Παναθηναϊκός: Ο Αγιούμπ «παιδί» του προπονητή του Αγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ

Παναθηναϊκός: Ο Αγιούμπ «παιδί» του προπονητή του Αγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ

Γιάννης Σερέτης
Παναθηναϊκός: Ο Αγιούμπ «παιδί» του προπονητή του Αγιαξ, Έρικ Τεν Χαγκ

bet365

Ο Γιώργος Δώνης θα είναι λίαν συντόμως ο νέος προπονητής του Μαροκινού, Γιασίν Αγιούμπ, αλλά ο διάσημος Έρικ τεν Χαγκ του Άγιαξ είναι ο κόουτς που έχει σημαδέψει έως τώρα την καριέρα του 26χρονου μέσου που κλείνει στον Παναθηναϊκό.

Ποδοσφαιρικό τέκνο του διάσημου και καταξιωμένου τεχνικού του Αγιαξ, Έρικ τεν Χαγκ, είναι ο 26χρονος Μαροκινός μέσος, Γιασίν Αγιούμπ, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, πιθανότατα για δυόμισι χρόνια. Ο Αγιούμπ, ο οποίος αναγράφηκε ποδοσφαιρικά στην Ουτρέχτη (προϊόν της Ακαδημίας της), έκανε ντεμπούτο στα 19 του, υπό την καθοδήγηση ενός... επίσης πρώην τεχνικού (και σπουδαίου διεθνή παίκτη) του “Αίαντα”. Υπό τις οδηγίες του Γιαν Βάουτερς, στις 27/1/2013 (Ουτρέχτη – Ντεν Μπος 3-1).

Ομως καθιερώθηκε στην ενδεκάδα της από τον Τεν Χαγκ, ο οποίος στα δυόμισι χρόνια παρουσίας του στην Ουτρέχτη, τον χρησιμοποίησε σε 91 ματς! Εντεκα γκολ και 24 ασίστ “έγραψε” ο Αγιούμπ με τον “δάσκαλο” Τεν Χαγκ στην Ουτρέχτη, η οποία επί τρεις διαδοχικές σεζόν ήταν στην πρώτη πεντάδα της Eredivisie. Ο Άγιαξ “έσπασε” το συμβόλαιο του - διάσημου πλέον κόουτς - με την Ουρέχτη τον Δεκέμβριο του 2017, έξι μήνες αργότερα πήρε την “προαγωγή” του και ο Αγιούμπ, με προορισμό την Φέγενορντ.

Ο Τζοβάνι φαν Μπρόκχορστ πέρυσι έδωσε στον Μαροκινό 16 συμμετοχές (ως αλλαγή στην πλειονότητά τους), αλλά ο Γιαπ Σταμ και ο διάδοχός του, Ντικ Άνβοκάατ εφέτος τον εμπιστεύτηκαν ελάχιστα: συνολικά 69 λεπτά συμμετοχής, όλες ως “αλλαγή”, σε τρία ματς πρωταθλήματος και δύο του Europa League. Ο Αγιούμπ, ωστόσο – τουλάχιστον θεωρητικά – είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς έχει αγωνιστεί σε επτά 90λεπτα (τελευταίο στις 9/12 εναντίον της β΄ ομάδας της Καμπούρ) στην “Eredivisie II”, στην οποία μετέχουν νεαροί και αναπληρωματικοί παίκτες των συλλόγων της πρώτης κατηγορίας της Ολλανδίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα