιο. Η πρόταση για να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής δεν πέρασε και είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA “Εσείς πως βγάζετε πρόεδρο; Με εκλογές δεν το κάνετε και μέσα από τις διαδικασίες του καταστατικού; Ετσι θα το κάνουμε και εμείς στην ΕΠΟ...”, κάτι που στο τέλος της συνάντησης τους βρήκε σύμφωνους όλους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μάλιστα ζητούσε αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει ακόμη συντομότερα, αφού ήταν αρκετά απαξιωτικός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, για τον οποίο σε κάποια αποστροφή του λόγου του είπε “Τι είναι αυτά που λες, δεν υπάρχουν αυτά που λες, θα πας φυλακή για αυτά που έχεις κάνει...”.

Η πλευρά του Ολυμπιακού επέμεινε για νέο αρχιδιαιτητή και φαίνεται ότι θα υπάρξει τέτοιος και θα είναι ξένος και πάλι, αφού ούτε σε αυτή την περίπτωση προέκυψε περίπτωση προσώπου κοινής αποδοχής...

Ενταση υπήρξε σε μία δύο περιπτώσεις και ανάμεσα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη, χωρίς όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληρoφορίες να ξεφύγει η κατάσταση. Ο εκπρόσωπος της UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ στις δηλώσεις του έκανε λόγω “για κάποια πράγματα που στην δική του κουλτούρα, είμαι από την Αυστρία, θα θεωρούνταν προσβλητικά, αλλά στην Ελλάδα συμβαίνουν...” όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Ιβάν Σαββίδης επέμενε στους ξένους διαιτητές όπως άλλωστε και ο Γιάννης Αλαφούζος και οι αποφάσεις που πάρθηκαν όσον αφορά την διαιτησία ήταν η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή ξένων διαιτητών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τραπέζι έπεσε η πρόταση όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ να γίνουν με ξένους διαιτητές, κάτι που φαίνεται ότι θα ισχύσει, ενώ είναι πιθανό να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε άλλα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, πλην των μεγάλων ντέρμπι, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ο κόκκινος φάκελος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού από την στιγμή που έφτασε στην αίθουσα του «Μεγάλη Βρετάνια» κρατούσε στα χέρια του έναν κόκκινο φάκελο. Σε αυτόν υπήρχαν δέκα σελίδες με τις θέσεις του Ολυμπιακού, εγγράφως και μάλιστα ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης διάβασε και κάποιες από αυτές!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα