Όλα όσα έγιναν στην ΕΕΑ για την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθης»

Δημήτρης Τομαράς
Όλα όσα έγιναν στην ΕΕΑ για την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθης»

bet365

Μαραθώνια συνεδρίαση (5 ώρες) για την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που ερευνά την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθη». Όλες οι πλευρές θα καταθέσουν ως την επόμενη Πέμπτη υπομνήματα. Στις 27/1 νέα συνεδρίαση που θα προκύψει πιθανότατα κι απόφαση! Το gazzetta.gr βρέθηκε στην ΓΓΑ και σας ενημερώνει για όλα!

Φενέρμπαχτσε - Μπαρτσελόνα με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετά την αναβολή της προηγούμενης εβδομάδας, η ΕΕΑ ξεκίνησε από τις 10:00 το πρωί την... μαραθώνια συνεδρίασή της για την υπόθεση «ΠΑΟΚ-Ξάνθης», η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα. Πλέον όλες οι πλευρές καλούνται μέχρι την επόμενη Πέμπτη να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και η επόμενη συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 27 Ιανουαρίου. Οπότε αναμένεται και η πολύκροτη απόφαση!

Κατά την αποχώρησή της η κυρία Ειρήνη Μαρουπα, μέλος ΕΕΑ τόνισε: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση, τα υπομνήματα γραπτώς την άλλη Πέμπτη. Μετά θα γίνει η διάσκεψη για την απόφαση. Εχουν ζητηθεί έγγραφα,. Δυστυχώς αποχώρησαν η Dimera και η Veltera και δεν μας απάντησαν. Από την πλευρά του το άλλο μέλος της επιτροπής κύριος Αρκούδης επισήμανε: «Συμπληρώνοντας όσα είπε ορθά η κα Μαρούπα, εμείς θα θέλαμε κάποια πράγματα από πρόσωπα αλλά δυστυχώς δεν τα είχαμε. Αλλιώς θα ήταν αν ήταν εδώ για παράδειγμα ο κ. Καλπαζίδης. Στο υπόμνημα θα απαντήσει ότι θέλει, εμείς θέλαμε να θέσουμε ερωτήματα. Θα βοηθούσαν πολύ αν ήταν παρόντες. Είχαν κληθεί όλοι. Είναι φυσικά πρόσωπα, οι δικηγόροι έλεγαν οτι δεν ήξεραν να απαντήσουν για κάποια ερωτήματα».

Μια υπόθεση η οποία έχει δύο θέματα.

Το μετοχικό της ΠΑΕ Ξάνθης, κάτι που αφορά μόνο την ακριτική ομάδα.
Την πολυιδιοκτησία μεταξύ Ξάνθης και ΠΑΟΚ που αφορά και τους δύο συλλόγους.

Η προηγούμενη συνεδρίαση είχε αναβληθεί μιας και η Επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα της Ξάνθης η οποία τόνισε ότι δεν γνώριζε πως κλήθηκε και για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας! Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα δώσει το παρών η ΑΕΛ και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος αποβλήθηκε από τη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα μετά από το αίτημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης που έγινε δεκτό από την Επιτροπή.

Οι εκπρόσωποι των ομάδων

Την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκπροσωπούν οι κ.κ. Μαυρομάτης, Κατσάς και Μπίρδας. Από την ΠΑΕ Ξάνθη στην ΓΓΑ βρίσκεται ο Γιώργος Στράτος, οι δικηγόροι, κ.κ. Δασκαλάκης, Χριστοδούλου αλλά και ο επίκουρος καθηγητής κ. Δετσαρίδης. Από πλευράς Ολυμπιακού στην ΓΓΑ βρίσκονται οι κ.κ. Καρπετόπουλος και Χατζησαββάογλου αλλά και η γενική διευθύντρια των «ερυθρολεύκων», Λίνα Σουλούκου.

Μάλιστα για το άρθρο της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έφεραν στην Επιτροπή δύο ακόμα δικηγόρους. Ο κύριος Τσιρώνας και η κυρία Γιαννάκου από πλευράς Ολυμπιακού ενώ για τον ΠΑΟΚ δίνει το παρών ο κύριος Φωτιάδης, νομικός εκπρόσωπος των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος συνόδευσε τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν θα είναι επί της διαδικασίας.

Κανονικά η διαδικασία, άρχισε στις 10.20!

Οπως ενημέρωσε η ΕΕΑ η Ξάνθη πήρε την κλήση για το άρθρο 9 (γι' αυτό που ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα αναβολή κι έγινε δεκτό το αίτημα) κι έτσι η διαδικασία θα αρχίσει και θα τελειώσει (;) κανονικά σήμερα.

Δεν θα βγει απόφαση σήμερα

Οπως έγινε γνωστό η ΕΕΑ δεν θα βγάλει οριστική απόφαση σήμερα για την υπόθεση κι αυτή θα ληφθεί σε άλλη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος για την μεταβίβαση των μετοχών της Ξάνθης!

Στις 13:05 είχαμε το πρώτο διάλειμμα στην συνεδρίαση της ΕΕΑ. Σε αυτό το πρώτο σκέλος, το οποίο άρχισε στις 10.20 συζητήθηκε και ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος της υπόθεσης που αφορά την μεταβίβαση των μετοχών από την Βιαμάρ στην Insports. Κατά την διάρκεια του διαλείμματος, ο κύριος Αρκούδης μέλος της ΕΕΑ ξεκαθάρισε πως «σήμερα θα τελειώσουμε ότι και να γίνει».

Από την πλευράς της η Ξάνθη τόνισε ότι εάν έχει γίνει κάτι σε επίπεδο αστοχίας ή κάτι είναι παράτυπο αυτό θα έχει γίνει εκ παραδρομής ή από λάθος! Για το ίδιο σκέλος (της μεταβίβασης των μετοχών δηλαδή) θα μιλήσουν στην Επιτροπή οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού με τους «ερυθρόλευκουες» να θεωρούν ότι δεν στέκουν αυτά που είπε η Ξάνθη! Από τον ΠΑΟΚ θα τοποθετηθούν κυρίως για την πολυϊδιοκτησία και τις σχετικές καταγγελίες.

ΕΕΑ: «Εάν διαπιστωθεί η παράβαση, η Ξάνθη θα υποβιβαστεί!»

Από πλευράς ΕΕΑ πάντως υπήρχε διαφορετική πληροφόρηση. Πιο συγκεκριμένα γινόταν γνωστό πως η Ξάνθη δεν είχε ενημερώσει για την μεταβίβαση των μετοχών. Οτι δηλαδή δεν είχε κοινοποιήσει την μεταβίβαση των μετοχών εντός των 10 ημερών που προβλέπεται από το νόμο! Πρόσθεταν μάλιστα πως σε τέτοιες περιπτώσεις εφόσον διαπιστωθεί η παράβαση, βάση Νόμου-Κανονισμού θα επισύρει υποβιβασμό του συλλόγου!

Ξάνθη: «Είχαμε ενημερώσει τηλεφωνικά την γραμματεία της ΕΕΑ για την μεταβίβαση»

Μεταξύ άλλων οι δικηγόροι της ΠΑΕ τόνισαν πως οι άνθρωποι του συλλόγου είχαν ενημερώσει τηλεφωνικά (!) την γραμματεία της ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών! Από την πλευρά της η ΕΕΑ τόνισε ότι δεν είχε καμία ενημέρωση γι' αυτό, ούτε και κάποιο τηλέφωνο για την μεταβίβαση.

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην ΓΓΑ και σας ενημέρωσε για όλα όσα έγιναν στην συνεδρίαση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα