Ολυμπιακός: Παίκτη με την ποιότητα του Βαλμπουενά δεν έχει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα! (poll)

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Παίκτη με την ποιότητα του Βαλμπουενά δεν έχει καμία ομάδα στο πρωτάθλημα! (poll)

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, αυτός ο Γάλλος... έφηβος σε σώμα 35αρη, συνεχίζει να είναι μες στις τοπ μεταγραφές του Ολυμπιακού φέτος και παίκτης που δεν διαθέτει καμία άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα!

Απέναντι στον Άρη, που είναι μία εκ των κορυφαίων ομάδων στο πρωτάθλημα, ο Ματιέ Βαλμπουενά που ήδη έχει σπάσει τα ατομικά του ρεκόρ σε σχέση με πέρυσι στο τουρκικό πρωτάθλημα τα έκανε πάλι... όλα. Το 1-0 του Γκιγιέρμε στο 22' προέρχεται από το δικό του κόρνερ. Στο 44' βγάζει μία απίστευτη και βαθιά μπαλιά στον Ομάρ που με σουτάρα κάνει το 3-1. Στο 61ο λεπτό είναι ο παίκτης που πήρε το πέναλτι από τον Βέλεθ για να σκοράρει στο 63' για το 4-1 και ενώ έχει το απόλυτο στις εκτελέσεις των πέναλτι φέτος.

Με αυτά και με αυτά ο Ματιέ Βαλμπουενά έφτασε φέτος σε 21 αγώνες στο σύνολο στα 8 γκολ και στις 11 ασίστ (θα μπορούσαν να είναι 12 εάν δεν είχε παρέμβει ο Σεμέδο με την κεφαλιά του στην φάση του γκολ του Γκιγιέρμε μετά το κόρνερ του)! Επίσης στο πρωτάθλημα σε 12 αγώνες έπιασε τα 6 γκολ και τις 6 ασίστ τον αριθμό. Έχει 6 γκολ σε 16 τελικές, 111 πάσες, 26 φάουλ υπέρ και 817 λεπτά παρουσίας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στην ελληνική Λίγκα είναι ουσιαστικά 2ος σκόρερ του συλλόγου του μαζί με τον Σουντανί των 6 γκολ. Πρώτος είναι ο killer Ελ Αραμπί με 14. Ο Ματιέ Βαλμπουενά συνεχίζει - παρότι είχε και θέματα τραυματισμών - να αποτελεί έναν παίκτη - κλειδί γιατί:

1. Είναι παίκτης που παρά την σωματοδομή του πιέζει ψηλά, τρέχει, μαρκάρει και κόβει.

2. Έχει πολύ καλές εκτελέσεις στημένων. Από εκεί έχει δώσει αρκετά γκολ σε συμπαίκτες του ενώ δεν χάνει ποτέ πέναλτι.

3. Είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να βοηθήσει σε παραπάνω από μία θέσεις.

4. Είναι παίκτης που μπορεί να κρατάει μπάλες, να ανεβάζει την ομάδα, να φτιάχνει το κομμάτι της κυκλοφορίας, να πασάρει και να σκοράρει.

5. Είναι μεσοεπιθετικός που σε κακή ή μέτρια μέρα να βρεθεί με μία κίνησή του, πάσα ή προσπάθειά του μπορεί να αλλάξει την ροή του αγώνα. Το έχει αποδείξει και σε ματς όπως στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.

6. Τα δίνει όλα για την φανέλα, έχει δεθεί για τον κόσμο και εμφανίζεται με το ίδιο κίνητρο είτε παίζει με την Λαμία, είτε αγωνίζεται στο Champions League.

Ο Βαλμπουενά εξακολουθεί να αναδεικνύεται σε κομβικό παίκτη της ομάδας του Μαρτίνς. Επιπλέον δείχνει πως καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει τέτοιον ποδοσφαιριστή. Παίκτη με αυτές τις παραστάσεις. Παραστάσεις που είχε σε κορυφαίο επίπεδο και στην Εθνική Γαλλίας. Με αυτήν την εμπειρία και την ποιότητα που διαθέτει. Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ή να γράψουμε πως πρόκειται για την γαλλική έκδοση του Ιμπαγάσα.

- Πιο κάτω ψηφίστε στο poll.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα