FIFPro στο gazzetta.gr: «Εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε στη FIFA για Άρη και Μενέντεθ»

FIFPro στο gazzetta.gr: «Εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε στη FIFA για Άρη και Μενέντεθ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
FIFPro στο gazzetta.gr: «Εάν χρειαστεί θα προσφύγουμε στη FIFA για Άρη και Μενέντεθ»

bet365

Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της FIFPro και αλλά και μέλος του νομικού επιτελείου της FIFA, Ρόι Φέρμεερ, μιλάει στο gazzetta.gr για την καταγγελία του Άλεξ Μενέντεθ για κακομεταχείριση από πλευράς Άρη και τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών.

Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Ισπανού μπακ του Άρη, Άλεξ Μενέντεθ για το γεγονός πως προπονείται μόνος του δύο φορές την μέρα, δίχως να έχουν καταβληθεί, όπως ισχυρίζεται, τα οφειλόμενα του από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαιριστών (FIFPro), Γιόνας Μπάερ-Χόφμαν χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» την συμπεριφορά του Άρη ενώ «καλεί τους Θοδωρή Καρυπίδη και Αγγελο Χαριστέα, πρόεδρο και αθλητικό διευθυντή του Αρη αντίστοιχα, να σταματήσουν άμεσα την κακομεταχείριση στον Αλεχάνδρο Μενέντεθ».

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον επικεφαλής του νομικού τμήματος της FIFPro, Ρόι Φέρμερ, ο οποίος τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Φέρμεερ εργάζεται στο νομικό τμήμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών και παρέχει νομικές συμβουλές στην ένωση των 66 εθνικών παικτών που είναι συνδεδεμένη με την FIFPro. Παράλληλα, είναι μέλος της Επιτροπής FIFA Players’ Status Committee και του τμήματος επίλυσης διαφορών της FIFA.

«Ο σύλλογος που αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής του έχει δώσει εντολή να προπονείται μόνος του δύο φορές την ημέρα. Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας προπονούνται όλοι μαζί κανονικά. Ο σύλλογος θέλει να ξεφορτωθεί τον ποδοσφαιριστή και επέλεξε αυτού του είδους την τακτική, η οποία σαφώς και είναι προσβλητική για κάποιον που δεσμεύεται με συμβόλαιο. Του ζητούν να προπονείται δύο φορές την ημέρα δίχως την παρουσία προπονητή η γιατρού. Αυτό δεν θυμίζει ποδοσφαιρική προπόνηση ούτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο», τόνισε αρχικά ο Ρόι Φέρμερ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το θέμα να φτάσει μέχρι την FIFA.

«Οι ισχυρισμοί του ποδοσφαιριστή θα κριθούν από την αρμόδια πειθαρχική επιτροπή της ελληνικής ομοσπονδίας. Εκείνοι θα λάβουν τις αποφάσεις για όσα καταγγέλλει ο ποδοσφαιριστής σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί το ζήτημα. Εάν χρειαστεί θα γνωστοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα και θα καταγγείλουμε τον Άρη στην FIFA. Αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν άλλωστε με τον κώδικα ηθικής της FIFA και την πειθαρχική επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας».

Ποια θα είναι όμως η επόμενη κίνηση για να διαφυλάξει τα συμφέροντα του, ο Ισπανός ποδοσφαιριστής;

«Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απαντηθεί από το αντίστοιχο όργανο στην Ελλάδα (ΠΣΑΠ) που εκπροσωπεί νομίμως τον ποδοσφαιριστή. Εκείνοι μπορούν να τοποθετηθούν στην παρούσα φάση στο τι θα ζητήσουν από τον ελληνικό σύλλογο».

Ο Ολλανδός νομικός εξέφρασε τον προβληματισμό για την τακτική των ατομικών προπονήσεων που επιλέγουν οι ελληνικοί -και όχι μόνο- σύλλογοι προκειμένου να "ξεφορτωθούν" ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στα αγωνιστικά πλάνα τους.

«Το να προπονείται ένας ποδοσφαιριστής μόνος του είναι ένας παλιός τρόπος που χρησιμοποιούν οι ομάδες για να ασκήσουν πίεση. Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες όπως η Πολωνία και η Τσεχία. Αυτό είναι που με προβληματίζει πιο πολύ, το να απομονώνουν έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο έχουν απλήρωτο. Είναι μια πολύ αγχωτική κατάσταση για τον ποδοσφαιριστή. Με προβληματίζει όλο αυτό και δεν ξέρω σε τι βαθμό συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά είναι μια μορφή μπούλινγκ».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα