ΑΕΚ: Ο Καρέρα των ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Καρέρα των ντέρμπι

bet365

Ο Μάσιμο Καρέρα ετοιμάζεται για το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα, με την ΑΕΚ να ψάχνει την πρώτη της νίκη σε μεγάλο ματς από τον Απρίλιο του 2018. Τι έκανε ο Ιταλός κόουτς της Ένωσης στα ντέρμπι με τη Σπαρτάκ στη Ρωσία.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στην Τούμπα να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με στόχο να μαζέψει τη διαφορά από τον αντίπαλό της, ευελπιστώντας ότι μέχρι τα πλέι οφ η απόστασή της από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ θα είναι μικρότερη προκειμένου να μην παίξει απλά τον ρόλο του ρυθμιστή όταν θα έρθουν αυτά τα παιχνίδια.

Συν τοις άλλοις η Ένωση ψάχνει νίκη σε ένα ντέρμπι από την πρωταθληματική της σεζόν. Οι κιτρινόμαυροι έχουν να πανηγυρίσουν το «τρίποντο» σε μεγάλο ματς του πρωταθλήματος από την 1η Απριλίου του 2018 όταν και είχαν επικρατήσει με 3-0 του Παναθηναϊκού «σφραγίζοντας» ουσιαστικά την κατάκτηση του τίτλου.

Από τότε πέρασαν 21 μήνες με την ΑΕΚ να αγνοεί τη νίκη σε τέτοιο παιχνίδι. Πέρυσι στη Super League κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό η Ένωση είχε τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ ήδη τη φετινή σεζόν οι κιτρινόμαυροι ήρθαν ισόπαλοι με τον ΠΑΟΚ ενώ γνώρισαν την ήττα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Επιπλέον σε αυτό το διάστημα υπάρχουν και οι δύο χαμένοι τελικοί Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς της Τούμπας είναι το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Ιταλός κόουτς της Ένωσης στα τέσσερα πρώτα του παιχνίδια μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, έχοντας ως κύριο μέλημά του να θωρακίσει την κιτρινόμαυρη άμυνα, η οποία είχε εμφανέστατα προβλήματα από το ξεκίνημα της σεζόν αποτελώντας τη... μαύρη τρύπα της ομάδας.

Ο Καρέρα έχει υποστηρίξει πως αν είχε να διαλέξει κατάκτηση πρωταθλήματος ή νίκη σε ντέρμπι θα επέλεγε το πρώτο. Ωστόσο, οι τελικές επιτυχίες περνούν και από αυτά τα μεγάλα ματς, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η ΑΕΚ καθώς στην πρωταθληματικής της σεζόν τα αποτελέσματα της στα ντέρμπι (πέντε νίκες και μία ισοπαλία) ήταν καθοριστικά.

Ο Ιταλός κόουτς... έφαγε με το κουτάλι τα ντέρμπι στη Ρωσία καθώς στο διάστημα που βρισκόταν στη Σπαρτάκ αντιμετώπισε συνολικά 16 φορές τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Λοκομοτίβ Μόσχας. Οι οπαδοί της Σπαρτάκ λάτρεψαν τον Καρέρα, κάνοντας τον ακόμα και πανό στην εξέδρα για την αποτελεσματικότητά του και για το γεγονός ότι όχι μόνο κατάφερε να βάλει τη Σπαρτάκ μετά από χρόνια στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά και να τον κατακτήσει.

Ο Καρέρα στα 16 ντέρμπι στη Ρωσία μέτρησε επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Καρέρα είχε άνετα το πάνω χέρι με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα σε πέντε παιχνίδια. Κόντρα στη Ζενίτ ο Ιταλός τεχνικός μέτρησε δύο νίκες, μια ισοπαλία και δύο ήττες σε πέντε αναμετρήσεις, ενώ απέναντι στη Λοκομοτίβ ο Καρέρα είχε δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε έξι αγώνες.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα για την ΑΕΚ, ο Καρέρα είχε δώσει το στίγμα του, θέλοντας να βλέπει παίκτες – νικητές με πάθος και μαχητικότητα που θα τα δίνουν όλα για τη φανέλα. Αυτό ουσιαστικά είπε και στις πρόσφατες δηλώσεις του πριν το κυριακάτικο ματς της Τούμπας: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ισχυροί, να είμαστε "aggressive", να δυσκολέψουμε τους αντιπάλους μας, να μην τους αφήσουν να κάνουν το παιχνίδι τους». Ακόμα και το 0-1 (το αγαπημένο του σκορ τη σεζόν του τίτλου με τη Σπαρτάκ στη Ρωσία) θα του αρκεί...

Τα αποτελέσματα του Καρέρα στα ρωσικά ντέρμπι:

Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Σπαρτάκ - ΤΣΣΚΑ 3-1

ΤΣΣΚΑ - Σπαρτάκ 1-2

ΤΣΣΚΑ - Σπαρτάκ 2-1

Σπαρτάκ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0

ΤΣΣΚΑ - Σπαρτάκ 1-1

Κόντρα στη Ζενίτ:

Ζενίτ - Σπαρτάκ 4-2

Σπαρτάκ - Ζενίτ 2-1

Ζενίτ - Σπαρτάκ 5-1

Σπαρτάκ - Ζενίτ 3-1

Ζενίτ - Σπαρτάκ 0-0

Κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας:

Σπαρτάκ - Λοκομοτίβ 1-0

Λοκομοτίβ - Σπαρτάκ 1-1

Σπαρτάκ - Λοκομοτίβ 2-1

Σπαρτάκ - Λοκομοτίβ 3-4

Λοκομοτίβ -Σπαρτάκ 0-0

Λοκομοτίβ - Σπαρτάκ 0-0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα