Αρης: Η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στη FIFA, προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές

Αρης: Η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στη FIFA, προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές

Δημήτρης Τομαράς
Αρης: Η ΕΠΟ έστειλε έγγραφο στη FIFA, προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές

bet365

To Gazzetta.gr εξηγεί τι ισχύει για την απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη, την αλλαγή τακτικής της FIFA, τη νόμιμη μεταγραφή Ντουρμισάι και τις απαντήσεις που περιμένουν οι ΕΠΟ και οι Θεσσαλονικείς.

Σήκωσε πολλή... σκόνη η απαγόρευση των μεταγραφών για τον Άρη από την FIFA για οφειλές τύπου Σιστόν από την παλιά και υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Τι έχει συμβεί όμως επακριβώς;

Το Gazzetta.gr ζήτησε και πήρε τις απαντήσεις και εξηγεί σχετικά. Πρώτον: η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενώ εδώ και δέκα χρόνια θεωρούσε πως οι «παλιές» ΠΑΕ δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν χρέη στις «νέες», εφέτος άλλαξε τακτική και κανονιστικό πλαίσιο και ουσιαστικά οι οικονομικές υποχρεώσεις και οι οφειλές της παλιάς ΠΑΕ Άρης μετακυλύονται στη νέα. Τι έκανε η ΕΠΟ;

Από την πλευρά της έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητάει από την FIFA να της εξηγήσει τι σημαίνει αυτό το ban και με νομικούς όρους γιατί αποφάσισε να... φορτώσει με παλιά χρέη την τωρινή ΠΑΕ Αρης. Απάντηση λογικά θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα. Από εκεί και πέρα, όπως σημειώνεται σχετικά από την ΕΠΟ, η μεταγραφή του Ντουρμισάι (που έμεινε εκτός αποστολής με ΑΕΛ) έγινε απόλυτα νόμιμα, το δελτίο του βγήκε σωστά - νομότυπα και ο Άρης δεν θα έχει ή δεν κινδυνεύει με κάποια κύρωση ή επίπτωση από την συγκεκριμένη μεταγραφή, δεδομένου ότι ο Ντουρμισάι έχει αγωνιστεί εναντίον του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης (Κύπελλο). Το ζητούμενο ουσιαστικά έχει να κάνει με το... μετά. Το εάν θα μπορέσει να υπάρξει άρση της απαγόρευσης και με ποιον τρόπο. Περισσότερα προσεχώς ενώ ο Αρης - που είχε πάρει από την πρώτη σχεδόν στιγμή θέση για το ζήτημα αυτό - δεν δικαιούται να κάνει μεταγραφές, μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα