Η μοναδική παρέμβαση Περέιρα, ήταν υπέρ Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Η μοναδική παρέμβαση Περέιρα, ήταν υπέρ Ολυμπιακού και ΑΕΚ

Η μοναδική παρέμβαση Περέιρα, ήταν υπέρ Ολυμπιακού και ΑΕΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον Μέλο Περέιρα που βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο Ολυμπιακού και ΑΕΚ, θυμίζοντας μία τελευταία ανακοίνωση του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή. Μαζί θέτει και μερικά ακόμη θέματα για το VAR και όχι μόνο.

Κάνουν μεγάλη προσπάθεια και πάλι να φωνάξουν κατά του ΠΑΟΚ, όσοι εκπροσωπούν Ολυμπιακό και ΑΕΚ! Εντυπωσιακό! Είναι πολλοί και δημιουργούν φασαρία. Από στοιχεία όμως και επιχειρήματα;

Κατ’ αρχάς δεν χρειάζεται πλέον να κάνουν προσπάθεια για να κρυφτούν. Έχουν τις ίδιες απόψεις, τα ίδια συμφέροντα, κοινούς στόχους και είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί εξ’ ολοκλήρου η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Προς το παρόν τα βρίσκουν κατά του Περέιρα και ο λόγος είναι ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν και ένας από τους λόγους είναι γιατί πλέον δεν υπάρχει εκείνη η γνωστή εύνοια στην οποία είχαν συνηθίσει.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και η ΠΑΕ ΑΕΚ τα έχουν βάλει με τον Περέιρα για τους ορισμούς του και συχνά-πυκνά θέτουν και θέμα… ΠΑΟΚ! Επειδή από τότε που ήρθαν ξένοι διαιτητές ο ΠΑΟΚ παίρνει τους τίτλους, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει στα ντέρμπι και αυτοί δεν κερδίζουν! Ειδικά με τα ντέρμπι που σφυρίζουν οι ξένοι, οι δύο ΠΑΕ θέλουν να πείσουν τους Έλληνες φιλάθλους, ότι έρχεται εδώ ο κάθε Ισπανός, Γερμανός, Πορτογάλος, Ιταλός, Ελβετός, Ισραηλινός elite ή πρώτης κατηγορίας διαιτητής της UEFA και βάζει σε ρίσκο την καριέρα του, για να ευνοήσει τον ΠΑΟΚ! Απίστευτο δεν είναι;

Οι της ΑΕΚ είναι βέβαιοι, έστω και αν ξεχνούν πώς ήρθαν ισόπαλα τα δύο τελευταία ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με τον έναν ξένο να αποβάλει χωρίς λόγο τον Ζαμπά στο 30΄ και τον φετινό Ελβετό να μην δίνει το φάουλ στον Ντόουγκλας Αουγκούστο πριν το 2-2 αφού νωρίτερα έχασε και το εξόφθαλμο πέναλτι που διόρθωσε το VAR.

Το έχουν πάρει απόφαση για το ποιοι φταίνε που δεν κερδίζουν τον ΠΑΟΚ ποτέ και πουθενά! Δεν φταίει που αλλάζουν προπονητή κάθε εξάμηνο, δεν φταίει που δεν κάνουν μεταγραφές και παίζουν με ρόστερ πολύ κατώτερης ποιότητας απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν φταίει που μένουν πίσω 10-20 βαθμούς, δεν φταίνε οι τρεις χαμένοι τελικοί δύο από τους οποίους έγιναν στο γήπεδό τους, φταίνε οι… ξένοι διαιτητές που τους σφυρίζουν!!

Το θέμα της ΑΕΚ με τους ξένους διαιτητές βέβαια το εξηγήσαμε και την άλλη φορά. Δεν μπορούν με τους ξένους που έρχονται εδώ και σφυρίζουν εντελώς ανεπηρέαστοι! Ιδού και άλλη μία απόδειξη!

Το φώναζε η ΠΑΕ ΑΕΚ από την πρώτη φορά που ορίστηκε ξένος στον τελικό του 2018! Τότε που σφύριξε ο πολύπειρος Μπορμπαλάν! ΠΡΙΝ καν αρχίσει αυτή η διαδικασία ήξεραν το πρόβλημα και το πόσο θα τους πληγώσει που δεν θα σφύριζαν πια στα ντέρμπι ο Καλογερόπουλος, ο Μάνταλος και ο Κομίνης! Δεν περίμεναν να δουν! Ήξεραν τι πλεονέκτημα χάνουν…

Λένε λοιπόν πολλά για τον Περέιρα. Θεωρίες! Χωρίς στοιχεία. Έτσι εκτιμούν τέλος πάντων… Έτσι πιστεύουν…

Στοιχεία; Αποδείξεις;

Μια λοιπόν είναι η κίνηση του Περέιρα που ΔΕΝ διαψεύδεται.

Στην πράξη και στην ουσία ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα ΜΟΝΟ μία φορά παρενέβη εξόφθαλμα καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου και ισονομίας στο πρωτάθλημα! Και το έκανε στηρίζοντας τις θέσεις ΑΕΚ και Ολυμπιακού!

Στις 23 Δεκεμβρίου η ΚΕΔ του Περέιρα έβγαλε για ΠΡΩΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ φορά ανακοίνωση στιγματίζοντας διαιτητές. Δεν το έκανε όταν τόσες και τόσες φορές αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός, ο Πανιώνιος, ο ΟΦΗ, φυσικά και ο ΠΑΟΚ! Δεν το έκανε και μετά που ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός! Το έκανε για τους αγώνες Βόλος-Ολυμπιακός και Λαμία-ΑΕΚ.

Αυτή ήταν παρέμβαση! Με απόδειξη! Κόντρα μάλιστα σε αυτό που ζητούσαν δέκα μόλις ημέρες πριν FIFA και UEFA τότε που υποχρέωναν τους πάντες να σταματήσουν κάθε δυσφημιστικό σχόλιο για τους διαιτητές και τη διαιτησία . Μετά από αυτό, ο Περέιρα βγήκε για ΠΡΩΤΗ φορά δημόσια και έκρινε διαιτητές! Τρομερό δεν είναι που δεν σεβάστηκε ούτε τις διεθνείς Αρχές;

Και όταν το κάνεις αυτό ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορά και ΜΟΝΟ για δύο ομάδες, τότε πέρα από τα μηνύματα που στέλνεις για την αντιμετώπισή τους σε όποιο άλλο λάθος γίνεται εναντίον τους, δημιουργείς πάρα πολλές άλλες σκέψεις για τους λόγους που σε οδηγούν σε αυτή τη συμπεριφορά.Γιατί το έκανε; Επειδή αυτοί τον κατηγορούν και τον πιέζουν; Αν είναι έτσι, ας αρχίσουν και όλοι οι άλλοι που αδικούνται πολλές-πολλές παραπάνω φορές.

Αυτή λοιπόν είναι απόδειξη διαφορετικής αντιμετώπισης και μεμονωμένης ΔΗΜΟΣΙΑΣ στοχοποίησης και τιμωρίας διαιτητών, σε περίοδο μάλιστα που έγιναν και εναντίον τους επεισόδια, σε περίοδο που ο καθένας θα μπορούσε να κατηγορήσει τον Πορτογάλο ότι στέλνει πολύ περίεργο μήνυμα με τέτοια ανακοίνωση.

Όλα τα άλλα είναι… θεωρίες.

Και μην γράψει κανείς για εύνοια του ΠΑΟΚ… Για πολλοστή φορά θυμίζω εδώ τι πρωτάθλημα πήρε πέρυσι ο ΠΑΟΚ. (Τα φετινά συγκεντρώνονται…).

* Ο ξένος αρχιδιαιτητής πάντως δεν είναι κατηγορούμενος σε κάποια υπόθεση στημένων. Θέλετε να θυμίσουμε άλλους;

* Από την άλλη τώρα που το θυμήθηκα… Όταν ο Μελισσανίδης φώναζε έξαλλος στον Κάκο εκείνο το βράδυ στο OPEN, τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας… «ξέχασες Κάκο που έτρεχες και μας έψαχνες για να γίνεις αρχιδιαιτητής;» Γιατί να πάει ο Κάκος και να ζητάει τέτοιο πράγμα; Είχε τέτοιες δυνατότητες ο κ. Μελισσανίδης; Ο ίδιος το αποκάλυψε πάντως!

* Μετά τα όσα έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται στο κύπελλο (όργια χθες σε Περιστέρι και Χαριλάου) όπου δεν έχουμε VAR, που είναι όλοι εκείνοι και πρώτος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, να βγει να αμφισβητήσει το VAR; Τελικά είναι χρήσιμο, βοηθάει ή όχι στα ελληνικά παιχνίδια; Ποιος και γιατί ακόμη δεν το θέλει για να διορθώνει τα λάθη (πολλά ή λίγα) που κάνουν οι διαιτητές;

Ανακεφαλαιώνοντας…

Οι μεν δεν θέλουν το VAR, οι άλλοι δεν θέλουν τους ξένους διαιτητές και οι δυο μαζί δεν θέλουν τον Περέιρα! Ποιους θέλουν άραγε και γιατί; Θέλουν Κομίνη διαιτητή, πρωτάθλημα χωρίς VAR και αρχιδιαιτητή τον Δούρο με τον Μπριάκο ή τον Τριτσώνη; Γιατί άραγε;

* Απορώ γιατί έχουμε τόσες αντιδράσεις για τους παίκτες που δηλώνει ο Άρης να μην παίξουν στο ματς με τον Ολυμπιακό και ενώ ακολουθούν άλλα πολύ πιο εύκολα ματς. Ποιος παραξενεύεται και γιατί που απέναντι σε έναν τόσο δυνατό και φορμαρισμένο Άρη, έφθασε ο άσος του Ολυμπιακού να παίζεται στο 1,20 ;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.